A turnat oțet peste coaja de lămâie și a scăpat de o mare problemă a gospodinelor. O să iubești la nebunie trucul ăsta

Sfaturi utile pentru casă

Scris de: Oana Matei

14 Sep. 2023

A turnat oțet peste coaja de lămâie și a scăpat de o mare problemă a gospodinelor. O să iubești la nebunie trucul ăsta

Știați că acasă aveți cei mai puternici și mai economici agenți de curățare naturali pe care îi putem găsi? Este vorba de oțet, lămâie și bicarbonat de sodiu. În general, acești agenți de curățare naturali sunt mai puternici și, mai important, mult mai economici decât produsele de curățare chimice disponibile în comerț. Având în vedere că sunt sigure pentru mediul înconjurător și sănătoase pentru utilizator, merită cu siguranță să îi folosim mai des în casa noastră. Citește mai jos pentru a afla cum poți să-i folosești în mod eficient.

Curățenie eficientă cu produse naturale din bucătărie

Coajă de lămâie macerată în oțet

Cel mai simplu mod de a prepara o soluție de curățare este coaja de lămâie macerată în oțet. Pur și simplu curățați coaja a două sau trei lămâi, le puneți într-un borcan și turnați oțet alb. După două-trei săptămâni de macerare, veți avea o soluție de curățare care miroase plăcut și proaspăt. Conține o cantitate mare de ulei esențial de lămâie din coajă, care nu numai că dizolvă eficient calcarul, dar funcționează excelent și împotriva petelor grase. După ce ați obținut soluția infuzată, folosiți un filtru sau o sită pentru a îndepărta cojile de lămâie. Transferați soluția rezultată într-o sticlă sau într-un recipient cu pulverizator.

Cum se folosește soluția de coji de lămâie macerate

  • Soluția de curățenie din coajă de lămâie și oțet poate fi folosită pentru a curăța aproape orice, de la suprafețe de bucătărie și baie, până la ferestre și podele. Este eficientă în îndepărtarea petelor, a calcarului și a murdăriei.
  • Pulverizați soluția pe suprafața de curățat și lăsați-o să acționeze timp de câteva minute, apoi ștergeți cu o cârpă curată și umedă.

Alte utilizări ale cojilor de lămâie

Împotriva mirosurilor neplăcute: Cojile de lămâie așezate pe ochiul fierbinte de la aragaz emană o aromă plăcută de citrice în toată încăperea. Frecarea degetelor cu coji de lămâie, atunci când vă spălați pe mâini, va ajuta la eliminarea mirosurilor persistente. De asemenea, puteți pune coji de lămâie în pantofii sport urât mirositori.

Vezi și Unde se pune bicarbonat de sodiu în mașina de spălat. Ai procedat greșit toată viața, de asta nu ies curate hainele

Cosmetică: preparați o mască din coajă de lămâie (bio) rasă, 2 linguri fulgi de ovăz mărunțiți și 2 linguri de apă. Aplicați masca obținută pe tenul curat și uscat. Această mască are efecte pozitive asupra tenului, prin prevenirea îmbătrânirii tenului, decolorarea petelor pigmentare și reducerea inflamațiilor pielii.

Grădină: Cojile de lămâie sunt utile și în gradină. Melcii și limacșii nu sunt mari fani ai mirosului de lămâie. Puteți așeza coji de lămâie în jurul plantelor vulnerabile sau în grădină pentru a descuraja acești dăunători să se apropie.

Vezi și Trucul pentru a-ți face mobila de bucătărie să strălucească de curățenie. Ingredientele banale care funcționează de minune

Urmăriți EGO.ro și pe
Radu Ștefan Bănică VREA la Eurovision?!
9.2 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *