Arborele banilor: cum se îngrijește și ce beneficii are. Atrage prosperitatea și norocul în casa ta

Arborele banilor: cum se îngrijește și ce beneficii are. Atrage prosperitatea și norocul în casa ta

Cu toții ne dorim să atragem prosperitatea și norocul în casele noastre. Iar pentru a face acest lucru există unele metode care pot da rezultate, dacă sunt respectate anumite reguli. La fel se procedează și în cazul arborelui banilor, care trebuie îngrijit cu dragoste, răbdare și perseverență.

Arborele banilor: cum se îngrijește și ce beneficii are

Arborele banilor, cunoscut sub denumirea de Pachira aquatica, este un copac originar din America Centrală și nordul Americii de Sud. Copacul este veșnic verde, iar în mediul natural poate atinge înălțimi de până la 20 de metri.

Arborii crescuți în ghiveci nu vor atinge inălțimi prea mari, rămânănd doar un copăcel. Însă nu este o plantă obișnuită, ci una care îți poate înfrumuseța locuința cu flori de o frumusețe ieșită doin comun.

Frunzele acestui arbore cresc foarte repede și este esențial să știi că nu trebuie udat în exces. Prea multă umiditate îl poate deteriora.

Ce e bine să faci pentru a-i stimula înflorirea

Iată ce trebuie să faci pentru a-i stimula înflorirea și creșterea frunzelor:

Arborele banilor este iubitor de lumină naturală, iar din acest motiv va trebui plasat într-un loc unde să beneficieze de lumina soarelui. De preferat ar fi să așezi planta în zona de nord a casei, unde să aibă parte de o temperatură între 5 și 15 grade.

Pentru a fertiliza planta, puteți folosi un îngrășământ, făcut chiar în casă. Pentru asta dizolvă 2 grame de fosfat în 3 litri de apă. Amestecă bine soluția, după care o poți folosi pentru a uda arborele.

Pentru a stimula înflorirea, este necesar să folosim acid succinic: dizolvă două pastile de 100 de miligrame de acid succinic într-un litru de apă caldă. Soluția rezultată va fi pulverizată ulterior pe toată planta.

Dacă vei respecta aceste recomandări, cu siguranță arborele tău va crește plin de vitalitate și se va umple de flori extrem de frumoase.

Pachira aquatica - Arborele banilor
Arborele banilor

Plante care nu trebuie să îți lipsească de pe birou, deoarece atrag belșugul

Există studii care au indicat faptul că pentru o productivitate crescută la locul de muncă este necesar să ne amenajăum un spațiu cât mai confortabil și liniștit. Iar plantele joacă un rol important în atragerea energiei pozitive. Iată trei plante care te vor ajuta să atragi belșugul:

  • Potus. Pe lângă atragerea de energie bună, ele sunt foarte frumoase, cresc foarte mult și purifică aerul. Sunt de ajutor pentru a te putea concentra și pentru a te simți mai bine.
  • Spatifilo. O altă plantă care, pe lângă atragerea energiei pozitive, este foarte bună pentru sănătatea ta.
  • Brazilia Stick. Atrage noroc și prosperitate, în plus, florile sale miros incredibil și parfumează spațiul de lucru.
8.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.