Alimentele pe care să nu le consumi în Săptămâna Mare a Paștelui. Vei atrage ghinionul, este interzis să le mănânci

Iată ce alimente nu e bine să consumi în Săptămâna Mare a Paștelui!
Alimentele pe care să nu le consumi în Săptămâna Mare a Paștelui. Vei atrage ghinionul, este interzis să le mănânci

Creștinii ortodocși au intrat luni, pe data de 29 aprilie 2024, în Săptămâna Mare a Paștelui sau Săptămâna Patimilor. Ce alimente nu este bine să consumi în aceste zile? Află răspunsul la această întrebare din rândurile de mai jos. Este foarte important să ții cont de această regulă, altfel vei atrage ghinionul în viața ta!

Ce nu este bine să mănânci în Săptămâna Mare a Paștelui

Credincioșii ortodocși încă țin post în Săptămâna Mare a Paștelui, însă mare atenție! Unele alimente care în mod normal sunt permise în post, în Săptămâna Patimilor, oamenii sunt sfătuiți să renunțe la ele, fiindcă pot atrage ghinionul.

Spre exemplu, urzicile și oțetul sunt două alimente care ar trebui evitate în aceste zile. Se spune că cine le mănâncă comite un mare păcat, dar de ce nu e bine să fie consumate? Află de mai jos!

Motivul pentru care oțetul și urzicile nu trebuie consumate în Săptămâna Patimilor

Ei bine, oțetul și urzile nu se consumă în Săptămâna Mare a Paștelui, deoarece ele reprezintă simboluri ale chinurilor prin care a trecut Mântuitorul Iisus Hristos.

Se spune că atunci când a fost răstignit pe cruce a fost bătut cu urzici, iar, ulterior, stropit cu oțet pentru a-i provoca mai multă usturime. De asemenea, se mai spune că atunci când Fiul lui Dumnezeu a cerut să bea apă i s-a oferit oțet.

Citește și Zile cu dezlegare la pește în Postul Paștelui 2024. Când se poate consuma carne de pește în cel mai aspru post din an!

Ce rugăciune să rostești în Marțea Mare

Marți, asemenea celorlalte zile care au mai rămas din Săptămâna Mare, este important să rostim o rugăciune pentru iertarea păcatelor, binecuvântare și liniște sufletească.

”Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Care ai plâns pentru Lazăr și lacrimi de întristare și de milostivire ai vărsat pentru dânsul, primește lacrimile mele. Cu Pătimirile Tale, vindecă patimile mele. Cu rănile Tale, tămăduiește rănile mele. Cu Sângele Tău, curățește sângele meu și amestecă în trupul meu mireasma trupului Tău cel de viață făcător.

Fierea cu care vrăjmașii Te-au adăpat să îndulcească amărăciunea cu care potrivnicul m-a adăpat. Trupul Tău întins pe Cruce să întindă către Tine mintea mea, cea trasă jos de diavoli. Capul Tău, pe care l-ai aplecat pe Cruce, să înalțe capul meu cel pălmuit de potrivnici. Preasfintele Tale mâini, pironite de cei fără de lege pe Cruce, să mă tragă spre Tine din prăpastia pierzării, precum a făgăduit preasfântă gura Ta. Fața Ta, cea batjocorită cu pălmuiri și cu scuipări, să umple de strălucire fața mea cea întinată în fărădelegi.

Duhul Tău, pe care l-ai încredințat Tatălui când erai pe Cruce, să mă povățuiască spre Tine, prin harul Tău. Nu am inimă plină de durere ca să Te caut. Nu am pocăința, nici umilința care întorc pe fii la moștenirea lor. Nu am lacrimi mângâietoare, Stăpâne. S-a întunecat mintea mea cu cele lumești, și nu poate să caute spre Tine cu durere. S-a răcit inima mea de atâtea ispite și nu poate să se înfierbânte cu lacrimile dragostei celei pentru Tine.

Ci Tu, Doamne Iisuse Hris­toase, Dumnezeule, Vistierul bunătăților, dăruiește-mi pocăință neștirbită și inimă îndurerată, ca să pornesc cu tot sufletul în cău­tarea Ta; căci fără de Tine mă voi înstrăina de tot binele. Dă-mi, așadar, Bunule, harul Tău. Tatăl, Care Te-a născut din sânurile Sale fără de ani și mai înainte de veci, să înnoiască în mine închipuirea icoanei Tale.

Te-am părăsit, Doamne; să nu mă părăsești. Am ieșit de la Tine; ieși în căutarea mea. Du-mă la pășunea Ta cea duhovnicească. Numără-mă între oile turmei Tale prea­alese. Hrănește-mă împreună cu ele din verdeața dumnezeieștilor Tale Taine. Căci inima lor curată este să­lașul Tău și se vede într-însa strălucirea descoperirilor Tale.

Strălucirea Ta este mângâierea și odihna celor care s-au ostenit pentru Tine în ne­cazuri și în toate felurile de chinuri. Acestei străluciri mă învrednicește și pe mine, nevrednicul, cu harul și cu iubirea de oameni a Mân­tuitorului nostru Iisus Hristos, în vecii vecilor. Amin .”

Citește și Postul Paștelui 2024. Cea mai puternică rugăciune pe care să o rostești în timpul postului, are doar 4 cuvinte!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan, mărturisiri despre relația cu Victor Cornea
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *