Andreea Mantea este o mamă exigentă: ”Nu sunt de acord cu parentingul de acum, că nu trebuie să îți cerți copilul. Eu prefer așa, cu papucul și cu mătura” EXCLUSIV

David este, la 6 ani și jumătate, un mic justițiar. El le oferă fetelor și mici cadouri.
Andreea Mantea este o mamă exigentă: ''Nu sunt de acord cu parentingul de acum, că nu trebuie să îți cerți copilul. Eu prefer așa, cu papucul și cu mătura” EXCLUSIV

Andreea Mantea și-a asumat rolul de mamă singură și a încercat mereu să ia cele mai bune decizii pentru ca fiului ei să nu-i lipsească nimic. Educația pe care i-a oferit-o și principiile după care a încercat să-l ghideze poate că au fost prea mult pentru un copil de aproape 7 ani, mai ales în societatea de azi.

Prezentatoarea emisiunii „Casa iubirii” (Kanal D) ne-a povestit, în exclusivitate pentru EGO.ro, despre fiul ei, David, un mic justițiar, care sare mereu în apărarea celor din jurul lui.

”El nu are prieteni, are prietene. Se implică, le ia apărarea la școală. Își ia bătaie”

Relația dintre Andreea Mantea și fiul ei, David, este atât de specială încât prezentatoarea emisiunii „Casa iubirii”, difuzată în fiecare zi de Kanal D, se gândește cu groază la ziua în care va trebui să-l împartă cu gașca lui de prieteni sau cu vreo iubită. Luna trecută, de „Ziua Îndrăgostiților”, David a început să dea semne că își îndreaptă atenția și către alte persoane și că mama lui nu mai este sus, pe un piedestal.

Andreea Mantea
Andreea Mantea şi fiul ei David au o relaţie specială

„Mie mi-a făcut 6 flori, ca la mort, iar ei pe felicitare i-a făcut soare, și copac, și fluturi, și lalele, și trandafiri, și în copacul ei i-a pus și floricele sau cireșe ce erau. La mine erau niște crengi goale. Da, sunt geloasă, când îl văd că își pierde timpul pe nimic. Are 6 ani și jumătate și se consumă. Acum nu vorbim neapărat de felicitare, deși chiar și aici exagerează câteodată. Spre exemplu ne petrecem o duminică întreagă să construiască nu știu ce lucrușoare pentru aceste fetițe. În loc să mergem la film, să gătim împreună, să facem ceva drăguț împreună, să ne jucăm sau să se joace el cu copiii lui”, a povestit Andreea Mantea pentru EGO.ro.

Mai în glumă, mai în serios, vedetei Kanal D nu îi prea convine faptul că se implică foarte tare în relațiile cu fetițele.

„Prea mult se concentrează pe aceste fete, nu înțeleg de ce. El nu are prieteni, are prietene. Se implică, le ia apărarea la școală. Își ia bătaie”.

„David a zis că el vrea să fie erou. Să vezi ce vânăt este peste tot”

În ciuda vârstei, David va împlini 7 ani la finele lunii mai, micuțul este un adevărat gentleman. Nu suportă nedreptatea și, mai mult de atât, îi place să se implice atunci când consideră că este cazul. Asta spre disperarea mamei sale.

„A apărat o fetiță și s-a bătut cu 4 băieți mai mari, așa mi-a zis. L-am întrebat când a văzut că sunt 4, de ce nu a fugit? A zis că nu, că s-a descurcat. L-am întrebat unde îl doare și se ținea tare, nu voia să-mi zică. Până la urmă mi-a arătat că-l durea tot corpul.

Chiar nu l-am învățat eu să fie așa protector cu fetițele. Au avut „săptămâna bullying-ului” la un moment dat și de acolo el a învățat că poți să fii genul ăla care se implică să intervină, să ia apărarea, sau genul care să stea deoparte, dar să nu fie genul care provoacă. David a zis că el vrea să fie erou. Să vezi ce vânăt este peste tot. I-am zis că dacă mai face asta o singură dată să nu și-o ia de la mine”, ne-a mai declarat Andreea, completând că apreciază caracterul fiului ei, însă nu-l încurajează deloc să ia atitudine.

Cu atât mai mult la școală, acolo unde sunt angajați care se ocupă de supravegherea copiilor.

„Cu ce să-l încurajez? Nu există așa ceva. Oamenii ăia de la școală ce păzesc? Pornim pe un subiect pe care nu vrei să mergem”.

Își crește fiul așa cum și ea a fost crescută de mama ei: ”Prefer așa, cu papucul și cu mătura”

Nu a citit cărți despre parenting, ci a preferat să-și crească fiul într-un mod asumat, oferindu-i toate informațiile de care avea nevoie. L-a răsfățat, atunci când a fost cazul, i-a vorbit ca unui adult, dar a știu să-l și pedepsească dacă a simțit că este nevoie să o facă.

„Din punctul meu de vedere tot ce știe el până în acest moment, trei sferturi știe doar de la mine. Am făcut o școală fantastică cu el. Școala propriu-zisă doar i-a punctat tot ce l-am învățat eu. Într-un fel, mă bucur că de aici încolo nici eu nu mai știu să-i mai explic. Când o să înceapă din alea, cu necunoscutele”, ne-a explicat Andreea Mantea că nu a făcut cu el doar „școala vieții”, ci au studiat intens cu mult înainte de a-l înscrie la o școală.

Chiar dacă în momentul de față specialiștii în parenting îi îndrumă pe părinți să-și laude copiii pe cât de des pot, să le valideze competențele, Andreea merge pe „școala veche”, mai precis niciodată nu-i spune fiului ei cât de bun a fost la școală sau cât de bine a făcut anumite activități, fiind de părere că mereu este loc de mai bine:

„Am fost la ședința cu părinții. E foarte bun la școală. El nu știe asta, nu i-am spus. Ba chiar i-am zis că mai are minusuri pe ici-colo. Sunt mamă singură, dacă nu eu, atunci cine să-l împing? Dacă sunt bună și blândă și îi zic mereu că este bine, o să se culce pe o ureche și nu mai face nimic. Eu nu sunt de acord cu toată nebunia asta cu parentingul de acum, cum că nu trebuie să îți cerți copilul, nu spune că nu face bine, nu spune că nu se pricepe pentru că îi creezi traumă. Noi nu avem nicio traumă. Eu prefer așa, cu papucul și cu mătura”, a mai povestit Andreea Mantea pentru EGO.ro

„Nu pot să zic cu ce m-a bătut mama mea”

Prezentatoarea reality show-ului „Casa iubirii” mărturisește că a fost crescută cu aceleași metode și din punctul ei de vedere au dat randament.

„Mama? Dădea cu ce apuca. Nu pot să zic cu ce m-a bătut mama mea. Ea dădea cu ce apuca. Și acum m-a lovit. Nu mai țin minte cu ce a aruncat după mine. Acum câteva zile. Am rugat-o să stea cu David pentru că eram la filmări la „Casa iubirii” și când am ajuns acasă nu știu ce mi-a zis, eu i-am răspuns. Nici bine nu m-am întors și am văzut că zboară ceva spre mine. Dacă eu țip un pic la David, s-a terminat. Eu nu am voie. Mereu îi sare în apărare și mă ceartă”, ne-a mai povestit râzând, completând că, din fericire, sau nu, a ajuns fix la fel ca cea care i-a dat viață.

„Eu sunt la fel ca ea. Arunc cu ce prind după el. Nu există să fiu opusul ei. Cred că a funcționat educația ei „cu papucul” pentru că ce vine din urmă mă sperie. Hai să ne uităm la noi. Dacă voiam să citim o carte, în trecut, furam o carte din bibliotecă și ne luam bătaie pentru că nu aveam voie să citim anumite cărți. Cel puțin așa era la noi în familie, noi nu aveam voie să ieșim din programa școlară. Trebuia să mergem la bibliotecă, să ne facem fișă, să o citim într-un anumit timp pentru că altfel plăteai penalități dacă nu returnai cartea la timp. Acum sunt audiobook-uri, nici nu mai trebuie să stai cu ochii în carte, dacă nu ai chef să citești poți să asculți la căști. Mi se pare fantastic și mulți dintre copiii din ziua de azi nu fac asta”.

Plâng împreună la filmele pentru copii

Când zice că aruncă cu tot ce prinde se referă la papucii de casă, jucăriile din pluș, perne și alte obiecte care nu au rol de a-l răni pe fiul ei, ci doar de a-l atenționa. Totuși, metoda pare că dă randament, căci micuțul este total diferit față de alți puști de vârsta lui.

„David citește. Nu îl oblig. El este pasionat de citit. Se plictisea foarte tare, probabil pentru că mergea cu mine pe la filmări sau pe unde aveam treabă și s-a apucat să citească. Era mult mai interesant ce citea el acolo decât ce face maică-sa. A prins acest drag. Nu-l interesează Playstation, s-a jucat un joc cu un cangur și de atunci nu l-a mai interesat”, ne-a mai spus Andreea.

După cum s-a văzut și în reality show-ul pe care l-au filmat împreună „Trăiri cu Andreea Mantea”, dar și din filmulețele postate pe rețelele de socializare, David este un copil energic și foarte fericit. Rare sunt momentele când plânge, iar Andreea ne-a mărturisit că atunci când o face este pentru că este de-o sensibilitate ieșită din comun.

„Plânge dacă aude că mergem la doctor, a plâns când am făcut Covid pentru că a crezut că murim. Eram în România, chiar de ziua mea (nr. septembrie) și a mai plâns cred că atunci de Ziua Îndrăgostiților, când a fost contact direct cu un copil de la el din clasă și nu a avut voie să meargă la școală și acea felicitare superbă nu a mai fost dată fetei. Nu știu dacă a plâns de ciudă, a fost de suferință că a plâns ca lumea. Și mai plânge la filme. Se consumă. Nu acceptă să-l vezi că plânge și se ascunde de mine. Îl iau în brațe și îi arăt că și eu plâng. Mai bine așa sensibil decât o brută”.

„Mă moștenește pe parte de sport, adică e „praf” și el”

Ar putea să vorbească despre David ore întregi, timp în care ar avea atât cuvinte de laudă, dar și de critică. Însă, la final, Andreea Mantea va spune întotdeauna că are cel mai minunat copil din Univers și că este mândră de modul în care l-a crescut.

Andreea Mantea
Andreea Mantea este nedespărţită de fiul ei David

„Uită-te la el cât este de perfect: la școală se bate cu câte 4, și-o ia, nu zice nimic, îndură pentru fetițe, citește, are rezultate foarte bune la școală, mă ajută la treabă, și mai mult decât atât plânge și la filme. E bărbatul perfect. A, nu chiar perfect, că are burtă”, a mai povestit râzând Andreea, care a mărturisit că lucrează intens la acest aspect.

„Adevărul că are burta prea mare. Serios acum. Îi cumpăr tricouri pentru copii de 10 ani. Nu râd de el, el mă face pe mine de râs peste tot pe unde mergem. Dacă suntem la restaurant și vreau să îmi comand ceva îmi face: „Mama, eu nu zic nimic, dar dietă…”, așa că de ce să nu-i zic și eu. Stai să mai crească un pic. Acum ne-am apucat de sport: el la înot și eu la sală. Facem împreună și acasă. Eu dimineața fac abdomene și îl pun și pe el să facă. Chiar mă moștenește pe partea de sport, adică e „praf” și el. Suntem amândoi 2 grași”.


Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
7.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *