Andreea Perju și-a câștigat primii bani la 16 ani: ”Am început să plătesc întreținerea la care eram restanțieri” EXCLUSIV

Celebra bloggeriță le învață încă de pe acum și pe fiicele ei să aprecieze valoarea banului
Andreea Perju și-a câștigat primii bani la 16 ani: ”Am început să plătesc întreținerea la care eram restanțieri” EXCLUSIV

Andreea Perju este cunoscută ca actriță, blogger și femeie de afaceri. Deși în momentul de față are o stabilitate financiară care îi permite să-și satisfacă orice capriciu, lucrurile nu au stat întotdeauna așa. Andreea a mărturisit, în exclusivitate pentru EGO.ro, că primii bani pe care i-a câștigat nu i-a dat pe haine sau pe accesorii, așa cum ar fi făcut alte fete de vârsta ei, ci a preferat să contribuie la cheltuielile casei. Avea doar 16 ani când a început să plătească utilitățile casei cot la cot cu părinții ei.

Din păcate, există foarte multe situații în care copiii trebuie să muncească de la vârste fragede pentru a-și putea ajuta părinții la cheltuielile casei. Printre aceștia s-a numărat și Andreea Perju care era doar o adolescentă când a făcut primii bani. Acest lucru nu a traumatizat-o însă, ci a ajutat-o enorm în dezvoltarea ei ca om. Dovadă că, în momentul de față, actrița încearcă să le responsabilizeze pe cele două fiice sale sale, Mara și Ada, de 12 și respectiv 9 ani. Astfel că, micuțele nu au preluat doar din caracterul mamei lor, dar sunt și versiunea Andreei în miniatură, din punct de vedere fizic.

„Să știi că mă bucur foarte mult că îmi spui că seamănă cu mine. De cea mică mi se spune că seamănă cu mama soțului meu și într-adevăr pe acolo e: mignionă, argintul viu, e greu cu ea. Probabil ți se pare asta pentru că și eu, probabil când am fost mică, am fost foarte blondă. Acum că mă uit la Mara și mie mi se pare că seamănă mult cu mine și mă bucur. Eu am fost blondă. Cumva mi se spune că semăn cu tata când era mic, deși tata e brunet acum. Are părul negru și l-a avut tot timpul. Mă bucur foarte tare că din gena mea au luat și ele asta pentru că sunt speciale”, a povestit Andreea Perju pentru EGO.ro.

Fiicele ei i-au moștenit și pasiunea pentru shopping

Cele trei se aflau în parcul de distracții din Herăstrău pentru a se distra împreună de „Ziua Copilului” , însă înainte avuseseră o sesiune de shopping, căci fetele moștenesc și pasiunea pentru haine a mamei lor.

„Ada și-a luat o sacoșă de haine pentru că după cum prea bine le observi, sunt fashioniste. Iar la Mara am apreciat foarte mult că și-a dorit o pereche de adidași pe care nu i-a găsit și a preferat să nu-și cumpere nimic decât să dea banii pe ceva ce nu-i plăcea foarte mult. Ea caută sclipici în continuare”, ne-a mai spus Andreea, completând că are emoții pentru spectacolul fiicei de a doua zi.

„Mara are sâmbătă un spectacol în care o să fie Maleficent și tocmai a venit să-mi spună că nu și-a găsit sclipici. I-am propus să luăm un fard de la mine, să-l pisăm și să-l facem sclipici. Am avut o discuție mai aprinsă despre asta cu sclipiciul că ea nu găsește sclipici. Dacă ea nu știe de unde să luăm, eu de unde să știu?”.

Andreea Perju și fiicele sale

„Îmi cresc copiii cu conștientizarea valorii banului”

Chiar dacă par niște fetițe răsfățate, cărora părinții le îndeplinesc orice capriciu, ei bine, Andreea Perju ne asigură că nu este chiar așa. Ada și Mara se implică în afacerea familie, un restaurant în zona Pipera, acolo unde în weekend-uri sau în vacanțe lucrează alături de părinții lor.

„Pentru mine este foarte important să-mi cresc copiii cu conștientizarea valorii banului. Atunci ele sunt implicate în acest business. Mă ajută, își doresc să învețe lucruri noi, fac pași mici în direcția asta și le încurajez de fiecare dată. Le și răsplătesc de fiecare dată. De 1 Iunie, Ziua Copilului, Ada a fost cu mine la restaurant timp de 4 ore. Norocul Marei a fost că ea a mers la școală, dar Ada, chiar dacă are 9 ani, m-a ajutat cu ce a putut ea. Mi se pare important să înțeleagă anumite principii, despre ce înseamnă munca, de ce e important să valorizăm munca și că nu vine nimic de-a gata. Chiar nu cred că poate să vină ceva de-a gata”, ne-a mai declarat Andreea, care a precizat că nu înseamnă că le exploatează, ci doar încearcă să le implementeze faptul că fără muncă nu se pot obține cu adevărat rezultate.

„Acum nu vă imaginați că fac cine știe ce. Muncă înseamnă că șterg două pahare de apă, să șteargă o masă, spre exemplu, dar asta este extrem de important pentru mintea lor și pentru dezvoltarea lor”.

„Nu îmi este rușine să muncesc”

Andreea Perju a ales această metodă, de a-și educa financiar fetele încă de o vârstă fragedă, tocmai și datorită faptului că ea din adolescență a început să-și câștige primii bani.

„Eu mi-am câștigat primii bani pe la 16 ani și cred că atunci, cu primii bani, am început să plătesc întreținerea la care eram restanțieri. Adică eu cred că munca este „brățară de aur” și într-adevăr am muncit foarte mult în viața asta. Nu îmi este rușine să muncesc, nu îmi este rușine să mă implic și voi fi, cred, până la finalul vieții, un om muncitor, care se bucură că are această șansă de a munci și de a-și culege propriile roade”, ne-a mai povestit bloggerița.

Acest lucru nu a însemnat că Andreea s-a transformat într-o persoană complexată sau extrem de zgârcită cu finanțele ei, ci una care știe să aprecieze valoarea banului și să nu cheltuiască mai mult decât îi permite buzunarul.

„Nu pot să spun despre mine că sunt un om econom, pot să spun despre mine că sunt un om echilibrat. Adică am înțeles foarte clar că o parte din ceea ce produc trebuie să cheltui pentru bucuriile mele. Care, știi, bucuriile mele înseamnă o pereche de pantofi, o geantă, un accesoriu. Asta nu înseamnă că voi cheltui tot timpul până la ultimul leu pentru hobby-uri. Niciodată. Cred că trebuie să existe un echilibru pentru că eu nu cred că zgârcenia este un punct pozitiv pentru un om. Din contră. Mi se pare că, dacă ești zgârcit, nu mai ajungi să te bucuri de propriile realizări. Viața, din păcate, e limitată, nu știm când ne e finalul și atunci cred că este important să fim fericiți. Când punem capul pe pernă să fim recunoscători pentru ceea ce realizăm. E filozofie de viață”, a mai declarat amuzată Andreea Perju pentru EGO.ro.

Video/Foto: Daniel Bălan/ Yolo Media

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a participat Jorge la Survivor All Stars, de fapt
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *