Am aflat că soţul mă înşală şi nu îl pot ierta, deşi am şi eu o relaţie de un an cu un coleg de muncă

Am aflat că soțul mă înșală. Deși l-am înșelat și eu, totuși, nu pot să-l iert.
Am aflat că soţul mă înşală şi nu îl pot ierta, deşi am şi eu o relaţie de un an cu un coleg de muncă

Numele meu e Violeta și tocmai am aflat că soțul mă înșală. Am 40 de ani și până la vârsta asta am aflat că lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi. Și că nu sunt întotdeauna albe sau negre, ci există tonuri și nuanțe. Din păcate pentru mine, am aflat pe pielea mea și cu prețul liniștii mele interioare. Ai crede că nu e mare lucru, dar, credeți-mă, toate se leagă de liniștea interioară.

Astfel, iată-mă în pragul divorțului.

Relația extraconjugală a durat un an

Povestea mea a început în urmă cu un an, când un coleg de birou a început să fie tot mai mult prezent în gândurile mele. La început am îndepărtat orice posibilitate de a răspunde avansurilor lui, care, trebuie să recunosc, erau destul de insistente. Mă gândeam că e imposibil ca un bărbat cu 12 ani mai mic decât mine să fie interesat de o relație cu mine, fiind căsătorită. Nici nu cred că am lăsat impresia că aș fi disponibilă la o astfel de relație. Cel puțin nu conștient. Însă el a găsit „terenul propice”, ca să zic așa, adică m-a găsit într-o perioadă în care începeam să-mi pun întrebări cu privire la căsnicia mea.

Era din ce în ce mai prezent în mintea mea gândul că pentru soțul meu am doar un rol social, acela de a se prezenta cu mine mândru în societate, în fața prietenilor lui, extrem de atent atunci când sunt alte persoane de față – de regulă familia lui, cunoscuții sau prietenii – ai mei nu prea contau și nu făcea eforturi să-i impresioneze. În rest, eram inexistentă pentru el, atât timp cât avea mâncarea caldă și hainele curate și călcate pe umeraș.

Eram inexistentă pentru el

Nu era interesat de nevoile mele, în special afective, pentru că financiar nu se punea problema. Nu îl interesa unde merg, când vin, dacă întârzii sau nu, dacă sunt bolnavă sau dacă sunt bine. Nu mai spun de apropierea fizică, de care îmi aminteam vag că există. Și mi se părea că așa e normal, până când a apărut Mihai. A început să-mi acorde atenția de care uitasem că există. Am început să redescopăr tot ce uitasem despre oameni și despre sentimente. Dintr-odată, toată lumea mea căpăta nuanțe vesele de roz.

Deși știam că nu trebuie să mă las copleșită de această emoție, la început mă gândeam că un mic flirt nu strică. Mă va face doar să „mă simt femeie”. Însă micul flirt s-a transformat în ceva mai mult de atât, iar apoi într-o poveste de dragoste epuizantă pentru mine și terifiantă pentru conștiința mea. Sentimentele de vinovăție începeau să crească și să se amplifice ca un aluat lăsat la dospit prea mult. Și urmau să dea pe dinafară. Numai că, așa e viața: îți dă câte o palmă când crezi mai puțin că e posibil.

„Am vrut să pun capăt relației”

După un an de relație nu am mai rezistat. Deși îl iubeam pe Mihai foarte mult, știam că nu este corect față de soțul meu așa că am decis să pun capăt relației. Eram sătulă să mă ascund în public, să mă văd cu el în secret, ori să-mi exprim sentimentele în gând. Dar el nu a fost de acord cu mine, așa că s-a gândit că poate mă va „ajuta” să iau decizia de a-l părăsi pe Gelu, soțul meu.

Într-o zi, la scurt timp după ce i-am spus că nu mai vreau să ne vedem, a făcut un lucru incredibil și de neînțeles pentru mine. I-a spus soțului meu totul despre noi, inclusiv locul în care ne întâlneam. Evident, i-a spus că mă iubește, că nu poate trăi fără mine și că acum vrea să mă mut la el.

Ei bine, abia acum vine partea cea mai bulversantă pentru mine. Deși mă așteptam ca Gelu să facă o criză de gelozie, și-a păstrat calmul, a abordat toată situația cu mult tact. L-a invitat pe Mihai să plece, iar mie mi-a interzis să plec cu el, așa cum își dorea Mihai.

Am aflat că soțul mă înșală

După ce a plecat, am început pentru prima oară o discuție despre noi, despre punctul în care a ajuns căsnicia noastră.  Așa a recunoscut că are și el o relație și că abia acum, când  vede cât de aproape suntem de o despărțire, înțelege cât de mult mă iubește și cât de importantă sunt pentru el. Deși îl înșelasem, își dorea să dăm totul uitării și să o luăm de la capăt. Cu alte cuvinte, tocmai am aflat că soțul mă înșală.

Problema era acum că nu mai puteam eu să-l iert pentru că mă înșelase. Inițial, mă gândeam că nu am acest drept, dar apoi mi-au venit în minte toate acele momente în care era ca și de gheață față de mine, când mă întrebam dacă mă vede sau sunt invizibilă și mi-am dat seama că motivul pentru care mă ignora era, de fapt, existența unei alte femei. Adică toată suferința mea avea un nume. Toate sentimentele mele de vinovăție cauzate de relația cu Mihai erau, de fapt, fără rost.

Poate că, înșelându-l, mi-am pierdut dreptul de a nu-l ierta. Dar voi face un abuz, în cazul acesta.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Dacă ai și tu o poveste despre care crezi că merită spusă, nu ezita sa ne ajuți să o facem cunoscută comunității Ego.ro. Aici se leagă prietenii sau poți afla răspunsuri pe care alte persoane e posbil să ți le ascundă, din diferite motive. Scrie-ne povestea ta pe redactia@ego.ro, anunță-ne cum vrei să apară și dacă ai nevoie și de opinia unui specialist. Putem cere părerea unui expert și poate așa găsești mai ușor o rezolvare, o alinare sau măcar un gând bun din partea comunității EGO.RO!. De asemnea, la cerere, identitatea persoanei care ne scrie nu va fi făcută publică!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum a arătat și cât a costat rochia pe care a purtat-o Andra Volos la cununia civilă
6.8 23 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Povestea de succes a unei ucrainence! A ajuns în fruntea unei importante companii, după mult...
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată...
Cine e iubitul Dariei Crișan, fiica lui Cătălin Crișan. Tânărul a ajuns până în finala...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea,...
S-a aflat! Ce au făcut Andrei și ispita Diandra la Insula Iubirii! Soacra lui tună...
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de...
Gabriela Cristea se pregătește să deschidă o cofetărie în București! „Am fost la Disneyland și...
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au...
Săptămâna următoare începe cu provocări pentru Lei și Scorpioni. Aveți câteva sfaturi pentru a vă...
O zodie va da lovitura în afaceri și primește tot ce a visat
Fiecare cifră din anul tău de naștere este o cheie spre descifrarea misterelor karmei și...
Motivul pentru care fiica Oanei Roman a fost dată afară dintr-un hotel de pe litoralul...
Ce a dezvăluit Anca Dumitra după anunțul că este însărcinată cu primul copil. Declarațiile emoționante...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
Câți bani vor primi în plus românii cu pensii mici după marea recalculare. Anunțul făcut...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *