Amestecul puternic care ajută plantele să supraviețuiască valului de căldură. Ce să pui la rădăcină pentru a le înviora

Amestecul puternic care ajută plantele să supraviețuiască valului de căldură. Ce să pui la rădăcină pentru a le înviora

Temperaturile ridicate care au cuprins România în ultimele săptămâni ne-au afectat și pe noi oamenii, dar și plantele, care au nevoie de mai multă grijă pentru a supraviețui. De aceea, în această perioadă ar fi bun un îngrăsământ natural, care poate fi pus la rădăcină pentru a le înviora. Vezi cum se prepară.

Ingredientul folosit pentru îngrășământul natural

Nimic nu rezistă arșiței în miez de vară. Din fericire, sunt câteva plante care nu fac față temperaturilor ridicate, care înfrumusețează grădinile și locuințele, dar unele sunt mai sensibile și nu rezistă la caniculă. De aceea, necesită o îngrijire specială și pot fi ajutate cu un îngrășământ natural pregătit în casă care la va înviora.

Pentru acest îngrășământ de casă ai nevoie doar de un ingredient pe care, cu siguranță, îl ai în frigider. Datorită acestuia, toate plantele tale vor rămâne sănătoase și, mai presus de toate, vor rezista valului de căldură. Este vorba despre banalul iaurt, care aduce diverse beneficii plantelor.

  • Le va oferi nutrienți esențiali precum calciu, magneziu și potasiu, care le vor ajuta să crească și să se dezvolte. Acești nutrienți sunt importanți în creșterea celulelor plantelor, deoarece le ajută să reziste stresului termic.
  • Are bacterii și microorganisme benefice pentru creșterea plantelor, deoarece le ajută să mențină un echilibru microbiologic bun în sol. Aceste organisme acționează, de obicei, prin descompunerea materiei organice și eliberând substanțe nutritive pentru plante.
  • Ajută la reținerea apei din substratul plantei, ceea ce îi va aduce beneficii în timpul sezonului cald pentru că va menține umiditatea adecvată a solului.

Cum se face îngrășământul natural cu iaurt

Dacă vrei ca plantele tale să nu fie afectate de soarele arzător din aceste zile și să li se ofilească frunzele sau să le cadă, ar trebui să aplici acest îngrășământ de casă, cu iaurt.

O jumătate de litru de iaurt natural fără zahăr;
O jumătate de litru de apă.

Ambele ingrediente trebuie puse într-un recipient și amestecate până se obține o consistență omogenă. Cu acest îngrășământ trebuie udate plantele la fiecare două săptămâni în timpul sezonului cald. Trebuie să ai grijă să îl aplici la baza plantei și nu pe frunze, pentru ca iaurtul să ajungă la rădăcină pentru ca florile să rezinte la căldură.

Trebuie luat în considerare faptul că fiecare plantă are propriile nevoi, motiv pentru care ar trebui să observi cu atenție modul în care răspunde la îngrășământ și astfel să poată fi adaptat la nevoile ei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum reușește fiul cel mare al Alinei Pușcaș să câștige mai mulți bani de la părinți
9.5 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *