Alina Eremia se pregătește pentru lansarea pe piața muzicală internațională. „Am compus 14 piese în 6 zile”. VIDEO EXCLUSIV

Solista a realizat un documentar cu toată experiența ei din Croația

Alina Eremia este una dintre cele mai îndrăgite și apreciate artiste din România, reușind să atingă culmile succesului încă de când avea 18 ani. Cu toate că este una dintre cele mai bune voci feminine de la noi, Alina nu și-a făcut niciodată curaj să rupă granițele, la propriu, și să-și arate talentul la nivel internațional. Asta până de curând. Alina Eremia a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că anul acesta vrea să atace topurile muzicale internaționale, iar pentru asta nu a pregătit doar o singură piesă, ci un întreg album.

Alina Eremia, despre vacanța din Barcelona: „M-am întors mai slabă”

Proaspăt întoarsă dintr-o scurtă vacanță în Barcelona, Alina Eremia ne-a mărturisit că a vrut să-și încarce bateriile, mai ales că urmează o perioadă destul de aglomerată.

„Aveam nevoie de un repaos, de câteva zile departe și pur și simplu mi-am „blocat” datele alea, era singura șansă ca eu să pot să mă deconectez un pic. Am fost plecată trei zile. Atât. Scurt și la obiect. Am stat fix o oră la soare, în rest m-am plimbat zilnic câte 25 de kilometri. M-am întors mai slabă”, ne-a povestit artista, completând însă că această relaxare a venit mai mult pe fond psihic, căci s-a întors mai obosită fizic, dar și mai slabă cu câteva kilograme.

„Scopul nostru nu este să facem mulți kilometri pe jos în vacanță, ci scopul este să vizităm cât mai mult. Fiind un oraș frumos, un oraș care are o grămadă de obiective turistice frumoase și o grămadă de locuri de vizitat, automat s-au făcut și kilometri. Nu reușești ce-i drept să te acomodezi în alea trei zile, dar nu pot să mă plâng pentru că au fost foarte bine venite. Vacanță mai în adevăratul sens al cuvântului am avut la final de ianuarie, dar și atunci au fost 5 zile. Bine, hai să zicem că au fost 7 zile, dar practic două zile au fost pe drum și 5 zile acolo, în Maldive. Plănuiesc acum în ianuarie să-mi extind așa un pic vacanța, să nu mai fie una de trei zile, măcar 10 zile acolo, ca să le simt”.

„Niciodată nu găseam resursele, timpul, energia necesară, ca să focalizez direct pentru albumul în limba engleză”

Până la vacanță, Alina Eremia are de muncă. Artista a debutat în muzică la vârsta de 5 ani și a participat la diverse festivaluri și concursuri muzicale, însă abia anul acesta, la 29 de ani, pe care îi va împlini în luna decembrie, a considerat că este destul de matură din punct de vedere profesional pentru a se lansa într-o carieră internațională.

„Am plecat în Zadar timp de o săptămână să explorez locuri în care nu am mai căutat până acum și să lucrez la un EP (n.r. album) în engleză, lucru pe care l-am tot amânat de-a lungul timpului pentru că niciodată nu găseam resursele, timpul, energia necesară, ca să focalizez direct pentru albumul în limba engleză. Tocmai de asta am preferat să mă retrag undeva, să plec și cu autori din toată Europa, care au venit acolo special pentru mine, și cu producători din România, plus echipa mea, să stau o săptămână în Croația și am făcut o grămadă de piese. 14 piese în 6 zile. Ne-am mișcat foarte bine. Nu va fi în format fizic, va fi doar în format digital. Dar să vă așteptați să apară cât de curând”, ne-a declarat artista.

Alina Eremia se pregătește pentru lansarea pe piața muzicală internațională
Alina Eremia se pregătește pentru lansarea pe piața muzicală internațională

”Am avut o grămadă de oameni care mi-au fost alături”

Pentru a evidenția această trecere de la Alina Eremia cea de acum, la o altă Alina, mult mai matură, care abordează un alt stil muzical, artista a realizat un documentar cu toată experiența ei din Croația, dar și cu pașii pe care i-a urmat.

„Îmi place „să-mi bag coada” pentru că îmi place să-mi pun amprenta atunci când vine vorba de un proiect. Ultimul material pe care să zic așa că mi-am pus amprenta este un documentar pe care l-am lansat pe canalul meu de YouTube. Cel din Zadar. Acolo în spate a fost o adevărată echipă. Am avut o grămadă de oameni care mi-au fost alături, dar evident că nu am putut să stau departe de tot ce înseamnă organizare și am intervenit puțin și acolo. Pot să zic așa că este ultimul lucru pe care mi-am pus așa personalitatea”, a mai povestit cântăreața pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *