Amestecul banal care elimină mirosul neplăcut din casă. Așa va mirosi minunat, toți cei care îți vor trece pragul te vor invidia

Află cum să îți faci acasă propriul odorizant
Amestecul banal care elimină mirosul neplăcut din casă. Așa va mirosi minunat, toți cei care îți vor trece pragul te vor invidia

Unele odorizante de casă nu numai că sunt ineficiente, de scurtă durată și foarte scumpe, dar pot fi și periculoase pentru copii (unele substanțe chimice pot provoca alergii și astm), femeile însărcinate, animale de companie sau plante de interior. Astfel evită să îți asumi riscuri și parfumează-ți casa cu ingrediente naturale pe care le poți procura din bucătăria casei tale. Prepararea lor nu durează mai mult de 20 de minute, sunt total sigure pentru întreaga familie.

Amestecul simplu care elimină mirosul neplăcut din casă. Te vei bucura de prospețime

Folosește una dintre aceste trei rețete de casă care nu numai că îți vor face casa să miroasă mai bine, dar vor fi și un decor minunat sau chiar un cadou pentru o persoană dragă.

Lămâie, rozmarin și vanilie

Pentru această primă aromă vei avea nevoie de crenguțe de rozmarin, lămâi și esență de vanilie. Pune pe foc o oală cu 250 ml de apă. Adaugă trei crenguțe de rozmarin, sucul de la două lămâi, o lingură de ulei de vanilie și o lămâie tăiată în felii fără sâmburi. Se lasă la infuzat, la foc mediu, timp de 15 minute.

Există două moduri de a folosi această aromă:

Lasă totul să se răcească și toarnă într-o sticlă cu pulverizator pentru a-l împrăștia. Sau mai poți pune într-un recipient cu o lumânare dedesubt, pentru a-l încălzi pe măsură ce ai nevoie. Această metodă este ideală dacă vrei să parfumezi spații și să le dai o notă decorativă foarte originală, potrivit panoramaweb.com.

Bicarbonat de sodiu și esență

Această a doua rețetă necesită doar un recipient de sticlă cu capac, bicarbonat de sodiu și ulei cu aroma preferată și este foarte ușor de preparat.

Adaugă bicarbonat de sodiu în recipientul de sticlă până când acesta este plin pe sfert. Adaugă 10-12 picături de parfum. Fă găuri în capacul de metal. Acoperă borcanul și pune-l în spațiul pe care vrei să-l parfumezi.

Portocală, scorțișoară și ierburi de miros

Ca și prima rețetă, și aceasta are două moduri de a fi folosită, atât la cald, cât și la rece. Prepararea ei necesită portocale, scorțișoară, cuișoare, anason stelat, piper.

Se pune o oală pe foc cu 250 de mililitri de apă. Se adaugă sucul unei portocale, apoi două bețe de scorțișoară. Se pune și jumătate de lingură de cuișoare, o jumătate de lingură de piper, o lingură de anason stelat, o portocală întreagă, tăiată în felii. Se lasă la infuzat timp de 15 minute la foc mic.

Nu uita că îl poți folosi atât la cald, cât și la rece, tratamentul este același ca și în cazul aromei de lămâie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Anca Dumitra este însărcinată
8.5 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *