Amestecul special care curăță praful de pe plante. Ai nevoie de 3 ingrediente banale din bucătărie

Plantele tale vor străluci!
Amestecul special care curăță praful de pe plante. Ai nevoie de 3 ingrediente banale din bucătărie

Persoanele care iubesc plantele de interior știu cât de dificil este să șteargă praful de pe acestea. Se depune destul de repede și în cazul unor plante chiar este foarte greu de îndepărtat. Vei vedea mai jos o soluție pentru astfel de situații. Ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Cum să cureți rapid praful de pe plante. Frunzele vor străluci

Pentru a avea grijă de plantele din casă nu este suficient doar să le uzi. Acestea au nevoie ca, periodic, să fie șterse de praf. Această activitate este destul de dificilă și plictisitoare în același timp. Din fericire, gospodinele au găsit o soluție simplă și rapidă în această situație. Vei curăța frunzele plantelor de interior de praf și murdărie într-un timp foarte scurt.

Ingrediente necesare: 1/3 linguriță de zahăr, 3-5 picături de suc de lămâie, 100 de ml de apă caldă.

Amestecă toate ingredientele într-un pahar și așteaptă ca zahărul să se dizolve complet. Grădinarii cu experiență atrag atenția cu privire la cantitatea de zahăr deoarece dacă este prea mare frunzele plantelor vor deveni lipicioase.

Înmoaie un tampon de umbac în soluția obținută și începe să ștergi frunzele plantelor. Cu acest amestec este necesar să ștergi frunzele doar o dată pe săptămână. Acesta va acționa ca un ulei datorită cărora plantele nu doar că vor fi curate, ci și strălucitoare. În plus, compoziția funcționează și ca îngrășământ și va ajuta plantele să se dezvolte mai frumos.

Este foarte important ca după ce ai curățat frunzele să lași plantele la soare și la aer până când se usucă complet!

Citește și – Locul din casă unde e bine să așezi plantele iarna. Detaliul de care e bine să ții cont, așa se îngrijesc corect

Amestecul pe care trebuie să îl pui în ghivecele plantelor ca să reziste iarna

Iarna, plantele de interior au nevoie de o îngrijire suplimentară. Unele dintre ele nu sunt deloc rezistente, iar frigul le ucide. Pentru a evita o astfel de situație poți încerca să ajuți plantele din interiorul ghiveciului, adică să adaugi un amestecă în pământul florilor.

În magazinele de specialitate se găsește așa-numitul mulci. Este un amestec de scoarță de copac, așchii de lemn și rumeguș. Acesta are atât rol protector, cât și decorativ. Îl poți presăra în ghiveci, într-un strat de 2-3 centimetri grosime, dar îl poți pune și direct pe pământ, în curte. Solul nu va mai îngheța și astfel vei evita și apariția buruienilor, atunci când vine căldura.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *