Alimentele pe care tânțarii le detestă. Ce să consumi ca să nu te mai piște niciodată

Alimentele pe care tânțarii le detestă. Ce să consumi ca să nu te mai piște niciodată

Pe timp de vară, una dintre problemele cu care ne confruntăm sunt țânțarii. Aceștia pot deveni foarte deranjanți mai ales în timpul nopților, când tot ce vrei este să dormi. Dar există multe metode de a scăpa de țânțari, printre care și un aliment pe care este bine să îl mânânci pentru a-i ține la distanță de tine.

Ce să mănânci ca să nu te ciupească țânțarii

Țânțarii încep să-și facă apariția la începutul verii, în luna iunie. Sunt răspândiți în toată lumea, iar în România există peste 50 de specii. Te-ai săturat de înțepături și de acel bâzâit enervant care te ține treaz noaptea? Scapă de aceste insecte pentru că sunt câteva trucuri pe care le poți pune în practică, unele dintre ele legate de propria ta dietă. Deci, oricât de curios ar părea, mănâncă asta dacă vrei să nu te mai ciupească țânțarii.

Este esențial să ai grijă la alimentele și băuturile pe care le incluzi în dietă, pentru ca țânțarii să nu-ți invadeze casa sau grădina.

Țânțarii sunt atrași de anumite substanțe pe care oamenii le emană în mod natural și inconștient. Printre substanțele care atrag cel mai mult țânțarii se numără acidul uric, acidul lactic și amoniacul eliberat atunci când transpirăm. Tocmai din acest motiv, șansele de a fi înțepat sunt mai mari cu cât corpul nostru degajă mai multă căldură.

Pe de altă parte, există diferite alimente care provoacă reacții în metabolism, datorită cărora putem scăpa de țânțari. Unul dintre acestea sunt roșiile, care acționează ca un repelent și ameliorează disconfortul mușcăturilor. Cheia acestei legume este conținutul său de vitamina B1 și tiamină, un element care emană un miros pe care țânțarii nu îl suportă.

Ce mai ține țânțarii la distanță

Alte alimente care țin țânțarii la distanță sunt usturoiul și ceapa, deoarece au arome foarte puternice. Ceva foarte asemănător se întâmplă cu neutralizatorii precum menta, lavanda și oțetul de mere. Iar fisticul și piperul negru, într-o măsură mai mică, te pot ajuta să scapi de țânțarii din casă, dacă la lași în bucătărie.

Plantele aromatice reprezintă și ele o soluție, pentru că tânțarii fug din cauza mirosului acestora. Astfel, poti folosi ghivece cu cimbru, busuoic, mărar, levantică sau mentă, iar țănțarii vor ocoli fereastra ta. Poți folosi și uleiurile esențiale pe care le poți pulveriza în anumite locuri ale casei.

De asemenea, mușcata, pe lângă faptul că este o plantă frumoasă, foarte populară care înfrumusețează terasele și balcoanele, are și particularitatea de a respinge insectele, și mai ales țânțarii care nu îi suportă mirosul. Astfel, pune-o într-un loc însorit pentru a-și intensifica mirosul și pentru a ține departe toți acești dăunători.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *