Alimentul care reduce ridurile. Specialiștii au ajuns la o concluzie uimitoare: “O îmbunătățire semnificativă”

În ce cantitate trebuie consumat
Alimentul care reduce ridurile. Specialiștii au ajuns la o concluzie uimitoare: “O îmbunătățire semnificativă”

Cele mai recente cercetări demonstrează există un aliment care poate reduce ridurile cu până la 23%, atât timp cât este consumat în cantități potrivite. Cercetătorii de la Universitatea din California spun că nu doar cremele și tratamentele dar rezultate.

Ceea ce mâncăm face diferența. Ce spun cercetătorii cu privire la riduri

Cercetătorii au descoperit că alimentația unei persoane poate face diferența atunci când este vorba de riduri. Un anumit fruct, mai presus de toate, ar avea capacitatea de a reduce ridurile faciale ale femeilor cu 23% în două luni.

Fructul antirid este mango. Potrivit studiului californian, femeile cu piele deschisă care mănâncă o jumătate de cană de Mango Ataulfo de patru ori pe săptămână înregistrează o reducere de 23% a ridurilor în primele două luni și încă 20% după patru luni.

„O îmbunătățire semnificativă”, spune Vivien Fam de la Universitatea din California, autorul principal al studiului.

Citește și – Cu ce poți înlocui zahărul în prăjituri. 7 variante sănătoase pe care le poți folosi pentru a prepara deserturile tale preferate

Mango conține antioxidanți capabili să combată deteriorarea celulelor

Mango Ataulfo este cunoscut și drept mango cu miere sau mango de șampanie. Ca și alte fructe și legume de culoare portocalie, Mango Ataulfo este bogat în beta-caroten și conține antioxidanți care pot lupta împotriva distrugerii celulelor. Consumul excesiv însă poate provoca efectul opus. Cercetătorii spun că există o limită a acțiunii anti-îmbătrânire a fructelor.

„Femeile care au mâncare nu o jumătate de cană, ci o ceașcă și jumătate de mago pentru aceeași perioadă de timp au observat în schimb o creștere a ridurilor. Acest lucru arată că, deși o cantitate moderată de mango poate fi benefică pentru sănătatea pielii, un exces ar putea să se dovedească dăunător”, mai spun specialiștii.

Problema ar putea fi legată de cantitatea mare de zahăr din cauza consumului excesiv de mango, care ai putea să-i anuleze efectele.

Studiul a examinat 28 de femei în postmenopauză cu așa-numitul tip de pielea Fitzpatrick II sau III. Este o clasificare care indică modul în care pielea reacționează la lumina ultravioletă: tipurile II și III, caracterizate de lumină – jupuite, au tendința de a arde mai ușor la soare.

Citește și – Fructe și legume care au conținut mai mare de vitamina C decât portocala. Lista întocmită de un celebru nutriționist

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum face Gabriela Cristea sarmale pentru Crăciun. Ce secret are
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *