Andreea Corb, din culisele unui TikToker de succes: „Nu ține de noroc, ține de strategie și de muncă. Uneori trec două zile fără ca eu să dorm” EXCLUSIV

Colegii nu credeau în succesul ei: „Te-ai culcat studentă, te-ai trezit influencer”.
Andreea Corb, din culisele unui TikToker de succes: „Nu ține de noroc, ține de strategie și de muncă. Uneori trec două zile fără ca eu să dorm” EXCLUSIV

Andreea Corb se bucură de o comunitate foarte mare pe TikTok și pe Instagram. Însă faima de pe rețelele de socializare vine la pachet cu multă muncă. Ea ne-a vorbit, în exclusivitate pentru Ego.ro, despre pasiunea ei, dar și despre faptul că nu mai are parte de timp liber.

Andreea Corb, despre conținutul online. Ce sacrificii face pentru a se menține în atenția urmăritorilor

Îndrăgita Andreea Corb a reușit să atragă atenția internauților după ce a renunțat la rușine și a început să se axeze pe curaj pentru a pune la punct conținut de calitate. Cu toate acestea, un creator de conținut trebuie să investească mulți bani în imagine, dezvoltare și aparatură. Ea ne-a dezvăluit cum reușește să se afle mereu pe primul loc, punctând faptul că succesul de pe TikTok vine după o strategie bine pusă la punct și multă muncă. De asemenea, Andreea Corb ne-a povestit și că are un program foarte încărcat, însă visează să ajungă la o carieră de chef.

Andreea Corb: „Am 740k de urmăritori, 42M de aprecieri, iar viața mea s-a schimbat complet”

Reporter Ego.ro: Bună, Andreea! Te bucuri de foarte mulți urmăritori pe TikTok și pe Instagram. Cum a început totul?

Andreea Corb: Da, este adevărat, am o comunitate foarte mare, însă totul a început de la câțiva urmăritori, majoritatea fiind membri ai familiei sau cunoștințe. În urmă cu 4 ani, dacă nu mă înșel, am postat primul meu clip de gătit în care am preparat un piure de cartofi. Toată lumea a râs când l-a văzut, au făcut câteva glume pe seama mea, însă nu m-au deranjat.

Am continuat să postez și atunci a început nebunia, mă strigau colegii de liceu când ieșeam din școală și făceau tot felul de glume pe seama mea, deoarece eu nu eram un bucătar, eram și sunt o amatoare. Colegii de clasă îmi spuneau în fiecare zi “Te-ai culcat studentă, te-ai trezit influencer” (melodie 5gang). M-am oprit din postat deoarece era foarte greu pentru mine să editez și să filmez.

Îl ascultam pe Gary Vaynerchuk care spunea că TikTok-ul va fi următoarea aplicație top și am început să postez acolo, la început o postam pe pisica mea, și ușor ușor mi-a trecut rușinea și am început să postez mici rețete amuzante. Eu am avut și Musically, deci TikTok-ul a fost pe placul meu.

Doi ani jumătate mai târziu, am 740k de urmăritori, 42M de aprecieri, iar viața mea s-a schimbat complet. M-a sunat într-o zi colegul care spunea gluma din melodia 5Gang și mi-a spus, “Vai, eu glumeam, dar tu chiar ai reușit!”.

Andreea Corb: „Nu mă interesează părerea nimănui, mai ales dacă nu o cer”

Cât de important este curajul atunci când ești content creator?

Andreea Corb: Dacă îți dorești să fii un creator de conținut, ai nevoie de foarte mult curaj, eu sunt o fire nepăsătoare, nu mă interesează părerea nimănui, mai ales dacă nu o cer. Însă sunt persoane mai sensibile pentru care munca aceasta este puțin extenuantă din această cauză. Trebuie să ai curaj să vii mereu cu ceva nou, să uimești oamenii. Uneori reacționează bine, alteori nu acceptă faptul că ai făcut ceva nou.

Care sunt secretele unui content creator?

Andreea Corb: Hm, foarte bună întrebare “care sunt secretele”. Păi, dacă le-aș spune, ar mai rămâne “secrete”? Vă dau un singur pont: MUNCIȚI!

Îți dorești să transformi totul într-o viitoare carieră ca chef?

Andreea Corb: Îmi doresc să transform totul într-o viitoare carieră de chef, e ceea ce iubesc să fac, ceea ce mă face fericită, vreau să fiu mândră de mine, sunt deja, dar știu că se poate mai mult.

„Comunitatea mea de mâncăcioși e exemplară”

Este foarte ușor să lăsăm diferite comentarii în mediul online. Te-ai confruntat cu hate? Ce faci în aceste situații?

Andreea Corb: Eu sunt o persoană care nu prea primește hate, dar și când am primit, l-am luat în glumă și nu l-am pus la suflet. Din exterior este ușor să vorbești, eu sunt 100% sigură că dacă acei oameni ar fi în situația mea, nu ar rezista muncii, stresului și problemelor de zi cu zi care apar odată cu acest job.

Andreea Corb activează pe zona de cooking
Andreea Corb activează pe zona de cooking

Ai avut parte și de situații neplăcute cu urmăritorii tăi?

Andreea Corb: Nu pot să spun că am avut situații neplăcute cu urmăritorii mei, nu îmi vine nimic în minte acum, poate doar mici incidente, dar pe care nici nu le-aș numi incidente. Comunitatea mea de mâncăcioși e exemplară.

Merită să ai o carieră de content creator?

Andreea Corb: Pentru mine da, merită să am o carieră de creator de conținut, deoarece pot să fac în fiecare zi ceea ce îmi place, iar asta îmi aduce cea mai mare împlinire.

„Uneori trec două zile fără ca eu să dorm, iar abia a treia zi mă odihnesc 7-8 ore”

Cum jonglezi cu timpul liber și cu activitatea online?

Andreea Corb: Nu prea jonglez cu timpul liber și activitatea online, oamenii nu înțeleg că noi trebuie să fim acolo zi și noapte. Acum am ajuns la un program tare prost, dorm câte 3-4 ore pe noapte și mă bucur când reușesc să dorm atât. Uneori trec două zile fără ca eu să dorm, iar abia a treia zi mă odihnesc 7-8 ore. Dacă aș face ceva ce nu îmi place, nu aș putea să am acest program, însă vreau să rămân nr. 1 și să fiu mereu înaintea tuturor.

Crezi că se poate câștiga îndeajuns de bine? Cam cât ajunge să câștige un content creator, din experiența ta?

Andreea Corb: Da, se poate ajunge să câștigi foarte bine, nu aș putea spune estimativ, deoarece depinde de fiecare creator. Dar, da, este un job profitabil, dar și munca este extrem de grea.

Andreea Corb: „Momentele de relaxare sunt în duș și eventual când mănânc, dar chiar și atunci, după ce am filmat”

Cum arată programul tău?

Andreea Corb: Nu prea am timp liber. Ziua am facultate, filmez, editez, răspund la mesaje. Plus programul unui om normal (spală haine, ține casa curată, merg la cumpărături). Trebuie să fiu mereu aranjată ceea ce înseamnă multe ore la salon, dar chiar și acolo editez, profit de orice moment. Noaptea sunt live, editez și mai rezolv tot felul de probleme, îmi fac programul lunar, săptămânal, zilnic. Îmi place să fiu organizată. Momentele de relaxare sunt în duș și eventual când mănânc, dar chiar și atunci, după ce am filmat.

Ce investiții trebuie să facă un content creator pentru a avea un conținut cât mai bun?

Andreea Corb: Un creator de conținut trebuie să investească foarte mult în aparatură, în dezvoltarea personală și profesională, în apariții. Asta implică haine, unghii, păr, tratamente faciale, mers la sală. Însă eu momentan nu prea apuc să fac asta, din păcate. Crearea de conținut pe partea de cooking este scumpă. Ai nevoie de foarte multe ingrediente, care în ziua de azi sunt tare costisitoare.

Andreea Corb
Andreea Corb

„Mă străduiesc în fiecare zi să rămân în pas cu moda sau chiar să dau eu următorul trend”

Ești pe primul loc atunci când vorbim de gătit și de mâncare pe TikTok. Cum ai ajuns la acest titlu?

Andreea Corb: Sunt foarte mândră să spun că sunt numărul 1. Când vine vorba de food și de gătit, e foarte greu să te menții numărul 1, deoarece oricine poate să fie viral de 2-3 ori. Însă să ridici mereu ștacheta la următorul nivel este greu. Nu ține de noroc, ține de strategie și de muncă. Eu analizez în fiecare zi pașii pe care i-am făcut, cei pe care ar trebui să îi fac, ce prinde acum pe piață, ce vor oamenii să vadă. Mă străduiesc în fiecare zi să rămân în pas cu moda sau chiar să dau eu următorul trend.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
În ce serial apare Lora?
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *