Alin Gălățescu păstrează vie memoria lui Răzvan Ciobanu: „Anual acord unui tânăr designer premiul care îi poartă numele”. Cum i-a apărut recent în vis

Ce spune celebrul critic de modă despre posibilitatea organizării unui festival ”Răzvan Ciobanu”

În urmă cu 3 ani, pe 29 aprilie, într-o zi de luni, Răzvan Ciobanu își pierdea viața într-un teribil accident de mașină, în timp ce se întorcea de la o petrecere, dintr-un club de pe litoral. Creatorul de modă a lăsat în urmă părinți îndoliați, dar și prieteni și colaboratori, care îl plâng și îi aduc un omagiu și astăzi. Cunoscutul critic de modă Alin Gălățescu ne-a vorbit, în exclusivitate pentru ego.ro, despre prietenia de 30 de ani cu Răzvan, dar și despre premiul pe care-l acordă, anual, unui tânăr designer, în memoria lui.

Răzvan Ciobanu a murit în urma unui accident de mașină, în 2019

Vestea morții designerului Răzvan Ciobanu a îndurerat o țară întreagă. Anunțul decesului lui Răzvan Ciobanu a fost făcut, în urmă cu trei ani, de Andreea Munteanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța. „În jurul orei 7.15 am fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe drumul județean 226, la intrarea în localitatea Săcele. Se pare că șoferul în vârstă de 43 de ani conducea un autoturism de teren, dinspre Săcele către Năvodari, iar, la un moment dat, din cauza neatenției în conducere, pe fondul neadaptării viteze la condițiile de drum a pierdut controlul asupra autoturismului și a părăsit partea carosabilă, după care a rulat aproximativ un kilometru și s-a oprit cu autoturismul în mai mulți copaci care aparțineau unei ferme”.

Cum l-a visat Alin Gălățescu pe Răzvan Ciobanu: ”Venise înapoi, era ca la 16 ani!”

De atunci, în fiecare an, fie că era ziua lui de naștere, onomastica sau ziua în care a plecat dintre noi, familia și prietenii l-au comemorat așa cum au știut că este de cuviință. Unii au făcut-o public, alții, în liniște, iar alții printr-un mesaj trimis pe numărul lui de telefon, vrând astfel să creadă că este încă alături de ei. Totuși, de la an la an, cei care îl mai pomenesc devin din ce în ce mai puțini, constant fiind criticul de modă Alin Gălățescu, care i-a fost alături aproape 30 de ani.

„DOR! De prietenul nostru remarcabil Răzvan Ciobanu! Noaptea trecută, spre dimineață, am avut un vis lung cu Răzvan Ciobanu – care venise înapoi, era ca la 16 ani, când l-am cunoscut, dar matur și complex ca atunci când a plecat dintre noi, părea fericit, voia să revină și să poată să apară în lume, dar nu știam cum să facem asta. A mers apoi în locul unde i-am dedicat show-ul SOIREES DE LA MODE, dar era în alt spațiu. Era mândru de prietenii lui. Am rămas cu o stare de bine, încredere și dor. Mult DOR. Am crezut că era legat de Sfântul Gheorghe, dar nu am descoperit nicio legătură, apoi am aflat, după trezite, că mai sunt doar 3 zile până la marcarea a 3 ani de la plecarea lui dramatică din această lume! Nu știu ce înseamnă asta, dar dorul de el a rămas. Să ne amintim cu pioșenie și cu drag de un prieten adevărar, un OM și un creator remarcabil. Odihnește-te în pace!”.

Răzvan Ciobanu
Răzvan Ciobanu

Alin Gălățescu oferă, anual, Premiul ”Răzvan Ciobanu” unui tânăr designer talentat

Alin Gălățescu i-a fost alături lui Răzvan pe toată perioada carierei sale, atât din postura de prieten, cât și de colaborator. Astfel că, la scurt timp de la moartea lui Răzvan Ciobanu, analistul de fashion a dedicat un proiect de suflet, mai exact un Best Of al ținutelor care l-au consacrat pe designer și care sunt purtate și acum cu bucurie de cele care i-au trecut pragul atelierului. Răzvan Ciobanu a avut prima prezentare de modă la 19 ani, iar în cariera sa a participat la mai multe prezentări de modă internaționale. Ca o recunoaștere a tot ce a însemnat Răzvan Ciobanu, pentru moda românească, în fiecare an, Alin Gălățescu oferă un important premiu care poartă numele designerului. Acest premiu este acordat unui designer român, aflat la început de carieră și este considerat o rampă de lansare extrem de importantă.

„Am cel mai important premiu cu numele lui. Premiul AVANPREMIERE- RĂZVAN CIOBANU în cadrul evenimentului meu Gala Avanpremiere – cel mai important eveniment de modă din București. Următoarea ediție va avea loc pe 17 mai la Muzeul Țăranului Român, Marile Săli. O aștept la eveniment și pe mama lui. Din păcate e maximum ce se poate face fezabil. Am studiat mult problema de a face un festival de modă cu numele lui. Până acum i-am dedicat un Soirees de la Mode și o Gala Avanpremiere, iar în fiecare an acord acest premiu care îi poartă numele”, a mai declarat Alin Gălățescu pentru EGO.ro. De altfel, părinții regretatului designer nu sunt străini acestui eveniment, fiind prezenți la prima ediție în care s-a acordat Premiul „Răzvan Ciobanu”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
E din ce în ce mai rău! Planurile pentru ÎNMORMÂNTARE, GRĂBITE, anunţul care dă fiori....
De la stomatologie, direct la pupitrul știrilor! Cine e noua prezentatoare de la Antena 1
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Racii și alte patru zodii în avantaj. Alinierea planetelor aduce succes
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *