AMI este o naționalistă și o familistă convinsă: „Am simțit tot timpul că aparțin acestui loc, că muzica mea trebuie să fie aici”. Ce tradiție are în fiecare an înainte de Crăciun VIDEO EXCLUSIV

Cu ce se ocupă fratele artistei?

AMI se numără printre acele artiste din România cu mare potențial și pentru industria muzicală internațională. Artista însă a preferat să nu depășească granițele, ci să rămână să cânte pentru țara în care s-a născut. AMI a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că este o naționalistă  și o familistă convinsă și că simte că nu ar putea să se integreze în niciun alt loc.

”Nu mă poate ”fura” nicio altă țară. Nu m-aș muta”

Din punct de vedere al carierei sale, AMI ar fi putut face performanță și într-o altă țară, însă niciodată nu s-a gândit să se mute. În primul rând pentru că este o familistă convinsă și nu ar putea sta departe de ai ei, dar și pentru că este atașată de publicul din România. A crescut cu sentimentul ăsta și a văzut aceeași atitudine la fratele ei mai mare.

”Andrei este violonist la Filarmonica de Stat din Sibiu. E acum acolo, cu perioada asta de Crăciun cred că au în fiecare săptămână concerte. Sper să ajung și eu anul acesta, măcar pe final.

Am un an destul de încărcat acum pe final și mi-ar plăcea tare mult să ajung pentru că este cumva o tradiție. De fiecare dată în decembrie, înainte de Crăciun, trec prin Sibiu, merg la concertul lui cu Filarmonica și după aceea mergem împreună acasă, la Baia Mare. Să vedem acum cum o fi, dar cert este că ne vedem oricum acasă la Baia Mare”, ne-a povestit AMI.

De altfel, artista nu se vede cântând pentru un alt public, decât acesta pe care îl are în România, fiind extrem de atașată de comunitatea ei din social media și de la concerte.

”N-a vrut să plece în altă țară. Nici pe mine nu mă poate ”fura” nicio altă țară. Nu m-aș muta. Sincer vă zic. Am simțit tot timpul că aparțin acestui loc, că muzica mea trebuie să fie aici. Poate pe viitor, cine știe, poate o să vreau să ies și în afară, dar nu am făcut niciun demers în direcția aia. Așa am rămas noi aici, suntem mai tradiționaliști. El este stabilit în Sibiu, alături de soția lui. Am și o nepoțică adorabilă. Acolo s-au stabilit de câțiva ani”, a mai completat artista.

Citește și: AMI, schimbare radicală de look. Prin ce transformare a trecut artista: “Am negociat cu mama” VIDEO EXCLUSIV

La toate acestea, cel mai mult atârnă în balanță strânsa legătură cu familia. Chiar dacă ea locuiește în București, fratele ei la Sibiu, iar părinții stau în Baia Mare, nu există zi în care să nu vorbească la telefon sau să se vadă cu ajutorul conferințelor video.

”Ne vedem destul de des. Adică toată ziua vorbim, avem un grup de familie, știm toată lumea ce face în fiecare zi. Sunt familistă convinsă și îmi place să îi știu bine și să țin legătura cu ei orice ar fi. Vorba aia, doar o familie avem”, a mai povestit artista.

AMI se pregătește să relanseze hit-uri românești mai vechi

Atât de mult îi place muzica și melodiile cântate în limba maternă, încât în viitorul apropiat nu se gândește să scoată piese în limba engleză pentru a ajunge în top-urile internaționale, ci vrea să readucă la viață hit-uri consacrate ale unor artiști care nu mai sunt printre noi.

”Remake nu știu sigur dacă o să fac, cine știe, poate o să se ivească ocazia și o să fac chestia asta la un moment dat. Dar eu am început prima cu remake-urile. Acum foarte mulți ani când am făcut remake după piesa ”Un actor grăbit” pentru că această melodie a însemnat foarte mult pentru mine. La vârsta de trei ani și jumătate când am urcat pentru prima dată pe scenă și am și câștigat primul premiu, trofeul. Am făcut un remake împreună cu Whats Up pe care și acum îl ascult pentru că îmi place foarte mult, piesa aia o să rămână în sufletul meu”, a povestit AMI pentru EGO.ro.

Pentru că cea mai recentă piesă a ei a fost un real succes, și pentru că a fost prima artistă care a făcut un remake după o melodie celebră a Laurei Stoica, pe viitor vrea să ducă muzica ei în această direcție.

”De data asta, având în vedere toată perioada asta retro din muzică, modă și alte domenii, când aducem în timpul prezent vremurile vechi, am scos cumva și piesa ”Nostalgia”, cu un sound un pic mai disco, anii 80-90 și mai urmează tot în același gen destul de repede. Așa că fiți cu ochii pe mine”.

Citește și: AMI a fost olimpică în adolescență: „Nu îmi doream să greșesc, îmi doream perfecțiunea”. Detalii secrete din viața artistei VIDEO EXCLUSIV

Video: Mihai Robu

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *