Ardei umpluți de post. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop

Cum se prepară, pas cu pas

Scris de: Daoud Andra

04 Aug. 2023

Ardei umpluți de post. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop

Persoanele care țin post au la dispoziție câteva rețete delicioase și sățioase pe care le pot prepara în orice perioadă a anului. Unele dintre cele mai gustoase mâncăruri sunt gătite la mănăstiri, iar măicuțele împărtășesc, din când în când, rețete cu credincioșii. Cum faci ardei umpluți de post ca la Mănăstirea Prislop și care este secretul pentru un gust desăvârșit.

Rețetă de ardei umpluți de post, ca la Mănăstirea Prislop

Mâncărurile preparate de măicuțe, la mănăstire, au un gust aparte. Indiferent că sunt de dulce sau de post, secretul acestor mâncăruri delicioase constă în faptul că sunt gătite pe îndelete, la foc mic, folosind ingrediente cât mai naturale. Rețeta de ardei umpluți de post nu face excepție. Pe pagina de Facebook a mănăstirii, măicuțele au detaliat câteva rețete pe care ele le prepară, astfel încât să le poate reproduce și credincioșii.

Citește și: Alimentul de post de care trebuie să te ferești. Poate conține până la 13 E-uri. Mulți români îl consumă, din păcate

Ingrediente:

  • 7 ardei grași pentru umplut
  • 1 ardei roșu
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 150 g orez
  • 3 roșii
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingură făină
  • pătrunjel

Citește și: Fasole de post ca la mănăstire. Trucul secret care îi dă adevărata savoare, rețeta de care nu te vei mai sătura

Mod de preparare:

Se spală ardeii și, cu ajutorul unui cuțit, se îndepărtează cotorul. Se scot semințele din interior și se îndepărtează și cele de pe cotor, păstrând acea parte pe post ce ”capac”, pentru a acoperi ardeii.

Se toacă ceapa și ardeiul roșu, iar morcovul se dă pe răzătoare. Legumele se pun împreună cu uleiul într-un vas pe foc și se călesc. După ce acestea s-au călit, se adaugă orezul și roșiile decojite și tăiate cuburi. Se adaugă sare și piper și se mai lasă pe foc până când amestecul ajunge la o consistență potrivită pentru a umple ardeii.

Se umplu ardeii și se pune ”capacul” cu codița. Aceștia se pun într-o cratiță înaltă, în poziție verticală. Se toarnă apă caldă peste ei și se adaugă câteva felii de roșii. Se lasă să fiarbă la foc mic, iar spre final se dizolvă făina în puțină apă și se adaugă peste ardei, pentru a se îngroșa sosul. Când acesta a scăzut și a căpătat consistența dorită, se oprește focul. Ardeii umpluți de post sunt gata și pot fi savurați.

Citește și: Alimente de post cu puține calorii. Sunt ideale în dietă, ce nu trebuie să lipsească de pe lista ta

Ce orez se folosește la ardeii umpluți

Atunci când prepari ardei umpluți, este important să alegi un tip de orez potrivit. În cazul acestui preparat, la fel ca în cazul sarmalelor, fie că sunt de post sau de dulce, cel mai indicat orez este cel cu bobul rotund. Acesta se va umfla în timpul fierberii și se va omogeniza cu celelalte ingrediente din compoziție.

Boabele de orez capătă o textură lipicioasă, datorită amidonului de pe suprafața lor, motiv pentru care acest tip de orez este ideal pentru astfel de preparate. Pe lângă ardei umpluți și sarmale, orezul cu bob rotund se mai folosește la pilaf, risotto sau orez cu lapte.

Pe de altă parte, la garniturile la care nu vrem ca boabele de orez să se lipească între ele, este ideal să folosim orez basmati, jasmine sau orez cu bob lung.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *