Ardei umpluți cu brânză și ingrediente secrete. Rețetă delicioasă fără foc, ceva mai bun nu ai mâncat

Ardei umpluți cu brânză și ingrediente secrete. Rețetă delicioasă fără foc, ceva mai bun nu ai mâncat

Vara nu este bine să mâncăm preparate grele, procesate, ce ne pot cădea nu foarte bine la stomac. Este recomandat ca din fieta noastră să nu lipsească fructe, legume, lactate, dar și verdețuri, toate proaspete. Ca să îți prepari o masă cu toate aromele verii, rămâi până la final și citește articolul cu atenție. Îţi recomandăm să încerci o reţetă foarte simplu de făcut, ce conţine vitaminele de care organismul tău are nevoie în anotimpul cald, ardei umpluţi cu brânză şi mărar. O poţi prepara ca gustare sau ca fel principal, la prânz, pentru că este săţioasă şi extrem de gustoasă.

Rețeta pentru ardei umpluți cu brânză și mărar

Această rețetă simplă, proaspătă, de vară, nu necesită coacere, lucru ce te scapă de temperaturile ridicate din bucătărie, în cazul în care era nevoie să aprinzi aragazul sau cuptorul. Ai nevoie de ardei capia, mai multe tipuri de bânză, unt doar dacă doreşti, condimente şi legătura de mărar care va da gustul deosebit al preparatului. Îţi prezentăm, mai jos, reţeta completă şi modul de preparare.

Ingrediente:

  • ardei capia roşii;
  • 300 g telemea;
  • 200 g brânză de vaci;
  • 100 g crema brânză;
  • 50 g unt (opţional);
  • 1 sau 2 legături de mărar;
  • sare, piper, condimente.

Mod de preparare:

Împarte ardeii în două, spală-i şi curăţă-i la mijloc. Rade telemeaua pe o răzătoare şi adaugă brânza de vaci, crema de brânză şi untul, dacă este cazul. Toacă mărunt mărarul şi pune-l peste mixul de brânzeturi, alături de sare şi piper. Amestecă până când pasta devine omogenă. Poţi adăuga şi oregano, după gust. Cu această compoziţie se umple bucăţile de ardei capia roşu şi ține-le la rece timp de 40 de minute.

Ardei umpluți la cuptor

Dacă ești, însă, un carnivor declarat, află că poți să faci și cei mai buni ardei umpluți cu carne la cuptor. Sigur te vei linge pe degete de buni ce ies. Oricând ardeii pot și înlocuiți cu dovlecie, roșii, cepe scobite, vinete sau gulii umplute cu carne tocată și băgate la copt în cuptor. Unul dintre secretele care dau ardeilor umpluți un gust inedit este rumenirea ușoară a ardeilor umpluți înainte de a fi puși la fiert sau la copt. În acest fel, ardeii vor căpăta aroma de ardei copți care place multora, și asta pentru că tot atât de multe persoane mănâncă doar cârnea și sosul, iar ardeii sunt abandonați în farfurie.

Fie că sunt proaspeți sau prefierți, ardeii vor fi umpluți cu carnea pregătită și puși într-o tigaie în care a fost pus ulei la încins. Se rumenesc pe toate părțile până prind o culoare aurie spre maro deschis. Se aprinde cuptorul și se lasă la încălzit la 180 de grade Celsius și se va pregăti o tavă în care se vor pune 500 ml de suc de roșii gros și 250 ml de apă rece, puțină sare apoi se amestecă totul bine.

În acest amestec se pun ardeii umpluți, iar sosul ar trebui să treacă de jumătatea lor, mai ales că acesta mai scade la copt. Puteți adăuga și foi de dafin pentru aromă. De preferat ar fi ca tava sau recipientul ales pentru ardei să aibă și un capac. Se bagă la uptor, iar după 45 de minute se îndepărtează capacul, moment în care ardeii vor fi întorși și pe cealaltă parte timp de 30 – 35 de minute. Dacă sosul scade prea mult, mai puteți adăuga apă.

După ce sunt gata, pot fi serviți ca atare sau cu smântână ori iaurt și pâine. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…