Alimente pe care să nu le dai sub nicio formă găinilor. Sunt foarte periculoase

Evită să introduci în alimentația găinilor tale aceste alimente.
Alimente pe care să nu le dai sub nicio formă găinilor. Sunt foarte periculoase

Păsările domestice pot fi foarte sensibile la anumite alimente, iar în unele cazuri hrana necorespunzătoare le poate pune viața în pericol. De aceea, este foarte important să știm cu ce să hrănim găinile din curtea noastră, dar mai ales ce alimente trebuie neapărat evitate. Iată o listă cu alimente pe care să nu le dai sub nicio formă găinilor.

Ce alimente să nu dai niciodată găinilor

Cartofi cruzi

În pulpa și coaja cartofilor cruzi segăsește o substanță numita solanina. Aceasta este nocivă pentru organismul păsărilor, inclusiv pentru om, motiv pentru care nu ar trebuie să le dai găinilor tale cartofi cruzi. După fierbere sau prăjire le poți da, însă doar din când în când.

Citește și Cel mai eficient tratament pentru găinile care mănâncă ouă. Așa le dezveți de acest obicei

Ceapa

O altă legumă pe care ar trebui să eviți să o dai găinilor este ceapa. Aceasta afectează stomacul, așa că nu este recomandat ca păsările tale să o consume nici crudă, nici fiartă.

Zahăr

Unii crescători folosesc uneori zahărul pentru a face mai ușor masticația unor suplimente. Cu toate acestea, zahărul trebuie evitat, deoarece poate afecta sistemul digestiv al păsărilor și le poate cauza inclusiv o scădere a imunității.

Citește și Ce trebuie să le dai puilor de găină să mănânce. Secretul fermierilor ca să crească mari și sănătoși

Atenție la fructele cu semințe

Anumite fructe pot fi introduse în alimentația găinilor, spre exemplu bucățile de mere. Trebuie însă avut grijă să le cureți de semințe înainte de a le da păsărilor să le mănânce, deoarece ele sunt nocive, iar în unele cazuri pot cauza chiar și otrăvirea.

Carne crudă

Carnea crudă trebuie evitată cu orice preț, întrucât aceasta poate fi contaminată cu salmonela sau alte bacterii foarte periculoase.

Orez

Nici orezul nu este recomandat să fie introdus în alimentația găinilor. El poate fermenta în stomacul lor, dar dacă totuși nu există alte variante, neapărat să îl gătești înainte.

Citește și Ingredientul extraordinar pe care să-l adaugi vara în apa păsărilor. Trucul gospodinelor de la țară rezolvă o mare problemă

Pâinea

Deseori, resturile de la o masa, care conțin si pâine, se mai dau găinilor, însa trebuie specificat faptul că și acest aliment ar trebui evitat în alimentașia păsărilor de curte.

Painea poate dezechilibra flora intestinală și va îngrășa nesănătos păsările. Cu cât mai rar, cu atât mai bine.

Sarea în exces

Alimentele foarte sărate pot afecta echilibrul electrolitic și de lichide al păsărilor. Din această cauză, ele pot suferi de deshidratare și se pot confrunta cu probleme de sănătate.

Fasole crudă sau uscată

Este interzis să dai găinilor sau puilor fasole crudă sau uscată. Această legumă conține o toxină numită fitohemaglutinină, care poate fi fatală pentru păsări atunci când nu este gătită.

De asemenea, nu oferi găinilor tale mâncare alterată sau ciolcolată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *