Alimentul pe care trebuie să îl mănânci de două ori pe săptămână. Menține sănătatea creierului

Te va ajuta să-ți păstezi creierul tânăr și te va ajuta să eviți boli grave precum Alzheimer, dar și alte afecțiuni cardio-vasculare.
Alimentul pe care trebuie să îl mănânci de două ori pe săptămână. Menține sănătatea creierului

Sănătatea creierului este foarte importantă, în special în condițiile în care boala Alzheimer cunoaște în ultimii o creștere vertiginoasă și nemaiîntâlnită. Tot mai multe persoane vârstnice sunt afectate, însă unele măsuri se pot lua încă din timp pentru prevenirea ei. Alimentul pe care trebuie să îl mănânci de două ori pe săptămână te-ar putea ajuta să-ți păstrezi creierul tânăr pentru multă vreme.

Este vorba despre pește, care conține acizi grași Omega 3. Sunt elemente care pot avea numeroase beneficii, cu precădere asupra sănătății creierului.

Tipurile de pește cu cel mai mare conținut de grăsime sunt somonul, tonul, halibutul, sardinele, macroul şi peştii oceanici în general. Aceștia conţin cele mai crescute niveluri de acizi graşi Omega 3.

Peştele are puţine calorii şi este bogat în acizi graşi Omega 3, esenţiali pentru dezvoltarea şi menţinerea memoriei. Vestea bună este că nu trebuie să mănânci zilnic peşte pentru a te bucura de efectele sale benefice, ci este suficient să îl consumi de două ori pe săptămână.

Alimentul pe care trebuie să îl mănânci de două ori pe săptămână

Acizii grași din pește sunt considerați adevărate „pansamente” pentru creier și pentru sănătate, în general. Iată câteva dintre beneficiile pe care le aduc:

Reduc riscul de boala Alzheimer

O cercetare ce a fost prezentată la conferinţa internaţionale Radiological Society of North America arată că până și o singură porţie de peşte la șapte zile poate ajuta la menţinerea în stare bună a materiei cenuşii – parte a creierului asociată cu memoria şi activităţile cognitive. Atenție, însă, la cum îl gătești. Savanţii au descoperit că acizii grași din pește – consumat la cuptor sau la abur, nu prăjit – ajută la dezvoltarea creierului și la menținerea activității neuronale. Tot ei sunt de părere că dimensiunea crescută a creierului poate fi un indicator că nu există risc de boală Alzheimer sau alte tulburări cognitive, scrie CSID.ro.

Previn bolile de inimă

Lipsa peștelui din alimentație crește cu până la 50% riscul unui atac de cord, arată un studiu realizat pe 49.000 de femei, publicat în revista Hypertension: Journal of the American Association. În schimb, două-trei porţii de peşte consumate săptămânal pot ajuta la reducerea colesterolului şi, implicit, la scăderea riscului de boli de inimă.

Îmbunătăţesc aspectul părului şi a pielii

O dietă restrictivă privează organismul de o serie de vitamine și minerale, atât de necesare bunei funcţionări. Acelaşi lucru este valabil şi pentru piele sau păr, care au de suferit în urma unui regim alimentar dezechilibrat.

Tocmai de aceea este recomandat consumul cât mai mare de peşte în regimurile de slăbit. Acizii graşi Omega 3 hidratează pielea din interior, iar părul capătă strălucire. Acizii Omega 3 ar putea fi folosiţi chiar şi în tratamentul unor afecţiuni grave, cum este psoriazisul.

Contribuie la dezvoltarea creierului

Acidul eicosapetaenoic (EPA) este unul dintre cei mai importanţi acizi graşi din familia Omega 3. Studiile arată că acesta ajută la dezvoltarea creierului copiilor şi poate ameliora simptomele ADHD.

Cu toate acestea, specialiştii recomandă ca administrarea sub formă de suplimente să fie făcută doar după un consult la medic.

Sunt o sursă importantă de vitamina D

Peştii oceanici sunt o sursă excepțională de vitamina D. Despre aceasta, studiile afirmă că poate ţine la mare distanţă bolile grave, cum este cancerul, dar și că menţine sănătatea oaselor. De asemenea, ajută în procesul de slăbire.

Țin la distanţă depresia

Acizii graşi Omega 3 din peşte cresc şansele de vindecare, alături de medicația prescrisă de medic.

Un studiu realizat pe 52 de gravide, care a constat în administrarea a 300 mg de acizi graşi Omega 3 pe parcursul sarcinii, arată că riscul de a suferi de depresie post-partum s-a redus semnificativ.

Acestea sunt doar câteva motive pentru alimentul pe care trebuie să îl mănânci de două ori pe săptămână.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.6 18 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Ce să pui în sarmalele murate pentru o aromă divină. Cum se fac, sunt un...
Diferența mare de vârstă dintre fiul lui Țiriac și Sorana Cîrstea! Ea e tânără și...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Verifică dacă ești pe listă: astăzi, 5 zodii primesc vestea mult așteptată
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *