Actrița Ioana Picoș a cerut ajutor divin pentru a reuși să treacă peste pierderea tatălui copiilor săi. „Dumnezeu m-a ajutat cel mai mult în momentele dificile” VIDEO EXCLUSIV

Ioana Picoș, care a debutat în ”La Bloc” (PRO TV), joacă acum în serialul ”Pup-o, mă!”, de la Prima TV

Pe Ioana Picoș lumea o știe din serialele „La Bloc”, „Iubire și onoare” sau „Narcisa. Iubiri nelegiuite”, din spectacolele de teatru, dar și ca fosta soție a lui Mihai Făgădaru, unul dintre aprigii protestatari și susținători ai Dianei Șoșoacă. Deși erau divorțați, Ioana a încercat să aibă o relație apropiată cu acesta, dat fiind faptul că era tatăl celor doi copii ai ei. Dovadă că, i-a fost alături până în ultima clipă și a suferit enorm atunci când bărbatul și-a pierdut viața. Ioana Picoș a mărturisit pentru EGO.ro că a reușit cu ajutorul lui Dumnezeu să treacă peste toate necazurile și perioadele grele din viața ei.

„Mihai s-a dus la Domnul…S-a luptat până în ultima clipă să rămână aici cu noi, dar Dumnezeu a avut alte planuri pentru el”

În ciuda faptului că au divorțat cu scandal, ambii aducând acuze unul celuilalt, Ioana Picoș și Mihai Făgădaru reveniseră la sentimente mai bune, conștienți de faptul că gemenii lor au nevoie să crească într-un mediu cât mai plăcut, cu părinți care se înțeleg și se respectă. Dovadă că, actrița i-a fost alături până în ultima clipă. De când a aflat că s-a infectat cu Covid-19, Ioana a uitat de trecut și a încercat să-l ajute să se repună pe picioare. Din păcate, la scurt timp, starea lui Mihai s-a agravat și a pierdut lupta cu boala în luna noiembrie a anului trecut.

„Mihai s-a dus la Domnul… S-a luptat până în ultima clipă să rămână aici cu noi, dar Dumnezeu a avut alte planuri pentru el. Mihai spunea că „Dumnezeu ne ia în cel mai bun moment al nostru atunci când avem cele mai mari șanse de a ne mântui”. Rămân cu aceste gânduri care îmi dau speranța vieții în eternitate alături de EL și unde nădăjduiesc și pentru Mihai că Dumnezeu a rânduit un loc”, a postat Ioana pe site-urile sociale, imediat după decesul bărbatului.

Vestea a dărâmat-o pe Ioana, căci, deși nu mai formau un cuplu, se ocupau împreună de creșterea celor doi copii ai lor.

„Cine m-a ajutat cel mai mult în momentele dificile este Dumnezeu. El m-a ajutat și mă ajută de fiecare dată. Actoria te ajută să te cunoști foarte bine și să știi cum să faci față unei situații din viața reală pe care ulterior o și magazinezi pentru că e în memoria pasivă, rămâne acolo. O poți folosi la un moment dat oricât de dureros ar fi. Chiar și un deces sau o despărțire care, din punct de vedere afectiv este similară unui deces, psihologic vorbind. Într-adevăr, se poate spune că actoria te ajută să refulezi, deci ajută din punctul ăsta de vedere. E catarsist. Dacă este o dramă poți să te eliberezi, dacă este o comedie te ajută să uiți pe moment. În plus te ajută să te pui în situații foarte mult. Pentru că tu ca actor nu ai trăit toate experiențele din viață și atunci trebuie să te folosești de toate pârghiile. Deci pot să spun că m-a ajutat și actoria în sensul ăsta, dar în primul rând Dumnezeu m-a ajutat”, a povestit Ioana pentru EGO.ro.

Ioana Picoș
Ioana Picoș

Joacă în serialul „Pup-o, mă!”, care va debuta la Prima TV

În momentul de față, Ioana se concentrează pe creșterea și educația celor doi copii, dar și asupra carierei sale. Tânăra face parte din cel mai nou proiect „Pup-o,mă!”- serialul, unde joacă alături de Alice Peneacă, dar și de actori consacrați din România.

„Eu am început în televiziune, într-un serial, dar după ce am terminat Facultatea de Actorie, am văzut cum este pe scenă și este autentic. Este ceva foarte puternic și este live, adică dacă ai sfeclit-o, te vede toată lumea. Este altă adrenalină, este altfel. Sunt frumoase ambele, îmi plac ambele și nu aș vrea să aleg între teatru și film. Ce alegi? Mâna stângă sau mâna dreaptă? Pentru mine, ca actriță, sunt un tot. Am nevoie de ambele, mă încarcă ambele”, ne-a povestit Ioana despre debutul ei în actorie.

Se întâmpla în anul 2007, atunci când a apărut pe micul ecran alături de Dana Rogoz, Laura Cosoi și de Tili Niculae, iar de atunci cariera ei a început să crească. Între timp a dat și la UNATC și s-a dedicat spectacolelor de teatru.

„La teatru ai un crescendo. Începi de undeva și e un fir, pe când la film, ai secvență dintr-o zi, o secvență din alt moment și trebuie să faci un fel de flip flap interior, emoțional, la comandă. Și asta este foarte greu. Deși da, se poate da stop, dar îți dai seama că nu poate sta echipa după tine până te trezești să livrezi ce trebuie. Eu am început cu filmul pentru că așa s-a nimerit, nu am căutat chestia asta. În 2007 când am făcut primul serial, „La Bloc”, eram destul de mică, eram la prima facultate, la Comunicare și Relații Publice, apoi am făcut Canto și mai apoi am făcut Teatru.  Deci a durat ceva până am ajuns la Facultatea de Actorie. În momentul în care am văzut cum este și pe scena teatrului am zis: ”wow!”. Inima mea a rezonat cu ambele, și cu spectacolul de teatru și cu filmul”, ne-a mai povestit tânăra.

În momentul de față, ea preferă să se concentreze mai mult în zona de film.

„Acum fac un serial, lucrez la un serial, dar în același timp am și un spectacol pe care îl joc la teatru. Serialul este „Pup-o, mă!”, la Prima TV, și va apărea acum, din toamnă. Sezonul 1. Și vom începe de curând și filmările pentru sezonul 2. Are legătură cu filmul „Pup-o, mă!” 1 și 2, în sensul că au rămas din actorii vechi, dar ne-au mai adăugat și actori noi: eu, Alice Peneacă, Ioana Condurache, sunt mai mulți în serial. S-a filmat acum și „Pup-o, mă!” 3, filmul. Deci trilogia s-a încheiat, dar continuăm cu serialul”.

Ioana Picoș și copiii
Ioana Picoș și copiii

„Dana Dorian a fost mentorul meu”

Deși se pregătește pentru sezonul 2 al serialului „Pup-o, mă!”, asta nu înseamnă că va refuza propunerile venite din partea regizorilor de teatru. Ioana Picoș mărturisește că și teatru face parte din viața ei și își aduce aminte și acum de toate stările prin care a trecut atunci când s-a prezentat prima dată în fața unui public, mai ales că în sală era și nimeni alta decât Dana Dorian, cea care i-a fost mentor la Canto, dar și cea care a impulsionat-o să dea și la Actorie.

 „Presiunea este bună, emoțiile sunt bune dacă știi să le gestionezi. Nu ai cum să nu ai emoții, ar înseamna că ești mort. Oamenii au emoții, actorii cu atât mai mult, noi cu asta lucrăm, cu emoțiile, și atunci spectatorul, ca să simtă ceva, eu trebuie să am ce să-i livrez. Problema este că uneori se întâmplă să avem emoții pe care să nu le gestionăm și atunci e o problemă. Slavă Domnului nu mi s-a întâmplat, dar ca idee există trac, se întâmplă să uiți textul, dar trebuie să improvizezi. Așa că la primul meu spectacol mi-am chemat și familia. Am chemat-o pe Dana Dorian pentru că a fost mentorul meu când am fost la Canto și datorită ei am dat la Teatru. Primul meu spectacol a fost spectacolul de licență. Cu o sală plină, undeva la 400 de persoane. A fost foarte tare și a ieșit foarte bine”, a mai povestit Ioana Picoș pentru EGO.ro.

Vezi mai multe imagini în galeria foto de sus!

10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.