Aida Parascan, sexy-câștigătoarea MasterChef, ofertă tentantă pentru Cristi Borcea: „Pot să îl ajut”. Ce condiţii ar impune EXCLUSIV

Aida Parascan, fosta câștigătoarea MasterChef, este dispusă să lucreze la hotelul lui Cristi Borcea din Olimp. Ce condiţii are însă pentru a accepta jobul.
Aida Parascan, sexy-câștigătoarea MasterChef, ofertă tentantă pentru Cristi Borcea: Pot să îl ajut. Ce condiţii ar impune EXCLUSIV

Aida Parascan, sexy-câștigătoarea concursului culinar ”MasterChef” (PRO TV), ediția din 2013, a trecut printr-un lung șir de necazuri, de parcă ar fi fost urmărită de un blestem. Casa i-a ars, ca din senin, a pierdut o sarcină, iar iubitul a părăsit-o, fără prea multe explicații. În interviul oferit în exclusivitate pentru Ego.ro, specialista în gastronomie Aida Parascan ne-a vorbit despre perioadele delicate, despre profesia care i-a adus atât de multe satisfacții, dar și despre cei trei copii, alături de care îi place să gătească paste, la cină.

”Tot ce se întâmplă e doar cu voia lui Dumnezeu, avem de învățat din fiecare lecție”

Reporter Ego.ro: Te felicit pentru capacitatea fantastică de a-ți reveni, după atâtea necazuri. Poți zâmbi din nou. Cum reușești să o iei iar și iar de la capăt, cu aceeași putere?

Aida Parascan: Tot ce se întâmplă e doar cu voia lui Dumnezeu, avem de învățat din fiecare lecție. Din păcate, noi vedem viața doar personal, din unghiul nostru de vedere. Nu vedem complexitatea lucrurilor. Dacă avem mari așteptări suferim cumplit. Important este să trăim cu bucurie fiecare clipă, zi de zi, pas cu pas, să gândim pozitiv. Problemele se rezolvă, în timp, nu trebuie să ne facem și altele, doar gândindu-ne la ele …

Ne aflăm în Postul Paștelui, ce rețete culinare ne oferi, pentru această perioadă, în care nu se consumă preparate din carne?

Aida Parascan: Păi, eu, de pildă, mănânc salată de crudități, condimentată cu sare, piper și cu puțină lămâie. Se pot face și mâncăruri din soia, linte, fasole, avem o varietate de legume care ne oferă proteine și vitamine. Fiecare, când gătim, trebuie să ne bazăm pe intuiție și pe ce nevoi are corpul nostru.

Aida Parascan, alături de cei trei copii ai săi
Aida Parascan, alături de cei trei copii ai săi

Aida Parascan a renunțat la băuturile acidulate, de 12 ani bea doar apă

Persoanele care au luat în greutate, în pandemie, ce dietă ar trebui să țină? Ce alimente să elimine din meniu?

Ar fi bine să se practice postul intermitent, adică în 24 de ore să nu mănânci nimic timp de 18 ore. Astfel, corpul elimină din toxine. Cine nu poate în acest mod, ar fi bine să renunțe la făină, pâine, pizza, iar zahăr să nu consume zilnic mai mult de 20-30 de grame. De 12 ani, eu am renunțat la băuturile acidulate, beau doar apă, doi litri pe zi. Important este și cum combinăm produsele alimentare, unele sunt incompatibile și asimilăm toxine.

E o vorbă: ”Te iubesc ca sarea-n bucate”. Cât de bună e sarea și de unde începe pericolul pentru sănătate?

Sarea e catalizator, e bună, dar nu în cantități mari, pentru că apoi ne facem să reținem apa. Sarea iodată mi se pare un experiment de masă, nu avem nevoie de atâta iod, ci de sare și atât. Important este să nu exagerăm la gătit, legumele au sare, dacă mai punem și noi se vor pierde din vitamine.

Aida Parascan a câștigat ”Masterchef” în 2013
Aida Parascan a câștigat ”Masterchef” în 2013

”Bărbații se uită la cum arăți, nu la cum gătești sau la ce suflet bun ai!”

Dragostea trece și prin stomac. Totuși, pe ce pun accent bărbații într-o relație? Ce pretenții au, de fapt?

Bărbații nu pun nicidecum accent pe cât de bine gătești, nici pe ce suflet bun ai, dar e bine ca orice femeie să știe să prepare mâncare, este un mod de a-ți exprima dragostea față de familie. În primul rând, bărbații se uită la cum arați, așa că orice femeie trebuie să aibă grijă de ea, să se îmbrace frumos, să fie un pic machiată.

Și tu ești mamă de băiat. Cât de important este rolul unei mame ca fiul ei să devină un soț responsabil?

Noi, mamele, creștem soții și tații de mâine, educăm un viitor bărbat. Așa că băieții nu trebuie cocoloșiți de mame, trebuie de mici să știe să fie responsabili, respectuoși. Este foarte importantă educația, noi trebuie să pregătim generații sănătoase.

Este una dintre cele mai sexy specialiste în gastronomie
Este una dintre cele mai sexy specialiste în gastronomie

”Țin anual două posturile negre, câte 7 zile nu mănânc absolut nimic”

Arăți cu mult mai tânără, nici necazurile și nici lacrimile nu și-au pus amprenta pe chipul tău. Ce secrete ai?

Când și sufletul este mai tânăr, așa cum îl am eu, se vede și pe chip. Iar zâmbetul este foarte important, când zâmbești oferi energie. Trebuie să te gândești că totul este trecător, nici greutățile și nici momentele fericite nu durează. Pentru hidratarea tenului, vă pot spune că folosesc miere, în amestec cu o banană. Eu țin anual și două posturi negre, câte 7 zile nu mănânc absolut nimic. Astfel, energetic și fizic corpul se curăță de toxine.

Cât de mult te-a ajutat frumusețea, în dragoste, în carieră? Ți s-au deschis mai multe uși?

Aida Parascan: Dacă stau bine și mă gândesc, frumusețea mai mult m-a împiedicat, a trebuit să demonstrez că sunt mai mult decât un chip frumos, că pot munci pentru existența mea. Eu lucrez și câte 12 ore pe zi, am responsabilități mari, în orice proiect. Poate că nu arăt mereu bine, ca-n poze. Mă trezesc zilnic la ora 5.30 și mereu am însă grijă, înainte de a ieși din casă, să pun puțin machiaj, ca să mă simt bine, ca femeie.

Cum te-ai descurcat în pandemie? Cu ce te ocupi acum și cu care dintre foștii jurați de la MasterChef ai păstrat legătura?

Nu am simțit pandemia, oamenii au nevoie să mănânce. Mereu mi-am arătat seriozitatea în domeniul meu, așa că am avut mereu de muncă. Mă ocup de rețete noi, instruiesc personalul unui lanț de magazine, deschidem alte sedii. Cu cei trei jurați m-am înțeles foarte bine. Nu știam că își deschide restaurant și Cătălin Scărlătescu, am colaborat cu el, în primii ani, o să-l sun ca să îl felicit. Iar cu Florin Dumitrescu am mai făcut schimb de rețete.

Cristi Borcea și Valentina Pelinel
Cristi Borcea și Valentina Pelinel

Aida Parascan ar lucra pentru Cristi Borcea: ”Dacă are nevoie de mine, cu mare drag pot să-l ajut”

Ai lucra, la restaurantul hotelului lui Cristi Borcea din Olimp? Anul trecut a angajat o câștigătoare ”Chefi la cuțite”.

Aida Parascan: Dacă are nevoie de mine, cu mare drag pot să-l ajut pe Cristi, cu restaurantul hotelului său din Olimp. Mă pot ocupa însă doar de consultanță, îi pot instrui personalul, să fac meniul și să ofer rețete. Nu pot rămâne însă mult timp, nu pot sta doar într-un singur loc. Sunt un om care nu face lucrurile repetitiv. Îmi place să fiu în mișcare, sunt un om al creației.

Merită să ai propria afacere în domeniul HORECA?

Am avut o cofetărie în Buzău, acum poate aș deschide un local doar în colaborare cu cineva. Când o faci singur îți mănâncă toată viața. Eu sunt în domeniul acesta de 23 de ani, mi-am lăsat copiii și singuri în acasă. Am nevoie de echilibru, de timp și pentru mine, pe care să îl petrec și singură. Mă încarc și așa pot să ofer și altora energie pozitivă.

Hotelul lui Cristi Borcea, din Olimp
Hotelul lui Cristi Borcea, din Olimp

Copiii ți-au moștenit pasiunea pentru gătit?

Aida Parascan: Știu să-și facă mâncare, seara pregătim cina, în funcție de ce vor ei. Copiii știu să prepare paste, lucruri mai ușoare, dar nu cred că vor duce acest lucru la nivel de profesie.

Un mesaj pentru cititorii Ego.ro

Aida Parascan: Iartă, iubește, trăiește, iubește oamenii așa cum sunt! Iertarea este cel mai important lucru, ca să poți trăi frumos…

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
7.7 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *