Amestecă grișul cu aceste 3 ingrediente secrete pentru găluște moi și pufoase. E trucul Jamilei

Jamilla a explicat cum face totul
Amestecă grișul cu aceste 3 ingrediente secrete pentru găluște moi și pufoase. E trucul Jamilei

Supa de pui cu găluște este servită în orice perioadă a anului. Datorită gustului său foarte bun, gospodinele o gătesc destul de des pentru familiile lor. Celebra Jamilla are un truc numai bun de încercat pentru cele care doresc să facă găluștele și mai bune, moi și pufoase.

Cum să faci o supă de pui cu găluște gustoasă și sățioasă

Jamilla, cunoscută pentru multitudinea de rețete pe care le postează pe site-ul său, are câteva sfaturi pentru pregătirea supei de pui cu găluște. Iată rețeta ei:

Ingrediente

Pentru supă: trei morcovi, două cepe, un kilogram de carne de pui cu os, un păstârnac, o țelină mică, o legătură de pătrunjel, sare.

Pentru găluște: 60 de grame de griș, un ou, o lingură de ulei, o lingură de apă, un vârf de cuțit de praf de copt și puțină sare.

Cum se prepară găluștele pentru a fi moi și pufoase

Potrivit expertei în bucătărie, găluștele pentru supa de pui se fac foarte ușor. Ea mărturisește că adaugă mereu în compoziția lor puțin ulei, puțină apă și un vârf de cuțit de praf de copt. Este o rețetă pe care a moștenit-o de la mama sa. Ulterior adaougă griș până când obține o compoziție potrivit de tare. Consistența trebuie să fie asemănătoare cu cea a unei smântâni groase. Se lasă la odihnit pentru 5-10 minute, apoi se formează găluștele pentru supa de pui și se pun în apa care fierbe la foc mic. Se lasă la fiert 10 minute, apoi se pune apă rece și se mai lasă pe foc pentru încă 5 minute. Apa rece le face, potrivit ei, extrem de pufoase.

Jamilla mai spune că nu e bine să faci găluștele direct în supă doarece supa își pierde limpezimea. După ce sunt gata găluștele se adaugă în supă, urmate de pătrunjelul tocat. Imediat supa de pui cu găluște este gata! Se servește cu pătrunjel deasupra și eventual cu ardei iute.

Ce fel de carne să folosești

Precizări din partea Jamillei: pentru ca supa de pui cu găluște să aibă un gust foarte bine este nevoie de carne cu os sau chiar oase de pasăre. Cu cât adaugi mai multă carne cu os cu atât va fi mai gustoasă. Ca să rămână limpede trebuie cureți spuma des și să fierbi totul la foc mic. Eventual, se mai poate adăuga din când în când apă rece. Când carnea este gata se adaugă legumele.

Vezi și – Cum faci cele mai bune găluște pentru supă. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi neapărat, te vei bucura de o rețetă savuroasă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.5 45 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *