Amestecul secret care curăță perfect cuptorul de grăsime și arsură. Marii bucătari îl folosesc de mulți ani

Amestecul secret care curăță perfect cuptorul de grăsime și arsură. Marii bucătari îl folosesc de mulți ani

Karlos Arguiñano este unul dintre cei mai renumiți bucătari, iar deoarece menținerea igienei optime în bucătărie este una dintre principalele responsabilități ale unui bucătar, el împărtășește cel mai eficient truc pentru curățarea cuptorului și a cuptorului cu microunde. Este vorba despre o soluție simplă de casă, foarte eficace, pe care oricine o poate folosi.

Cum scapi de grăsimea și arsura din cuptor

Dacă doriți să scăpați de grăsimea și arsurile acumulate în cuptor, există câteva metode eficiente pe care le puteți aplica. Cu puțin efort și câteva ingrediente naturale, veți putea readuce cuptorul la starea sa originală de curățenie și igienă.

Cu siguranță, murdăria care se adună în cuptor poate fi o provocare dificil de gestionat chiar și de cele mai pricepute gospodine, dar întotdeauna există o soluție.

Citește și: Cum poți să cureți ușor și rapid cuptorul cu un truc banal. Ce trebuie să pui de fapt în apa cu care îl ștergi, elimină instant petele de grăsime

Astfel, cu ajutorul acestui truc, cuptorul tău poate fi readus la starea lui originală în doar câteva minute. Mai mult, acest lucru poate fi realizat fără niciun efort suplimentar, deoarece nu este necesar să freci sau să aplici alte metode similare. Iată care este trucul care îți ușurează această sarcină dificilă, îți garantăm că numai așa vei proceda în viitor.

Ce truc are celebrul bucătar

Într-un castron, amestecăm un pahar de bicarbonat de sodiu cu un pahar de apă caldă și adăugăm un strop de oțet. Amestecăm bine și aplicăm această soluție pe suprafața murdară a cuptorului sau a cuptorului cu microunde.

Cum poti sa cureti usor si rapid cuptorul cu un truc banal
 

Nu este necesar să frecăm, ci doar să acoperim complet întreaga suprafață cu acest amestec. După ce am aplicat amestecul, punem aparatul în funcțiune, având un recipient cu apă în interior.

Vezi și: Nu mai depozita tigăile în cuptor. Greșeala pe care o fac foarte multe gospodine

În cazul cuptorului obișnuit, timpul necesar pentru a obține rezultatele dorite este de 45 de minute, la o temperatură de 100 de grade Celsius. Însă la cuptorului cu microunde, doar încălzim recipientul cu apă timp de 5 minute la puterea maximă.

Ce trebuie să facem în continuare

Ei bine, după ce a trecut timpul necesar, scoatem cu grijă recipientul, având în vedere să nu ne ardem. Odată ce interiorul aparatului s-a răcit, ștergem suprafața cu o cârpă umedă și gata!

Nu este necesar să frecăm, deoarece murdăria se va desprinde singură din pereții interiori ai cuptorului fără efort suplimentar.

Te poate interesa și: Cu ce se curăță grăsimea arsă din cuptor. Metoda simplă care funcționează de minune

De asemenea, pentru a accelera procesul de răcire al cuptorului sau cuptorului cu microunde după terminarea tratamentului, puteți adăuga un pahar cu apă rece, astfel încât să absoarbă căldura mai rapid.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
8.7 18 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *