Acestea sunt cele mai gustoase chiftele cu sos. Rețeta care te cucerește imediat. Ies delicioase

Se prepară foarte repede
Acestea sunt cele mai gustoase chiftele cu sos. Rețeta care te cucerește imediat. Ies delicioase

Chiftelele reprezintă un fel de mâncare preferat de mulți oameni. Fie că sunt consumate lângă o garnitură de cartofi sau simple, acestea sunt foarte gustoase, mai ales că pot fi făcut din carne, pește sau din legume. Vei vedea mai jos o rețetă de chitele din dovlecei, ideală pentru întreaga familie.

Chiftele din dovelcei. Rețeta pas cu pas

Aceste chiftele sunt ideale și pentru copii pentru a-i determina să mănânce legume. Se prepară foarte repede și nu ai nevoie de prea multe ingrediente sau să petreci prea mult timp în bucătărie.

Ingredientele necesare pentru chiftele din dovlecei: un dovlecel, o ceapă, un cățel de usturoi, un pahar de pesmen, chimen, sare și pătrunjel măcinat, un ou, o cană de făină de grâu și un pahar cu ulei de măsline sau floarea soarelui.

Pentru sos ai nevoie de: două foi de dafin, o bucată de morcov, un pahar de vin roșu, o lingură de pastă de roșii, un praf de oregano, două pahare cu apă.

Citește și – Ingredientul special de pus în carnea tocată de la chiftele. Așa vor ieși suculente și crusta lor va fi crocantă

Cum se prepară chiftelele de dovlecel, dar și sosul pentru ele

Curăță și taie mărunt ceapa și usturoiul. Apoi răzuiește dovlecelul și așază-l pe o foaie de hârtie de bucătărie, învelește-l și presează astfel încât să se scurgă toată apa. Pune-l apoi într-un vas, acolo unde o să adaugi toate ingredientele, mai puțin făina, care va fi folosită pentru a acoperi biluțele de dovlecel. Nu uita să asezonezi totul cu sare, chimen și pătrunjel. Se amestecă foarte bine astfel încât totul să fie integrat.

Pregătește tigaia: pune uleiul și lasă să se încingă. Între tim formează chiftelele și ungele cu făină. Pune chiftelele la prăjit și scoate-le pe o farfurie pe care ai pus hârtie absorbantă pentru a scoate excesul de ulei. Le poți face și la cuptor, puse pe o tavă cu hârtie de copt, la 180 de grade.

Pentru sos: curăță și taie morcovul în bucăți mici. Toarnă cele două pahare de apă și așteaptă să fiarbă. Adaugă restul ingredientelor (roșia, morcovul, vinul, oregano și foaia de dafin) și lasă cinci minute la fiert. După acest timp amestecă sosul și scoate foaia de dafin. Adaugă chiftelele în oala cu sos și lasă-le să fiarbă neacoperite pentru încă cinci minute. Acum totul este gata și chiftelele de dovlecel pot fi servite alături de acest sos.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
5.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *