Alimentul care conține foarte mult zahăr. Dr. Virgiliu Stroescu: „În 3-4 luni ai ajuns la diabet, pancreasul explodează”

Desertul natural al verii este foarte periculos
Alimentul care conține foarte mult zahăr. Dr. Virgiliu Stroescu: „În 3-4 luni ai ajuns la diabet, pancreasul explodează”

Vara este sezonul în care căutăm să ne hidratăm prin toate metodele, mai ales prin intermediul elimentelor bogate în apă. Printre ele se află și pepenele roșu, vedeta verii, care este soluția potrivită atunci când vrem să mâncăm ceva dulce, răcoritor și bogat în apă și substanțe nutritive. Totuși, consumat fără măsură, poate deveni un real pericol pentru sănătate.

Pericolul ascuns de fructul-vedetă al verii

În timp ce ar trebui să ne ferim de produsele procesate, care conțin conservanți și E-uri ce pot cauza cancer, există și unele fructe și legume care sunt la fel de periculoase pentru sănătate, chiar dacă sunt naturale. Printre ele se numără pepenele roșu, ideal în sezonul cald. El oferă hidratare, este revigorant, dar plin de zahăr care, pe termen lung, poate duce la îmbolnăvirea organismului. Pe lângă zahăr, pepenele roșu mai conține mult magneziu, potasiu, fibre, beta caroten și acid folic.

De asemenea, are în compoziție și licopen, substanță cu un rol important în neutralizarea radicalilor liberi. Aceeași cantitate de licopen o regăsim și în roșii, dar și în alte fructe și legume cu aceeași culoare. Pepenele roșu este recomandat persoanelor care suferă de retenție de apă, acesta stimulând diureza. Doar două felii de pepene sunt echivalente cu un pahar mare plin cu apă. Pepenele ajută, de asemenea, și la eliminarea deșeurilor din organism.

Totuși, nutriționiștii sunt rezervați în recomandarea pepenelui roșu, mai ales dacă există tendința de a se depăși doza recomandată. Totuși, dacă suntem fani pepene, fie roșu, fie galben, putem să îi combinăm, însă fără a face excese.

„Dacă mănânci numai pepene toată vara, după 3-4 luni ai ajuns la diabet. Pepenele e plin de zahăr. Pepenele în sine e foarte bun, dar dacă mănânci prea mult pancreasul explodează. Fiecare dintre ele are alte calităţi. Trebuie amestecate frumos, Dumnezeu a fost foarte grandoman în privinţa alimentaţiei”, a spus medicul Virgiliu Stroescu la România TV.

Cum poate fi integrat pepenele roșu în alimentație

Nutriționistul Mihaela Bilic este de părere că pepenele roșu nu ar trebui consumat preponderent în timpul verii, spunând că, mai degrabă, acesta îngrașă și obosește ficatul. Pepenele a fost promovat ca un aliment ce ne poate ajuta să slăbim aproape ca prin minune. Dieta cu pepene roșu funcționează pe sistemul mono-dietei, ce presupune consumul unui singur aliment pe zi.

„Pepenele mai degrabă îngrașă și obosește ficatul, pentru că are apă cu fructoză, care se metabolizează doar în ficat, nu poate fi consumat prin mișcare”, a spus Mihaela Bilic, care a adăugat că dieta cu pepene roșu seamănă cu o cură de detoxifiere, însă cei care o urmează bombardează-de fapt, ficatul cu fructoză.

Alături de pepenele roșu, și cireșele, dar și strugurii nu fac altceva decât să umple organismul cu fructoză. Mihaela Bilic recomandă înlocuirea unei mese cu pepene, dar cu felia, nu cu bucata întreagă, pentru că astfel nu se va produce nicio slăbire și nici organismul nu va fi mulțumit de o astfel de schimabre a alimentației.

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *