Amestecă aceste două ingrediente naturale și aplică-le pe față. Cel mai bun demachiant pentru pielea cu probleme

Cele mai bune ingrediente pentru demachiantul natural
Amestecă aceste două ingrediente naturale și aplică-le pe față. Cel mai bun demachiant pentru pielea cu probleme

Doamnele și domnișoarele au nevoie de o curățare intensă a tenului, mai ales că se machiază aproape zilnic. Curățarea tenului nu ține, însă, doar de furmusețe, ci și de igienă. Dimineața este recomandat să ne curățăm fața pentru a elimina sebumul și celulele moarte acumulate la suprafața pielii în timpul nopții, iar seara pentru a scăpa de impuritățile de peste zi, ca praful, transpirația, sebumul și machiajul. Ca să ai grijă în permanență de fața ta, iată ce poți prepara în confortul propriei case și fără o investiție considerabilă.

Demachiantul miraculos din doar două ingrediente

Cele mai multe dintre produsele cosmetice care se vând în supermarket sunt pline de ingrediente toxice. Spre deosebire de aceste ingrediente, bicarbonatul de sodiu și uleiul de cocos sunt bune naturale și pentru piele. Nu degeaba sunt folosite și în gastronomie. Împreună, aceste 2 ingrediente sunt extrem de eficiente. Pot vindeca acneea, iritațiile pielii și cicatricile post acneice. În plus, elimină sebumul, celulele moarte și impuritățile.

Bicarbonatul este cunoscut pentru diversitatea utilizărilor sale. Această substanță curăță în profunzime, dezodorizează casa, poate fi folosit ca praf de copt, ca deodorant sau chiar pentru a te spăla pe dinți. Printre toate aceste utilizări fantastice, bicarbonatul de sodiu este deosebit de eficient în combaterea acneei și a coșurilor. Erupțiile apar adesea ca urmare a unui dezechilibru în pH-ul pielii. Bicarbonatul de sodiu restabilește acest echilibru.

Uleiul de cocos este un ulei vegetal care se folosește atât la gătit, cât și pentru frumusețea feței și a părului. Are proprietăți puternice antibacteriene, cicatrizante și hidratante. Acest lucru îl face un ingredient perfect pentru regenerarea, tratarea și ameliorarea petelor pielii, cum ar fi acneea. Uleiul de cocos este un tratament mult mai delicat decât bicarbonatul de sodiu. Prin urmare, echilibrează proprietățile abrazive ale bicarbonatului. Poți folosi acest tratament pe toate tipurile de ten și chiar și pe cea mai sensibilă piele.

Cum să îți faci propriul demachiant

Tot ce trebuie să faci pentru a-ți face propriul demachiant natural este să amesteci uleiul de cocos și bicarbonatul de sodiu. Cantitățile folosite depind de tipul tău de piele și de tipul de îngrijire pe care ți-l dorești:

  • pentru pielea sensibilă: 2 linguri ulei de cocos la 1 lingură bicarbonat de sodiu;
  • pentru un tratament de exfoliere: părți egale de ulei de cocos și bicarbonat de sodiu.

Pentru demachianul facial, amestecă uleiul de cocos și bicarbonatul de sodiu într-un recipient mic. Aplică amestecul direct pe pielea uscată sau umedă. Clătiți pielea, folosind mișcări circulare și aplicând o presiune ușoară. Pentru curățare profundă, lasă tratamentul să acționeze până în 15 minute, ca o mască, apoi clătește-ți fața.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *