Ana Maria Popescu, reacție vehementă privind testul anti-doping al Simonei Halep. „Cum să bagi nişte chimicale în tine cu bună ştiinţă?”

„Nu cred că poate cineva să îşi imagineze sau să se pună în pielea Simonei acum"
Ana Maria Popescu, reacție vehementă privind testul anti-doping al Simonei Halep. „Cum să bagi nişte chimicale în tine cu bună ştiinţă?”

Ana Maria Popescu a vorbit despre scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep, care a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) după ce a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă. Fosta mare campioană olimpică la scrimă este convinsă că fostul lider WTA nu s-a dopat cu bună știință, pentru a își îmbunătăți performanțele sportive.

Simona Halep, în atenția lumii în ultimele săptămâni

Simona Halep (locul 10 WTA) este suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open 2022. Acesteia i-a fost descoperită în sânge o substanță numită Roxadustat, aflată pe lista celor interzise.

Tenismena din Constanța a reacționat imediat după aflarea veștii. Simona a transmis că nu a luat în mod conștient substanța interzisă și va face tot ce îi va sta în putință pentru a demonstra că a fost un sportiv plin fair-play pe tot parcursul carierei sale.

Dacă nu va reuși să își dovedească nevinovăția, însă, fosta câștigătoare a turneului de Grand Slam de la Roland Garros în 2018 riscă până la patru ani de suspendare, ceea ce ar coincide, cel mai probabil, cu finalul carierei sale strălucitoare.

Ana Maria Popescu, reacție privind testul anti-doping al tenismenei românce

Ana-Maria Popescu, fosta campioană olimpică, mondială şi europeană la scrimă, îi ia apărarea Simonei și spune că sportiva din Constanța nu putea să ia o substanță interzisă în mod voluntar, conștientă fiind că poate fi testată la orice pas.

Aceasta a mai declarat că nu crede că poate cineva să se pună în pielea Simonei Halep și că speră ca eleva lui Patrick Mouratoglou să se întoarcă mai puternică după această experiență neplăcută.

„Nu cred că poate cineva să îşi imagineze sau să se pună în pielea Simonei acum. Consider însă că nu toţi trebuie să avem o părere despre acest subiect. Eu îmi doresc foarte mult ca Simona să iasă și mai puternică din acest episod.

Vestea bineînţeles că vine ca un şoc… pe mine efectiv m-au trecut fiorii când am citit pentru că întreaga mea carieră de asta mi-a fost cel mai frică, de doping. Nu mi-a fost frică de accidentări.Chiar şi acum, când ştiu că nu mă mai caută nimeni (n.r. – ofiţerii antidoping) pur şi simplu mă uit de două ori dacă sticla de apă e sigilată înainte să beau din ea.”, a declarat Ana-Maria Popescu.

La aflarea veștii șocante, fosta campioană olimpică la scrimă a mărturisit că au trecut-o fiorii, frica de doping fiind cea mai mare frică a sa.

„De asta spun că rămâi cu nişte lucruri şi sper ca Simona Halep să iasă mai puternică din această poveste. Pentru că eu nu o văd pe Simona capabilă să ia cu bună ştiinţă ceva. Să ne aducem aminte că ea nu a participat la Jocurile de la Rio pentru că îi era teamă de acel virus (n.r. – virusul zika)… şi atunci cum să bagi nişte chimicale în tine cu bună ştiinţă? Pentru că am citit toţi ce efecte adverse pot avea”, a mai spus fosta sportivă.

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.