Amestecul care te va scăpa pentru totdeauna de praful din casă. Vei rezolva definitiv această problemă

O soluție făcută în casă te scapă de praful de pe mobilă

Scris de: Daoud Andra

10 Nov. 2022

Amestecul care te va scăpa pentru totdeauna de praful din casă. Vei rezolva definitiv această problemă

Atunci când vine vorba despre curățenie, ștersul prafului poate fi o adevărată bătaie de cap. Fie că alegi să îl ștergi cu cârpă umedă sau uscată, acesta se va așeza la loc în scurt timp și vei avea impresia că ai muncit degeaba. Din fericire, există o soluție la îndemână, pe care o poți prepara simplu și care te scapă de praful din casă. Nu doar că șterge bine praful, dar are și efect antistatic.

Amestecul natural care te scapă de praful din casă

Ștersul prafului este o etapă importantă a curățeniei generale. Chiar dacă ai dat cu aspiratorul și ai șters pe jos, pentru a putea spune că este cu adevărat curat în casă, trebuie să ștergi și praful. Pe piață există tot felul de soluții speciale, însă nu toate sunt eficiente. Dacă pe moment este curat, a doua zi sau chiar după câteva ore, vei observa că praful începe să se așeze la loc.

Pentru a menține cât mai mult timp curățenia, este nevoie de o soluție anti-praf care să aibă și efect antistatic. O poți obține foarte ușor, în casă, amestecând câteva ingrediente la îndemână. Nu doar că este mai ieftină decât soluțiile din comerț, dar are și un miros deosebit și ține praful la distanță pentru câteva zile.

Citește și: Cum scapi de praful din casă. Trucuri care te vor ajuta să ai locuinţă cu aer curat

Pentru a obține soluția ai nevoie de: o lingură de ulei de măsline, 20 de picături de ulei esențial (aroma va fi aleasă în funcție de preferința fiecăruia), 1 lingură de oțet, 2 linguri detergent de vase, coaja de la o portocală și 300 ml apă.

Pune toate ingredientele într-o sticlă cu pulverizator, agită bine, aplică amestecul pe mobilă și pe suprafețele pe care mai vrei să le cureți de praf și șterge bine. Datorită uleiului, se creează o peliculă protectoare, iar praful nu se va mai așeza așa de ușor. Uleiul esențial și coaja de portocală dau un miros plăcut soluției.

Amestecul care te va scapa pentru totdeauna de praful din casa
Amestecul te ajută să ții la distanță praful din casă

Cu ce să ștergi mobila închisă la culoare

Acest amestec este potrivit pentru mobilierul deschis la culoare și pentru lemnul lăcuit. În cazul în care ai piese de mobilier de culoare neagră sau maro închis, acestea au nevoie de o îngrijire aparte. Uleiul poate să păteze mobila de culoare închisă, de aceea înainte de a aplica amestecul pe o suprafață mare, testează pe un colț de mobilă să vezi cum se comportă.

Cea mai sigură soluție pentru a îndepărta praful și urmele de murdărie de pe mobila de culoare neagră este cea pe bază de alcool. Poți folosi o soluție pentru geamuri sau chiar spirt diluat cu apă și aplicat pe o cârpă. Datorită alcoolului, soluția se evaporă imediat de pe suprafețe și nu ajunge să păteze lemnul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
4.1 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *