Alexandru Ion, despre rolul pe care îl are în serialul de la Antena 1: „În Lia-soția soțului meu sunt mai înspre papagal”. Cum se împarte între filmări și repetiții la teatru VIDEO EXCLUSIV

Alexandru Ion se mută pe marile ecrane cu un film în care deține rolul principal

Alexandru Ion începe anul 2023 în forță, cu extrem de multe proiecte atât pe micul ecran, pe marele ecran, cât și la teatru. Deși trebuie să se împartă între repetiții și filmări, actorul mărturisește că îi place să lucreze așa, că așa funcționează cel mai bine și se simte împlinit. Pentru că este personajul principal în lungmetrajul „Taximetriști”, unde laitmotivul filmului este „șmecher sau papagal”, Alexandru Ion a dezvăluit în exclusivitate pentru EGO.ro că păstrează tipologia cam în toate proiectele în care joacă în această perioadă.

În ce filme poate fi văzut Alexandru Ion în această perioadă

Imediat după lansarea pe micul ecran a serialul „Lia-soția soțului meu”, unde face parte din distribuție, Alexandru Ion se mută pe marile ecrane cu un film, în care deține rolul principal. Acesta joacă rolul unui taximetrist într-o comedie inspirată din viața de noapte a Bucureștiului.

„Cel mai bine este să vedeți filmul ca să descoperiți, dar mie îmi place să cred că sunt într-o combinație între cele două. Dar filmul o să lămurească dilema asta. Din 20 ianuarie în cinema, cine vrea să afle, acolo găsește răspunsul”, ne-a declarat actorul, completând că nu-l sperie deloc gândul că filmul este lansat la început de an, când mulți sunt încă prin vacanțe. „Cea mai bună strategie cred că este să eviți blockbuster-ele, să eviți filmele Marvel și DC și dacă ești înafara perioadelor care ies filmele alea, ești bine. E bine și în ianuarie, că afară este frig, o să căutăm cu toții căldura, o să încercăm să intrăm în sălile de cinema și plus că e bine să începi anul cu un consum de cultură”.

Alexandru Ion, despre „Taximetriști”: „E un film perfect independent, nu are finanțare de la instituțiile de stat”

Cât despre filmul în sine, Alexandru Ion mărturisește că a fost filmat și produs doar în câteva luni, căci este o adaptare după un spectacol de teatru pe care atât el, cât și cei mai mulți actori din distribuție, îl joacă de mai bine de patru ani.

„La „Taximetriști” a fost o tranziție foarte rapidă de la filmări, la produsul finit. Noi am filmat în septembrie și filmul iese în ianuarie. A fost o perioadă de post-producție, dar am avut avantajul faptului că jucăm spectacolul „Taximetriști” din 2018 și atunci nu am avut nevoie de foarte multe repetiții pentru filmările din film. E un film perfect independent, nu are finanțare de la instituțiile de stat, dar e un caz fericit că s-a găsit susținere pentru filmul ăsta”, a mai povestit Alexandru Ion pentru EGO.ro, mărturisind că nu vrea să ofere prea multe detalii și că așteaptă publicul să cunoască personajele în sălile de cinema.

„Și povestea sabiei o veți afla în film. Protagoniștii suntem eu și Rolando Matsangos și sunt foarte mulți alți actori minunați care merită descoperiți în filmul ăsta. Unii dintre ei îi descoperiți pentru că sunt la debut, iar pe alții dintre ei îi redescoperiți. Totul va fi lămurit în cinema”, a mai spus actorul pentru EGO.ro.

„Cu puseuri de răutate, dar în toate producțiile sunt un om bun”

Dacă în „Taximetriști” il interpretează pe Lică, prototipul „băiatului de cartier”, un taximetrist care scoate pe gură tot ce-i trece prin cap, care e mereu nervos sau sarcastic, extrovertit, gălăgios și care spune tâmpenii cu toată convingerea, în serialul difuzat de Antena 1, Alexandru Ion îl intepretează pe Pavel, fratele mai mare a lui Petru, interpretat de Ștefan Floroiacă.

„În serialul „Lia-soția soțului meu” sunt mai înspre papagal. Cu mici puseuri de șmecherie, dar cu siguranță mai spre papagal. Încep anul în forță. Pe 12 ianuarie începe serialul „Lia- soția soțului meu”, pe 20 ianuarie „Taximetriști” și pe 3 februarie este premiera de la „Ramon”. Cu puseuri de răutate, dar în toate producțiile sunt un om bun”, a dezvăluit Alexandru Ion pentru EGO.ro, completând că nu este în căutare de personaje negative și că găsește provocări în orice tipologie pe care trebuie să o interpreteze. „Mai „dark” am fost în serialul „Sacrificiul”, în celălalt proiect al echipei doamnei Ruxandra Ion, care a fost difuzat acum câțiva ani la Antena 1, dar realitatea este că personajul din „Taximetriști” cel mai probabil în primă fază va fi urât, dar până la finalul filmului va fi cu siguranță iubit”, ne-a mai povestit actorul.

„Îmi place foarte mult că am oportunitatea să joc mai multe personaje în același timp”

Cât despre modul în care și-a început anul, Alexandru Ion mărturisește că a reușit cumva să-și creeze un echilibru, astfel încât să poată face teatru, cinematografie și seriale în același timp, fără să resimtă oboseala.

„Se întâmplă asta și acum, spectacolele în care joc nu se opresc pe măsură ce filmăm la „Lia”. E un dinamism care mie îmi place foarte tare, e ceva ce e puternic gravat în meseria asta și îmi place foarte mult că am oportunitatea să joc mai multe personaje în același timp. E o balanță civilizată între filmări și timp liber, nu pot să mă plâng. Chiar nu pot să mă plâng”, a mai declarat Alexandru Ion pentru EGO.ro.

Video: Dragoș Enăchescu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce face fiica lui Feli Donose la doar 5 ani și jumătate
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Imaginea MOMENTULUI! Prima fotografie după anunţul BOLII lui Kate. Familia Regală nu a mai putut...
Românca din Pașcani, FILMARE VIRALĂ! Cum apare cu iubitul celebru, după ce a rămas gravidă
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum s-a împrietenit cu medicul Ana Aslan
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca...
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum a devenit prieten cu Ana Aslan
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Un val de schimbare cosmică este pe cale să redea fiecărei zodii noi drumuri de...
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz-ul din România! La un an de la nuntă, vedeta noastră a anunțat...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *