Anunțul dimineții despre Simona Halep. Ce decizie au luat sponsorii, după scandalul dopajului

Anunțul dimineții despre Simona Halep. Ce decizie au luat sponsorii, după scandalul dopajului

Anunțul dimineții despre Simona Halep. Doi dintre sponsorii sportivei au transmis că o susțin pe jucătoarea română, în urma izbucnirii scandalului de dopaj în care este implicată. Halep a fost depistată la testele antidoping efectuate le US Open cu roxadustat, substanță care ajută la oxigenarea sângelui și implicit la creșterea performanțelor sportive.

Anunțul dimineții despre Simona Halep. Ce i-au transmis sponsorii sportivei, după ce a fost găsită dopată

Vineri seara, Simona Halep a făcut un anunț șocant pe rețelele de socializare în care transmitea că a fost înștiințată de rezultatul pozitiv al testului antidoping, efectuat la US Open, cu substanța roxadustat, „într-o cantitate foarte mică”.

Fostul lider mondial își susține nevinovăția și spune că va lupta până la capăt pentru a demonstra că nu a „luat niciodată conștient vreo substanță interzisă”.

Simona Halep are contracte de sponsorizare cu mai multe companii, atât românești, cât și internaționale. Două dintre ele, Banca Transilvania și Dedeman, au ținut să o încurajeze pe sportivă în urma izbucnirii scandalului de dopaj.

„Curaj, Simona!” – a transmis Banca Transilvania, iar Dedeman i-a spus: „Mereu alături de tine”.

Ce riscă Simona Halep, după ce a picat testul anti-doping

Simona Halep a fost suspendată din toate competițiile, după ce a fost testată pozitiv cu roxadustat. Substanța comercializată sub numele de Evenzo este un medicament folosit împotriva anemiei. Sportivii folosesc Roxadustat pentru a-și crește producția de celule roșii din sânge. Totodată această substanță mărește și nivelul de oxigen care ajunge în mușchi. Astfel, capacitatea de efort crește considerabil.

Simona Halep se luptă acum să demonstreze că substanța i-a fost administrată fără voia și știința ei, pentru a primi o suspendare cât mai mică. Suspendarea maximă în astfel de cazuri este de 4 ani conform regulamentului WADA.

Gabriela Andreiașu, director general al Agenției Naționale Anti-Doping din România a explicat pentru PlaySport, în ce condiții i-ar putea fi redusă suspendarea Simonei Halep.

„Lista interzisă împarte substanțele în substanțe specifice și substanțe nespecifice și dintre acestea unele sunt substanțe de abuz. În cazul ei vorbim de o substanță nespecifică și sancțiunea este, așa cum spune codul Agenției Mondiale Anti-Doping, pentru genul acesta de substanță sancțiunea este de patru ani de suspendare.”, a declarat Andreiașu.

„Dacă se reține existența nevinovăției, se poate reduce perioada de suspendare. Dar de la 4 ani se discută. Prima decizie este de suspendare provizorie obligatorie. După care, pe parcursul procedurii de audiere, că Simona va fi audiată și apărătorii ei vor veni cu probe, se rețin toate elementele. Deci, nu i se dau acum 4 ani și apoi ea își demonstrează nevinovăția. Ci acum face acești pași. Dar pentru că este obligatorie impunerea acestei măsuri de suspendare provizorie obligatorie, prima măsură, după care avocații sau Simona vin cu aceste dovezi și probe în apărarea ei.”, a mai declarat șefa ANAD.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.7 16 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *