Alimente de post care trebuie evitate. De ce spun specialiștii că sunt periculoase

Alimente de post care trebuie evitate. De ce spun specialiștii că sunt periculoase

Alimente de post care trebuie evitate. Deși în general mâncarea de post este considerată mai sănătoasă decât cea de dulce, există multe produse de post care îți pot afecta sănătatea din cauza conținutului foarte ridicat de E-uri. Iată o listă cu produse pe care ar fi bine să le eviți în timpul postului.

Alimente de post care trebuie evitate

Pe lângă componenta spirituală de care se leagă, postul este și o metodă foarte bună de a recalibra funcțiile anumitor organe susțin specialiștii. Însă acest lucru este posibil doar în cazul în care cei care postesc consumă alimente sănătoase.

În comerț există o multitudine de alimente de post, însă unele dintre ele nu fac altceva decât să încarce și mai mult organismul cu substanțe chimice nocive.

Nutriționistul Mario Popescu a explicat cum ne afectează unele produse de post.

Iată o listăcu alimentele de post pe care trebuie să le eviți:

Pateul vegetal – este un produs făcut din soia, ce are în compoziția sa foarte multe E-uri, conservanți și potențiatori de gust;

Chiftelele și șnițelele de post

Nutriționistul Mario Popescu a precizat că acestea „au în compoziția lor aceeași soia de care ar trebui să ne ferim și mai ales, ar trebui să ne ferim și noi bărbații, deoarece din cauza estrogenului pe care îi conține poate să perturbe balanța hormonală”. De asemenea, el este de părere că „în cazul în care consumăm soia ar trebui să o consumăm nemodificată genetic, maximum o dată pe săptămână”.

Mezelurile de post

Unele mezeluri de post sunt făcute din seitan adică gluten. Acestea sunt periculoase pentru cei care au intoleranță la gluten.

Alimente de post nesănătoase

Margarina – este un aliment care ar trebui evitat nu doar în perioadele de post. Este extrem de nocivă pentru organism. Iată explicația specialistului:

„La compoziție și proces de fabricație este asemănătoare plasticului. Este plină de grăsimi trans, plină de potențiatori de gust. Ar trebui evitată total, nici măcar în prăjituri să o folosim. Este cel mai nociv aliment pe care îl putem ingera”, a declarat nutriționistul în cadrul emisiunii Vorbește Lumea de la Pro TV.

Supele instant 

Deoarece conțin foarte mulți aditivi, E-uri și conservanți, supele instant trebuie evitate și ele. În plus, acestea sunt adevărate bombe calorice, nocive și pentru siluetă.

Unele deserturi

Salamul de biscuți, napolitanele, gogoșile și fursecurile nu ar trebui incluse în alimentație. Nu doar că dăunează siluetei, dar sunt periculoase și pentru sănătate.

Citește și: „Zile cu dezlegare la pește în Postul Crăciunului 2022. Calendarul complet

9.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.