Anca Badiu, fosta solistă Class, a renunțat la muzică după tragedia de acum 7 ani: ”După moartea fratelui meu s-a întâmplat ceva în sufletul meu. Simt un gol imens!”EXCLUSIV

Mircea Badiu este înmormântat lângă mama lor, care a murit la aceeași vârstă, 42 de ani, și tot în urma unui infarct

Anca Badiu, fosta solistă a trupei Class, a renunțat la muzică după decesul fratelui ei, Mircea. În interviul oferit în exclusivitate pentru Ego.ro artista susține că încă nu-și găsește puterea și motivația să revină pe scenă: ”După moartea fratelui meu s-a întâmplat ceva. Nu mai pot cânta!”. Anca ne-a povestit și despre prietenia strânsă cu Mihaela Cernea, fosta ei colegă din Class, aflată acum în plin proces de divorț de pictorul Costin Craioveanu.

Ultima piesă i-o dedică fratelui ei

Ultima piesă, de care și fratele ei Mircea era încântat și chiar o încuraja să o lanseze, este gata. Însă ea nu găsește puterea de a reveni pe scenă:

”Este o piesă compusă de Bogdan Tommo. Dar nu am mai avut chef să revin pe scenă, nu mai am starea necesară. Piesa are o poveste tristă. Chiar când a ajuns în Spania, în prima zi, Mircea m-a sunat. Eram în studio, înregistram această piesă, care atunci nu era gândită pentru el, nu știam ce avea să se întâmple. Mircea a auzit piesa pe fundal mi-a zis că sună foarte bine. Iar în acea noapte s-a întâmplat nenorocirea”.

Mircea Badiu a murit în urma unui infarct, acum 7 ani

Anca Badiu își amintește cu durere de tragedia de acum exact șapte ani, de ziua în care a fost anunțată că fratele ei, aflat în vacanță în Spania, a încetat subit din viață, în urma unor probleme cardiace:

”Mircea a făcut infarct, a murit în Spania. Venise de la o climă mai umedă, locuia în Anglia, și s-a dus la soare, în Spania, făcea foarte mult sport și lua și niște steroizi. Seara a ieșit afară și i s-a făcut rău. Avea doar 42 de ani. I-am adus trupul în România, chiar i-am făcut pe 6 august parastasul de 7 ani. Am avut două slujbe și la biserică și la mormânt, la țară, în județul Dâmbovița. Mircea mi-a spus cândva: ”Dacă o să mor vreau să fiu lângă mama!”. Și mama noastră a murit la aceeași vârstă. I-am respectat dorința”, ne-a mai mărturisit Anca Badiu, pentru Ego.ro.

A păstrat ca amintire inelul și cravatele fratelui ei

Solista a păstrat cu sfințenie câteva lucruri care i-au aparținut lui Mircea, și de care nu se poate despărți:

”Mai am și acum inelul fratelui meu, l-am pus undeva bine. E un inel din argint, l-a purtat el, era cadou de la cineva. Multe dintre lucrușoarele lui le-am dat, unele le-am păstrat într-o valiză, adică hainele lui preferate de atunci, niște tricouri. Am și câteva cravate pe care le țin și acum, de când lucra la birou. Iar pe perete, în casă, am și un tablou cu mine și cu Mircea, realizat, după o fotografie, de Costin Craioveanu, soțul Mihaelei Cernea. Când mă trezesc dimineața văd tabloul, mă simt bine”, ne-a mai declarat Anca Badiu, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Membrii trupei Class au ratat șansa de a cânta, în America, în vechea formulă: ”Nu au timp”

Sunt șanse ca membrii trupei Class să se reunească? Anca Badiu nu crede că va mai cânta vreodată cu Mihaela Cernea, Vlad Cernea și cu Florin Cojocaru, alături de care a susținut sute de spectacole, în perioada 2002-2006. Consideră însă că niciodată nu trebuie să zici niciodată și că viața îți poate oferi multe surprize.

Anca ne-a vorbit despre șansa oferită de un impresar de a se reuni, pentru un turneu în America:

”Ei sunt mai clasici, sunt ok, așa singuri, nu cred că ne vom mai reuni, dar nu știi, în viață. La un moment dat vorbisem cu un impresar din America. El ar fi vrut să mergem într-un turneu peste Ocean, toți patru din Class, doar că ei nu au timp. Mihaela și-a deschis și restaurant. Noi două am rămas prietene bune. După despărțirea de Class, am cântat alături de fratele meu. Piese am și acum, nu am însă cheful de a mai urca pe scenă, de a face, nu mai am putere. De când a murit Mircea s-a întâmplat ceva în sufletul meu, simt un gol imens. Noi doi am cântat de mici muzică folk, el cânta la chitară, dar avea și o voce superbă. Ultimul album solo, ”Nopți de dor”, e făcut cu el, Mircea apare la clape. Cânta și la pian și la chitară, am făcut multe piese împreună”.

”Fratele meu a plecat în mormânt cu secretele noastre”

După ce Anca și-a pierdut ambii părinți, Mircea devenise totul pentru ea, era unicul ei sprijin. Odată cu decesul lui, Anca și-a pierdut nu numai fratele ci și cel mai bun prieten, căci se înțelegeau de minune:

”Eu și Mircea am fost foarte legați, îmi umplea orice gol, când intra într-o încăpere lumina tot. Era un băiat foarte deștept, citea foarte mult, era foarte bun. Prietenii lui mi-au spus că nu ducea vorba. A plecat în mormânt cu secretele noastre, avea calități mari. Părinții noștri au murit și ei de tineri, astfel că Mircea era acolo, lângă mine, era sprijinul meu. Să știi că ai pe cineva e mare lucru în viața asta. Mama avea tot 42 de ani, când s-a stins din viață, ca fratele meu, iar tata, 57 de ani. Mama provenea dintr-o familie în care frații i-au murit de tineri, tot din cauza problemelor cardiace”.

Cu fratele ei, Mircea
Cu fratele ei, Mircea

Anca Badiu a suferit o operație de cornete nazale. ”Nu puteam respira. De la neoxigenare, creierului i se întâmplă o gramadă de lucruri”

Anca Badiu a trecut printr-o intervenție chirurgicală, prilej cu care medicii i-au făcut toate investigațiile, de teamă să nu fie și ea bolnavă de inimă:

”Și pe mine m-au investigat medicii, căci, înainte de operația de cornete nazale, în urma unui EKG, m-au găsit cu pulsul foarte scăzut, de 38, normal fiind de 70 sau de 80. După mai multe investigații, s-a constatat că de fapt am pulsul foarte mic din cauză că am făcut sport timp de 30 de ani. La efort, pulsul îmi revine însă la normal, deci nu este o boală anume. Profesor doctor Codruț Sarafoleanu mi-a făcut operația la nas, dar nu am fost anesteziată total, ci doar sedată. Operația a reușit, mă simt foarte bine, îi mulțumesc. Prietena mea, Monica Vasile, secretara directorului clinicii, profesor doctor Silviu Constantinoiu, m-a încurajat să-mi fac toate analizele, a fost lângă mine mereu, m-a susținut. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că acum pot respira, mi-am rezolvat problemele. De la neoxigenare, că nu poți respira, creierului i se întâmplă o gramadă de lucruri, apar și stările de anxietate”.

Ce spune despre divorțul Mihaelei Cernea de Costin Craioveanu: ”Mi-aș dori să se împace, sunt un cuplu mișto”

Anca Badiu a primit cu tristețe vestea că prietena ei, Mihaela Cernea, se află în proces de divorț. Nu știa că cei doi soți au probleme, mai ales că formau un cuplu frumos și unit. Anca speră ca Mihaela și Costin să se împace:

”Îmi pare rău, eu îi știu de mult timp. Amândoi sunt foarte mișto, nu m-am mai văzut cu ei, nu mă bag, am auzit multe despre multe cupluri sudate care s-au despărțit în pandemie. Poate că e de vină rutina. Dar ei sunt super amândoi, Costin e mișto, îi plac animalele, e cu pictura. Poate se împacă, la un moment dat. Așa cum îi văd pe Măruță și pe Andra toată viața împreună, așa îi vedeam și pe ei. Iar Mihaela nu este genul de femeie care să se certe, este foarte discretă, dar și Costin. Luați individual sunt oameni foarte buni. Mi-aș dori să se împace, sunt un cuplu mișto”.

Anca Badiu, fosta solistă a trupei Class
Anca Badiu, fosta solistă a trupei Class

Nu mai crede în dragostea pătimașă: ”Nu prea mai ai încredere, trăim vremuri dure”

După câteva experiențe dureroase în dragoste, Anca Badiu consideră că e mai bine să iubească matur, fără fluturași în stomac. Cel mai mult o dor despărțirile:

”Nu sunt singură, dar nu e o iubire așa cu fluturași. E frumos, e bine să iubești, dar nu prea mai ai încredere, trăim vremuri dure, oamenii se concentrează pe problemele lor. Iar despărțirile dor enorm, suferi foarte mult. Nu e bine nici ca doi oameni să locuiască separat, nu este sănătos, vrei să faci lucuri împreună. Dar nu știu dacă aș mai putea sta cu cineva în casă. E vorba despre tabieturi, te-ai obișnuit într-un ritm al tău. Cred însă că m-aș reobișnui. Schimbarea vine din dorința de a fi din nou cu cineva. Și fericit!”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce face fiica lui Feli Donose la doar 5 ani și jumătate
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Imaginea MOMENTULUI! Prima fotografie după anunţul BOLII lui Kate. Familia Regală nu a mai putut...
S-a făcut REMARCATĂ! Cum arată în partea de JOS rochia soției lui Simeone
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum s-a împrietenit cu medicul Ana Aslan
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca...
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită,...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum a devenit prieten cu Ana Aslan
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Vin banii in luna Mai 2024 pentru 7 zodii! Vezi zodiile care vor castiga cel...
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz-ul din România! La un an de la nuntă, vedeta noastră a anunțat...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *