Am ajuns să mă port foarte urât cu soțul meu. Nu înțelege deloc ce se întâmplă cu mine

A încercat să stea de vorbă cu mine, însă eu nu reușesc să mă deschid în fața lui și să-i spun ce mă face să sufăr.
Am ajuns să mă port foarte urât cu soțul meu. Nu înțelege deloc ce se întâmplă cu mine

Viața de familie poate fi foarte frumoasă, atunci când este armonie. Dar alteori poate fi cu adevărat un coșmar. Am ajuns să mă port foarte urât cu soțul meu, iar el nu înțelege de ce. Problema este însă că eu nu pot să-mi exprim sentimentele, astfel că toate frustrările mele se traduc printr-un comportament nepotrivit.

Avem discuții frecvente despre acest subiect, îmi spune că mă port ca un copil răzgâiat, că sunt superficială și imatură. Parțial are dreptate. Din comportamentul meu asta ar putea să înțeleagă.

Problema este că, deși încerc, nu reușesc să spun ce mă face să sufăr. Nu-mi găsesc niciodată cuvintele sau momentul potrivit să-i spun că nu-mi place relația lui cu vecina noastră. Nu pot nici să-i spun că nu-mi place faptul că, deși suntem căsătoriți de doi ani, avem bugetele separate. Mi se pare frustrant ca atunci când mergem la restaurant să plătim pe din două consumația. Sau când mergem în concediu, să îmi plătesc singură biletul. Întâmplător, am un salariu aproape cât al lui. Dar tot nu mi se pare firesc.

Am ajuns să mă port foarte urât cu soțul meu

Cu toate acestea, nu pot să-i spun nimic de jenă, de rușine, de teamă că s-ar supăra sau că ar crede că sunt doar interesată. Iar faptul că nu pot vorbi despre asta și nu-mi pot exprima sentimentele mă frustrează maxim. Și, desigur, încep să am un comportament pe care nici eu nu l–aș agrea.

În legătură cu vecina, cred că a înțeles că mă deranjeaz relația lor. Am observat că în ultima perioadă nu o mai vizitează la fel de des. Înțeleg că ei au fost colegi de clasă încă din școala primară și că au o prietenie foarte strânsă. Dar tot nu mi se pare firesc să meargă cu ea la un spectacol, în timp ce eu eram internată la spital. Desigur, nu aveam pretenția să jelească. Nu era cazul. Dar parcă gestul lui a fost un pic deplasat.

Nici nu mi se pare îm regulă să vină cu noi în luna de miere. E ok, m-am împrietenit și eu cu ea, dar parcă aș fi vrut să mergem doar noi doi, măcar în luna de miere. Pentru că în celelalt vacanțe e nelipsită. Dat fiind că ea e încă singură, el, un mare gentleman, se simte dator să-i suplinească rolul unui partener. Eu chiar simt că îmi ajunge, dar mi-e jenă să-i spun. Ar spune că sunt geloasă sau că nu îi înțeleg aceast prietenie unică. Și asta a contribuit la felul meu de a mă comporta cu el. Am impresia că ar fi căsătorit cu amândouă, pentru că totul facem împreună. Doar noaptea e doar cumine în pat. În rest, suntem toți trei.

Frustrarea mea a ajuns la cote maxime

Din păcate, nu mă mai pot controla, iar nivelul de frustrare a ajuns la cote maxime. Când îmi vorbește despre ea, încep să am reacții necontrolate. Am avut astfel de reacții și față de ea și, până la urmă, s-a mai răcit relația dintre ei. În sensul că nu mai vine zilnic să vad ce am gătit și să-mi dea sfaturi ca o soacră, să-mi spună ce să-i gătesc „băiatului”. Dar au rămas mult altele. Și pentru toate acestea am ajuns să mă port foarte urât cu soțul meu.

Sper să găsim o cale de comunicare

Acum îmi pare rău, pentru că sigur ar putea să existe o cale de comunicare între noi. Suntem doar de doi ani căsătoriți și de aproape trei ani împreună. E adevărat că ne-am căsătorit foarte repede, dar asta nu ar trebui să ne împiedice să fim fericiți.

Noi încă ne iubim și știu sigur că este o posibilitate să depășim aceste obstacole. Dar pentru asta ar trebui să discutăm cu cărțile pe față, să spunem fiecare ce ne deranjează la celălalt, fără să ne judecăm și să încercăm să rezolvăm situația. Dar eu nu sunt în stare să spun nimic. De câte ori îmi cere să discutăm despre asta, eu mă blochez, mi se pune un nod în gât și nu mai pot să comunic. Eventual îmi vine să plâng. Știu că nu e ok, dar cel mai probabil avem nevoie de ajutorul unui specialist.

 

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Dacă ai și tu o poveste despre care crezi că merită spusă, nu ezita sa ne ajuți să o facem cunoscută comunității Ego.ro. Aici se leagă prietenii sau poți afla răspunsuri pe care alte persoane e posbil să ți le ascundă, din diferite motive. Scrie-ne povestea ta pe redactia@ego.ro, anunță-ne cum vrei să apară și dacă ai nevoie și de opinia unui specialist. Putem cere părerea unui expert și poate așa găsești mai ușor o rezolvare, o alinare sau măcar un gând bun din partea comunității EGO.RO!. De asemnea, la cerere, identitatea persoanei care ne scrie nu va fi făcută publică!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţul MOMENTULUI făcut de Buckingham! Este vorba despre Regele Charles, era DE AŞTEPTAT
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
În ce zile o să ai cel mai mare succes în luna Mai 2024 în...
Horoscop 27 Aprilie 2024. Astazi, Taurii trebuie sa faca o schimbare majora, Pestii vor realiza...
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *