Alpin Film Festival 2022. 20 filme din întreaga lume se vor vedea în premieră la Brașov

Alpin Film Festival 2022. 40 de filme din întreaga lume se vor vedea la evenimentul organizat în perioada 6-11 septembrie la Brașov
Alpin Film Festival 2022. 20 filme din întreaga lume se vor vedea în premieră la Brașov

Alpin Film Festival 2022 își deschide astăzi, 6 septembrie, porțile pentru iubitorii de film. Cea de-a VII-a ediție a festivalului de film montan – ALPIN FILM FESTIVAL debutează la Brașov. Accesul este gratuit la singurul eveniment autohton dedicat culturii și civilizației montane. Iată mai jos, tot ce trebuie să știți despre eveniment.

40 de filme din întreaga lume, la Alpin Film Festival 2022

40 de filme din întreaga lume se vor vedea la evenimentul organizat în perioada 6-11 septembrie la Brașov. De altfel, acesta este unicul eveniment cinematografic autohton dedicat culturii și civilizației montane.

Invitați speciali vor poposi la Brașov în perioada festivalului și vor participa la proiecțiile de film și la conferințele dedicate unor subiecte arzătoare, precum:

  • protejarea mediului și conservarea biosferei
  • posibilitățile de susținere a sportivilor cu dizabilități
  • turismul din România
  • istoria muntelui din țara noastră.

Alpin Film Festival 2022 debutează în forță cu un eveniment important

  • marți, 6 septembrie, începând cu ora 19.00 la Cinema One din complexul Coresi Shopping Resort – Brașov, HORIA COLIBAȘANU si MARIUS GANE ne vor destăinui din experiența extraordinară pe care au trăit-o în cea mai spectaculoasă performanța din alpinism a anului 2022- EXPEDIȚIA KANGENJUNGA 2022.
  • proiecția filmului italian K2 Italia realizat în 1955 – printr-un parteneriat cu CLUB ALPIN ITALIAN și CLUBUL ALPIN ROMÂN – BRAȘOV.

Invitații vor avea parte de:

  • Expoziții de fotografie
  • conferințe
  • prezentări de carte

Asociația FORONA prezintă anul acesta expoziția BIO CONEXIUNI instalată în zona pietonală din centrul istoric al Brașovului.

Asociația Carpatină Transilvană și Muzeul Județean de Istorie vor prezenta în Piața Sfatului o expoziție dedicată celor 150 de ani de la apariția primelor idei în legătură cu o formă organizată de drumeție pe teritoriul României.

În competiție au intrat Oamenii Drumului: Terra Banatica – VIA TRANSILVANICA, regizat de Mircea Gherase.

Proiecția este prezentată pe terasa AFI din Brașov, vineri, 9 septembrie, ora 20.30, într-un decor minunat, în prezența echipei

Filme premiate la marile festivaluri de profil

„O călătorie fascinantă printre cele mai frumoase trasee montane și o colecție de povești puternice inspirate de relația oamenilor cu natura, selecția de filme incluse în Competiția internaționalăinvită cinefilii să reflecteze asupra unor subiecte arzătoare ce țin de protecția mediului și conservarea valorilor și patrimoniului montan.

20 de lungmetraje și scurtmetraje sosite din întreaga lume se vor vedea în premieră românească la Brașov și vor concura pentru premiile ediției. Sunt acordate sâmbătă, pe 11 septembrie, de la ora 19:00, la Centrul Cultural Reduta”, explică organizatorii.

Managementul deșeurilor pe munte

Principalul eveniment din acest an din zona de Conferințe, se va desfășura sâmbătă, 10 septembrie, ora 18.00 la Centru Cultural Reduta și are ca temă „UN MUNTE DE CURĂȚENIE – Managementul deșeurilor în zona montană”.

Vor fi prezenți invitați din Franța care vor prezenta exemplele din zona Mont Blancului, din România , vorbitori reprezentând WWF , Eco – Turism și ghizi alpini, participând la această discuție extrem de importantă. Acest eveniment este organizat in parteneriat cu revista Ski & Outdoor Magazine.

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.