Trucul formidabil prin care să cureți cuptorul foarte murdar fără să obosești. Gospodinele moderne apelează mereu la el

Trucuri utile pentru casa ta

Scris de: Oana Matei

25 Aug. 2023

Trucul formidabil prin care să cureți cuptorul foarte murdar fără să obosești. Gospodinele moderne apelează mereu la el

Curățarea cuptorului, mai ales când devine foarte murdar și încărcat cu grăsimi și reziduuri, poate deveni o adevărată provocare. Din păcate, această sarcină poate fi și destul de costisitoare dacă utilizăm produse de curățare chimice. Din fericire, există un truc formidabil care curăță cuptorul în cel mai scurt timp posibil, fără a fi nevoie să vă chinuiți prea mult. Această metodă ieftină și ecologică necesită doar două ingrediente simple: bicarbonat de sodiu și oțet alb, ce pot fi achiziționate cu ușurință din orice magazin.

Soluția uimitoare pentru curățarea cuptorului foarte murdar – fără efort și oboseală

Bicarbonatul de sodiu este vedeta acestui truc și are proprietăți excelente de curățare și degresare. Atunci când este combinat cu apa caldă și oțetul alb, bicarbonatul de sodiu formează o pastă efervescentă și puțin abrazivă, ce poate dizolva chiar și cele mai persistente pete de grăsime și murdărie din cuptor.

Pasta magică de eliminare a murdăriei din cuptor

Pentru a curăța cuptorul, folosind această metodă, urmează acești pași: Amestecă bicarbonatul de sodiu cu suficientă apă caldă astfel încât să formează o pastă groasă și lipicioasă. În general, o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu și apă sunt suficiente pentru a face o pastă groasă. Apoi, aplică într-un strat gros această pastă pe toate suprafețele murdare din interiorul cuptorului. Lasă să acționeze peste noapte. A doua zi dimineața, umezește o cârpă cu oțet alb și începe să ștergi ușor toate suprafețele din cuptor. Oțetul va reacționa cu bicarbonatul de sodiu, ceea ce va avea ca efect îndepărtarea ușoară a depunerilor grase și a murdăriei din cuptor. Pentru cele mai persistente depuneri, adaugă puțin bicarbonat de sodiu direct pe cârpă și freacă încet suprafața murdară.

Vezi și Ingredientul neașteptat care face podeaua curată și strălucitoare. Cea mai simplă metodă la care nu te-ai fi gândit

Avantajele acestei soluții

Această metodă de curățare a cuptorului oferă numeroase avantaje. În primul rând, este o alternativă economică și ecologică la produsele comerciale costisitoare și pline de substanțe chimice nocive. De asemenea, nu necesită efort fizic intens, așa că poți scăpa de perioade lungi de frecat și de epuizare. Pe lângă asta, ingredientele folosite sunt sigure și non-toxice, ceea ce înseamnă că nu te vei expune substanțelor chimice dăunătoare pe parcursul procesului de curățare.

Vezi și Ce să pui în apa în care speli prosoapele de bucătărie. Toate petele vor dispărea ca prin magie

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
9.9 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *