Alex Dima, despre problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în România. „Nu se știe ziua când oricare dintre noi putem să fim într-o astfel de situație” EXCLUSIV VIDEO

Alex Dima: „Noi avem datoria să îi ajutăm”

La începutul lunii mai, Alex Dima a urcat pentru prima dată pe o scenă în calitate de fotomodel, în cadrul Galei Atipic Beauty organizată de Magda Coman și Andreea Marin. Acest lucru a venit firesc după ce, cu câteva luni în urmă, Magda Coman îl ajutase pe reporterul de la „România, te iubesc!” în realizarea unui material. Alex Dima a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că a rămas cu gust amar pe perioada filmărilor pentru reportajul „Condamnați la suferință”.

„Am urlat după ajutor”

Alex Dima a acceptat invitația de participa la o prezentare de modă atipică nu din obligație față de Magda Coman, ci mai mult ca să tragă un mai mare semnal de alarmă vizavi de oamenii care se deplasează în scaunul cu rotile prin România.

„Am mari emoții. E prima dată când particip la Atipic Beauty și întotdeauna când urc pe orice scenă am emoții. Eu o să defilez cu Ovidiu cu care m-am întâlnit astăzi, dar eu îi cunosc povestea și pot să zic că ne cunoaștem”, ne-a declarat Alex Dima înainte de aurca pe scenă, mărturisind că din păcate cunoaște foarte bine poveștile, dar mai ales neputințele acestor oameni.

„La începutul lunii aprilie am avut un material despre persoanele cu dizabilități la „România, te iubesc!” în care am strigat, am urlat după ajutor. Cu Magda Coman, cea care organizează și evenimentul „Atipic Beauty” am petrecut zeci de minute în fața scărilor de la judecătoria sectorului 6, am încercat să mergem cu autobuzul, să intrăm la Anaf, să facem tot felul de lucuri. Din păcate, oamenii ăștia trăiesc un coșmar, Statul Român nu-i bagă în seamă. Pe funcțiile Statului Român sunt tot felul de indivizi care vin și pleacă fără să le pese de acești oameni și cam pe aici suntem”.

„Să ne aducem aminte că suntem oameni”

Chiar dacă reușește, prin reportajele lui, să găsească toate hibele pe care le are statul român, de această dată Alex Dima împarte vina și se îndreaptă și către oamenii de rând, oameni care se arată indiferenți în fața semenilor mai puțini norocoși.

„Cred că dacă vrem să facem ceva pentru ei, fiecare în parte ar trebui să ne schimbăm un pic și să umblăm la propriul nostru comportament. De exemplu am putea să nu mai parcăm pe trotuar, am putea să-i ajutăm atunci când îi vedem pe stradă, am putea să fim mai receptivi la nevoile lor. De la fiecare dintre noi, până când, să sperăm, va veni și ziua în care statul român se va trezi să facă ceva pentru ei”, a mai declarat reporterul Pro TV.

Pe de altă parte, încearcă astfel să tragă un semnal de alarmă și să explice că oricare dintre noi am putea măcar să ne imaginăm că am fi în pielea acestor persoane cu dizabilități și, dacă nu îi ajutăm, măcar să nu îi încurcăm și mai mult.

„Ce este de apreciat este ce comunitate frumoasă au ei și ce uniți sunt și noi avem datoria să-i ajutăm. Numai la gândul că nu se știe, pentru că mulți dintre ei așa s-a întâmplat, acum un an, acum 2, 10 și așa mai departe. Viața i-a aruncat într-un scaun cu rotile. Nu se știe ziua când oricare dintre noi putem să fim într-o astfel de situație. Să ne aducem aminte că suntem oameni”, a conchis Alex Dima pentru EGO.ro.

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Urmăriți EGO.ro și pe
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Care este poziția ideală de dormit în cuplu. Vei avea parte de armonie și romantism
Dana Budeanu, mesaj pentru hateri. Ce ar fi enervat-o pe creatoarea de modă: „Aș fi...
Dezvăluiri fabuloase ale lui Ilie Dumitrescu! N-a mai zis niciodată asta: „Așa am luat prima...
Două transferuri la Oțelul după promovare! Dorinel îi aduce pe atacantul crescut de Hagi și...
ȘOC! Vedeta care se zbate între viață și moarte. E în COMĂ după ce soțul...
Imaginile cu Gabriela Cristea care pare mai euforică decât de obicei în emisiune au făcut...
„Eu așa mi-am găsit metoda.” Emilia Ghinescu a reușit să slăbească vizibil. Câte kilograme a...
De ce s-a prefăcut un bărbat că este mort timp de un an. Metoda ciudată...
Mădălin Ionescu rupe tăcerea după ce a apărut în emisiunea lui Cătălin Măruță: „Cel mai...
Cine e soția lui Pavel Bartoș și ce meserie are. Anca Bartoș și fiicele, ca...
Lily-Rose Depp a confirmat relația cu noua iubită. Cu cine se iubește fiica lui Johnny...
Vica Blochina a primit propuneri indecente din partea unui milionar. Fosta balerină a refuzat o...
6 zodii sunt supuse mâine la luarea unor decizii care le poate schimba viața într-un...
Zodiile avertizate! Cine trebuie să fie foarte atent mâine!
"Nu a văzut mesajul. Dar nu-mi pasă". Radu Vâlcan, gest surprinzător pentru Adela Popescu. Postarea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *