Andia, solista lansată de Spike, și-a descoperit destul de târziu adevăratul timbru vocal. „Colegii mei mi-au spus că e fantastic” VIDEO EXCLUSIV

La Gală muzicală Romanian Music Awards, Andia a obținut trofeul la categoria „Best Pop”

Andia este un nou nume în industria muzicală din România, însă a reușit să se facă remarcată încă de la debut. Descoperită de Spike, cu care a colaborat la piesa „Salcâmii”, ca mai apoi să facă echipă cu DJ Proiect, Andia s-a axat în ultima vreme pe o carieră solo, iar piesele ei au fost în topuri multe luni la rând. Cu un timbru aparte, ușor de recunoscut de cei care îi ascultă piesele, Andia a mărturisit pentru EGO.ro că i-a trebuit ceva timp să conștientizeze adevăratul ei talent muzical.

Andia a devenit cunoscută în urma colaborării cu DJ Project

Andia a cunoscut succesul în urmă cu trei ani, când a acceptat să cânte piesa „Retrograd” a celor de la DJ Project, melodie care a strâns 35 de milioane de vizualizări, iar în momentul de față este una dintre cele mai bune voci feminine din România. Dovadă că, la cea mai recentă Gală muzicală, la Romanian Music Awards, Andia a luat trofeul la categoria „Best Pop”.

„Pentru mine acest premiu contribuie poate un pic mai mult la încrederea de sine, la ceea ce pot eu să fac ca artist. Desigur că eu încrederea mi-o iau foarte mult de la oameni, de la gândurile lor pozitive, dar în astfel de momente, când mă trezesc dimineața și văd un astfel de premiu, mă face să apreciez mult mai mult ceea ce fac”, ne-a declarat artista imediat ce i-a fost înmânat premiul.

Tânăra primește acest trofeu ca pe o confirmare a faptului că muzica ei ajunge la sufletele oamenilor, dar îi dă și speranța că zilnic își poate depăși limitele.

„Nu e presiune dacă îți place ceea ce faci. Eu nu sunt super fericită cu ceea ce am în momentul acesta pentru că îmi doresc din ce în ce mai mult, iar asta pentru că știu că se poate. De asta cumva nu mă mulțumesc cu ceea ce am. Poate în gândirea altora este greșit, dar pentru în cazul meu știu că mai am mult de muncă”.

Andia
Andia

„Nu am vocea pentru rock sau pentru reggae”

În momentul de față, melodiile pe care le-a interpretat au fost locul 1 în Trending, astfel încât multă lume îi recunoaște timbrul vocal. Totuși, Andia mărturisește că, în ciuda faptului că are un timbru aparte, nu poate cânta în orice registru.

 „Sunt anumite piese pe care nu le pot cânta și eu recunosc chestia asta. Sunt anumite piese care nu se potrivesc și eu înțeleg chestia asta. Eu una nu cred că aș putea să cânt rock, spre exemplu. Mi-ar fi foarte greu. Ar fi o provocare, însă pe de altă parte eu îmi cunosc ușor zona și știu ce pot face așa că nu mă arunc prea tare pentru că nu am vocea pentru rock, pentru reggae. Deci sunt anumite chestii care nu mi-ar ieși. Mie îmi place orice gen de muzică, dar nu cred că mă descurc la heavy-metal”, ne-a mai declarat artista.

Ce au remarcat colegii ei

De altfel, și-a dat seama de adevărata ei voce abia de curând, când a debutat în cariera solo.

„E un lucru pe care l-am gândit eu de ceva timp. Eu nu știam că am ceva acel vibrato, acele „floricele”. Nu știam de el pentru că nu-l foloseam. Atunci când am intrat în Atom, echipa mea de producție, colegii mei au auzit, că au auzul fin, și mi-au spus că e „bombă”, e fantastic. Eu eram uimită. Cred că am avut dintotdeauna acest vibrato, dar nu l-am folosit pe piese, cred că cântam undeva mai linear așa”, a mai spus cântăreața pentru EGO.ro.

Andia
Andia

„Dacă simt că am ridicat un pic vocea mă corectez imediat”

Cu toate că în cazul ei talentul este un dar primit la naștere, solista este de părere că oricine poate cânta, dacă are pasiunea asta, iar asta se poate realiza doar prin foarte multă muncă.

„Pot să spun că dacă nu ai voce poți să ai voce. Adică eu nu cred în treaba aia că cineva e afon și nu poate să cânte. Ba poate. Poate cânta pe tehnică, pe note. Într-adevăr nu o să aibă un talent deosebit sau să sune foarte melodios, dar să poată cânta pe note oricine poate să facă asta”, a mai completat artista. Conștientă de faptul că vocea este unul dintre cele mai de preț lucuri pe care le are, tânăra încearcă să o protejeze pe cât se poate de mult. „Încerc să nu beau rece. Asta în primul rând. Nici vara nu prea mă arunc la gheață. E ok să fie rece, dar nu foarte. Mai încerc, pe cât se poate să nu vorbesc tare. Dacă spre exemplu sunt în club sau într-o încăpere unde este muzică tare încerc să nu țip atunci când vreau să vorbesc cu cineva. Îmi păstrez totuși un sunet liniar, ca să zic așa. Dacă simt că am ridicat un pic vocea îmi dau seama și imediat mă corectez. Îmi spun că trebuie să mă calmez că eu fac treabă cu vocea asta”, a mai povestit ea pentru EGO.ro.

Video: Dorin Marinuș

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
6 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *