Amestecul din două ingrediente care distruge calcarul din baie. Ce să pui în chiuvetă și pe robinet, combinația care face minuni

Amestecul din două ingrediente care distruge calcarul din baie. Ce să pui în chiuvetă și pe robinet, combinația care face minuni

În momentul în care vrem să facem curat, îndepărtarea calcarului poate fi o adevărată provocare. Însă, puține gospodine știu că acesta se poate îndepărta fără prea multe bătăi de cap. Veți avea nevoie de doar câteva ingrediente pe care toată lumea le are în casă. Iată ce trebuie să faci!

Cum îndepărtăm eficient calcarul?

Îndepăratea calcarului le poate crea gospodinelor o serie de dificultăți. Din fericire, există un truc eficient care vă poate ajuta la îndepăratea calcarului. Pentru realizarea acestui truc, veți avea nevoie de acid citric. De regulă, acesta poate fi obținut în urma stoarcerii unei lămâi.

Puneți o lingură de acid citric într-un pulverizator și adăugați apă. Soluția se aplică în locurile în care apare calcarul, cum ar fi robinetele. Lăsați soluția să acționeze. Ulterior, folosindu-vă de o cârpă umedă încercați să îndepărtați calcarul. Atât chiuveta cât și robinetul vor străluci. Rezultatul vă va surprinde cu siguranță.

Citește și: Ingredientul ieftin care îți face baia lună. Trucul pentru suprafețe strălucitoare, fără pic de mucegai sau depuneri de calcar

Alte utilizări ale acidului citric

Acidul citric s-a dovedit eficient și în îndepărtarea calcarului din anumite electrocasnice. Spre exemplu, dacă vrem să îndepărtăm depunerile de calcar din mașina de spălat, trebuie să umplem cupa mașinii de spălat vase cu acid citric praf. Ulterior, putem da drumul unui program obișnuit. De asemenea, este necesar să adăugați și detergent pentru eliminarea particulelor rămase.

Citește și: Uită de oțet și lămâie. Altul este ingredientul magic care curăță fierul de călcat de calcar și arsură

Cum poți îndepărta calcarul cu ajutorul oțetului?

De asemenea, există și alte ingrediente care ne pot ajuta la curățarea calcarului. Spre exemplu, oțetul și bicarbonatul. Pentru ca acest truc să fie eficient, e necesar să folosești aceste două ingrediente în proporții egale.

Amestecați bicarbonatul și oțetul până când obțineți o spumă detartrantă, care trebuie lăsată să acționeze câteva minute. Folosindu-vă de un burete, puteți îndepărta murdăria.

Dacă calcarul are o culoare galbenă, înseamă că acesta este prezent de ceva timp pe chiuvetă. În acest caz, procedura va trebui repetată de câteva ori. În așa fel, petele vor dispărea eficient și fără prea multe bătai de cap. Apelând la ajutorul acestor trucuri, baia ta va arăta ca nouă. În plus, și portofelul vă va mulțumi.

Citește și: Cel mai ieftin și eficient remediu pentru petele de calcar din baie. Gospodinele moderne îl folosesc deja

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *