Amalia Năstase, nemulțumită de sistemul de învățământ românesc: ”Brânză bună în burduf de câine”. Asta este propoziția pe care a auzit-o toată lumea” VIDEO EXCLUSIV

Declarații sincere

Pe perioada pandemiei, mai precis în lockdown, Amalia Năstase demarase un proiect online, un vlog transformat mai apoi într-un podcast unde invita tot felul de persoane publice. Între timp au apărut și alte proiecte, iar emisiunea online a rămas undeva în trecut, deși atât apropiații, cât și publicul îi cere să revină.

De ce a renunțat la emisiunea online

Amalia Năstase a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că nu mai are timpul necesar pentru a face și asta, căci, pe lângă proiectele ei, este mama unei fiicei care a trecut clasa a 12, a unui băiețel care e clasa a-2a și trebuie să fie alături și de fiica cea mare, care studiază de mai bine de trei ani la Paris.

Oricât de mult îi cer cei din jur să revină cu emisiunea din online, Amalia Năstase mărturisește că timpul nu este cel mai bun prieten și că în perioada aceasta încearcă să-și prioritizeze activitățile.

”Mă ceartă toată lumea. Într-adevăr au dreptate pentru că trebuie să fac vlogul din nou. Dar știi ce se întâmplă? În timpul pandemiei, când stăteam în casă toți, am făcut  asta pentru că aveam foarte mult timp. Acum nu mai am timp că fac tot felul de chestii, sunt pe drumuri. Când să mai filmez? Promit că am să fac un vlog în următoarea lună. Și interviuri am de gând să fac, podcasturi. Mă rog, nu-mi place să le zic podcast-uri pentru că nu sunt eu un profesionist, dar o să filmez cu invitați pe care să-i întreb diverse și cu care să vorbim”, ne-a declarat amuzată Amalia Năstase, completând că principala ei preocupare sunt cei trei copii, fetele din căsnicia cu Ilie Năstase și băiatul din căsnicia actuală cu Răzvan Vasilescu.

”Alessia este la școală la Paris, Emma este clasa a 12-a. Alessia este în anul trei la Paris. Iar Toma este clasa a 2-a. Iar eu sunt cu foarte multă treabă, cu foarte multe proiecte. Sunt niște fete foarte bune și foarte inimoase așa, mă bucur mult că sunt mama lor și că am putut să avem o relație așa frumoasă și să fie și ele așa de bune și frumoase”.

Amalia Năstase, mărturisiri despre viața de familie

În timp ce Alessia, fiica cea mare, locuiește de trei ani în Franța, acolo unde studiază cu bursă la Școala de Design Parson din Paris, Amalia Năstase se pregătește să se despartă și de fiica mijlocie, Emma.

”Și noi suntem peste tot. Mergem și pe la Alessia când are ea mai liber. De ziua mea a fost la ea și ne-am sărbătorit acolo. La anul o să plece și Emma, deci suntem bine. Nu mă doare sufletul. Mie îmi crește sufletul că știu că se duc undeva unde este bine pentru ele și că or să fie foarte împlinite și or să facă ceea ce le place. Mi-aș dori foarte mult ca și în România sistemul de învățământ să se restructureze la un moment dat și să primească copiii cu dragoste”, ne-a povestit Amalia Năstase care de ceva vreme nu mai este deloc încrezătoare în sistemul de învățământ din România și de aceea alege pentru copiii ei un sistem diferit.

”La noi nu numai sistemul de învățământ, și sistemul medical, și sistemul administrativ, este un sistem punitiv. Tot timpul te acuză că n-ai învățat, că de ce ai venit târziu la doctor, că nu ți-ai plătit taxele. Și atunci este greu pentru orice român să interacționeze într-un mod prietenos cu impozite, cu taxe, cu școli. Afară e altcumva. Te ”îmbrățișează” sistemul educațional, medical. Acolo te poți relaxa. Pe când în România de aceea toată lumea este nervoasă, toată lumea se ceartă. Pentru că pe noi tot timpul ne acuză cineva că am făcut ceva”.

”Câteodată grupul nu este chiar o influență bună”

Din punctul ei de vedere schimbarea nu pare să fie prea curând, așa că nu își dorește ca copiii ei să crească și să acumuleze frustrări, așa cum s-a întâmplat cu mulți din generația ei.

”Toate lucrurile astea rele vin din această frustrare. Tu începi școala la mic și profesorii îți spun că ești un imbecil, nu o să ajungi niciodată undeva că ești leneș, ești ”brânză bună în burduf de câine”. Asta este propoziția pe care a auzit-o toată lumea. Și atunci de mic ți se spune că ești un prost, un leneș și tu nu ai cum să crești cu încredere în tine și să iubești profesorii. Sunt puțin profesori care ajung să fie iubiți, dar pentru că sunt puțini, nu sunt capabili să schimbe un sistem. Sistemul trebuie să aibă grijă de copii, nu trei profesori”, a mai declarat Amalia Năstase pentru EGO.ro, completând că nici nu este de principiul că copilului i se cuvine totul, ci că trebuie să muncească singur pentru ceea ce își dorește.

”Eu nu sunt adepta cunoașterii de sine de la 18 ani, că nu ai ce să cunoști, ești nimeni la 18 ani. Trebuie să te cunoști pe tine însuți când știi să faci ceva. Eu am muncit de la 17 ani. Trebuie întâi să muncești, ca după aceea să ai ce să cunoști. Că ești copilul lui maică-ta și al lui taică-tu care stă pe banii lor, nu ai ce să te cunoști, trebuie să te cunoști prin prisma muncii tale. Și atunci trebuie niște chestii, dar nu trebuie să faci absolut tot ca să placi societății. Trebuie să faci ce îți place ție”.

Cum își educă fiul cel mic

De aceea, atunci când vine vorba de plecat de acasă, de sub tutela familiei, este de părere că cea mai bună perioadă este după împlinirea vârstei de 18 ani. Cu alte cuvinte, deși ar putea să-l trimită pe fiul ei la un liceu din străinătate, Amalia Năstase vrea ca Toma să fie alături de ea și abia atunci când va da admitere la o Universitate se va pune în discuție mutarea lui de acasă.

”Nu prea sunt eu de acord cu plecatul prea devreme de acasă pentru că nebunia aia a pubertății se termină la unii destul de târziu și atunci trebuie să fii lângă ei și să nu-i cumva să-i lași singuri ca să facă ce le spune grupul. Câteodată grupul nu este chiar o influență bună. Și atunci trebuie să fii cu copiii până îi vezi că e sigur că se vor descurca fără influențe proaste”, a mai explicat Amalia Năstase pentru EGO.ro.

Video: Mihai Robu

Citește și: Ioana Năstase îi dă ultimatum lui Ilie Năstase: „Nu-mi place să fiu târâtă în mocirlă”. Mărturisiri incredibile despre relația lor

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *