Andra Marinescu, unul dintre arhitecții emisiunii Visuri la cheie: „Am păstrat legătura cu majoritatea familiilor pe care le-am cunoscut”. Interviu EXCLUSIV

Detalii mai puțin știute din culisele emisiunii de la Pro TV

Andra Marinescu este unul dintre arhitecții emisiunii „Visuri la cheie”, difuzată pe Pro Tv, oameni care încearcă să schimbe destinele celor cu care viața nu a fost așa de blândă. Ceea ce puțină lume știe este că în spatele zâmbetului și a dorinței de a ajuta cât mai multe familii nevoiașe, Andra ascunde propria dramă. Tocmai de aceea, de cele mai multe ori se indentifică cu cazurile prezentate în cadrul emisiunii. Arhitecta a povestit într-un interviu oferit în exclusivitate pentru EGO.ro că se atașează de anumite familii, tocmai pentru că și ea și-a pierdut tatăl la o vârstă destul de fragedă și le înțelege mai bine suferința. Despre toate acestea, dar și despre cele mai dificile proiecte din carieră ne povestește chiar ea în interviul de mai jos.

Andra Marinescu, despre poveștile de la Visuri la cheie și modul cum își lasă amprenta

EGO.ro: De-a lungul timpului, te-ai simțit mai atașată de povestea vreunei familii sau te-ai regăsit în povestea lor de viață? Ai încercat să ajuți familia și după terminarea filmărilor?

Andra Marinescu: Sunt anumite povești care mă împresionează mai tare…familiile fără tata îmi crează o sensibilitate aparte. N-am cum să nu mă indentific cu povestea, oricât de mult aș încerca să mă păstrez ăn afara zonei de emoție. Familia de la Vâlcea, de anul trecut, a apăsat toate butoanele de sensibilitate din sufletul meu. Am păstrat legătura cu majoritatea familiilor pe care le-am cunoscut anul trecut, n-ai cum să nu creezi o anumită legătură cu membrii. Ce mă bucură tare, este să văd că încă le creăm bucurie prin renovarea pe care am făcut-o pentru ei și pe care am lăsat-o în urmă.

Deși la TV pare că sunteți mereu la limită și că nu o să reușiți să finalizați proiectul până la venirea familiei din vacanță, s-a întâmplat însă, real, să fiți chiar la limită? Să fiți la un pas să le prelungiți sejurul cu câteva zile?

Viața bate filmul 99% din cazuri. Ca în aproape orice șantier, mereu când ne apucăm de lucrări descoperim lucruri și lucrări ascuns și neintuite. Ceea ce vedeți la TV este realitatea (zâmbește).

„Challenge-ul anului trecut a fost casa de la 0 pentru noi”

Care a fost cel mai greu proiect la care ați lucrat până acum?

Toate proiectele au gradul lor de dificultate, pentru că niciunul nu seamănă cu celălalt. Challenge-ul anului trecut a fost casa de la 0 pentru noi. Deși, personal, era o casă dintr-un lung șir de case făcute în cei 11 ani ca arhitect, emoția momentului a făcut-o să pară ca prima casă proiectată și construită.

Dar în afara filmărilor?

Amenajarea unui salon de evenimente de 1000 mp pentru un client EXTREM de dificil. Cu mesaje la 3 dimineața, cu muncă multă pe șantier, dar cu satisfacții maxime la finalul proiectului. Asemăn proiectul cu o relație de cuplu cu multe scântei (râde).

Andra Marinescu
Andra Marinescu

„Primul meu proiect ca arhitect a fost restaurare de monument istoric”

Care este însă proiectul care simți că te caracterizează, pe care l-ai pune primul în CV?

Eh, greu de spus. Toate proiectele pe care le facem le gândim ca pentru noi și asta, din start, ni le atașează de suflet destul de tare. Le gândim cu mintea și cu sufletul, astfel nu am reuși să le facem aproape perfecte. În altă ordine de idei…încep cu magazinul Salomon Concept Store, iar lista poate fi extrem de lungă.

Care este visul tău suprem din punct de vedere profesional? Să restaurezi vreun monument istoric?

Primul meu proiect ca arhitect a fost restaurare de monument istoric, ușor atipic, dar destul de dificil. Am trecut prin toate etapele și temele de proiectare, pot spune că sunt norocoasă. Visul meu? Să-mi păstrez mintea la fel de liberă și creativă ca până acum, ca oricce proiect ar veni în birou să îl facem să fie top.

Andra Marinescu
Andra Marinescu, unul dintre arhitecții emisiunii Visuri la cheie

„Asemăn arhitectura cu o pereche de pantofi cu toc”

Dar personal? Care este cel mai mare vis al tău?

Am mai spus-o și o repet, îmi trăiesc visul copilăriei din toate punctele de vedere. Ce pot să îmi doresc mai mult decât o minte limpede și sănătate să îmi pot pune în aplicare toate ideile mele SF. Motto-ul după care mi-am ghidat mereu pașii nu poate duce decât la visuri împlinite: „go big or go home” (nr. fă lucruri mărețe sau pleacă acasă).

Ce îți place să faci în timpul liber, atunci când ieși din „pantofii” arhitectului?

Asemăn arhitectura cu o pereche de pantofi cu toc, atent studiați cât să ofere confort și eleganță în același timp. Cum nu mă pot concentra în balerini ( timpul liber), ies greu din pantofii mei cu toc (râde). Dar și când ies, o fac într-un mod extrem, sar în adidași și merg pe poligonul de tir sportiv să mă relaxez…rar, dar maximă eficiență pentru nivelul meu de relaxare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *