Ardei umpluți cu brânză și ingrediente secrete. Rețetă delicioasă fără foc, ceva mai bun nu ai mâncat

Rețeta perfectă pentru vară
Ardei umpluți cu brânză și ingrediente secrete. Rețetă delicioasă fără foc, ceva mai bun nu ai mâncat

Vara nu este bine să mâncăm preparate grele, procesate, ce ne pot cădea nu foarte bine la stomac. Este recomandat ca din fieta noastră să nu lipsească fructe, legume, lactate, dar și verdețuri, toate proaspete. Ca să îți prepari o masă cu toate aromele verii, rămâi până la final și citește articolul cu atenție. Îţi recomandăm să încerci o reţetă foarte simplu de făcut, ce conţine vitaminele de care organismul tău are nevoie în anotimpul cald, ardei umpluţi cu brânză şi mărar. O poţi prepara ca gustare sau ca fel principal, la prânz, pentru că este săţioasă şi extrem de gustoasă.

Rețeta pentru ardei umpluți cu brânză și mărar

Această rețetă simplă, proaspătă, de vară, nu necesită coacere, lucru ce te scapă de temperaturile ridicate din bucătărie, în cazul în care era nevoie să aprinzi aragazul sau cuptorul. Ai nevoie de ardei capia, mai multe tipuri de bânză, unt doar dacă doreşti, condimente şi legătura de mărar care va da gustul deosebit al preparatului. Îţi prezentăm, mai jos, reţeta completă şi modul de preparare.

Ingrediente:

  • ardei capia roşii;
  • 300 g telemea;
  • 200 g brânză de vaci;
  • 100 g crema brânză;
  • 50 g unt (opţional);
  • 1 sau 2 legături de mărar;
  • sare, piper, condimente.

Mod de preparare:

Împarte ardeii în două, spală-i şi curăţă-i la mijloc. Rade telemeaua pe o răzătoare şi adaugă brânza de vaci, crema de brânză şi untul, dacă este cazul. Toacă mărunt mărarul şi pune-l peste mixul de brânzeturi, alături de sare şi piper. Amestecă până când pasta devine omogenă. Poţi adăuga şi oregano, după gust. Cu această compoziţie se umple bucăţile de ardei capia roşu şi ține-le la rece timp de 40 de minute.

Ardei umpluți la cuptor

Dacă ești, însă, un carnivor declarat, află că poți să faci și cei mai buni ardei umpluți cu carne la cuptor. Sigur te vei linge pe degete de buni ce ies. Oricând ardeii pot și înlocuiți cu dovlecie, roșii, cepe scobite, vinete sau gulii umplute cu carne tocată și băgate la copt în cuptor. Unul dintre secretele care dau ardeilor umpluți un gust inedit este rumenirea ușoară a ardeilor umpluți înainte de a fi puși la fiert sau la copt. În acest fel, ardeii vor căpăta aroma de ardei copți care place multora, și asta pentru că tot atât de multe persoane mănâncă doar cârnea și sosul, iar ardeii sunt abandonați în farfurie.

Fie că sunt proaspeți sau prefierți, ardeii vor fi umpluți cu carnea pregătită și puși într-o tigaie în care a fost pus ulei la încins. Se rumenesc pe toate părțile până prind o culoare aurie spre maro deschis. Se aprinde cuptorul și se lasă la încălzit la 180 de grade Celsius și se va pregăti o tavă în care se vor pune 500 ml de suc de roșii gros și 250 ml de apă rece, puțină sare apoi se amestecă totul bine.

În acest amestec se pun ardeii umpluți, iar sosul ar trebui să treacă de jumătatea lor, mai ales că acesta mai scade la copt. Puteți adăuga și foi de dafin pentru aromă. De preferat ar fi ca tava sau recipientul ales pentru ardei să aibă și un capac. Se bagă la uptor, iar după 45 de minute se îndepărtează capacul, moment în care ardeii vor fi întorși și pe cealaltă parte timp de 30 – 35 de minute. Dacă sosul scade prea mult, mai puteți adăuga apă.

După ce sunt gata, pot fi serviți ca atare sau cu smântână ori iaurt și pâine. Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
9.7 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *