Arhitectul Ciprian Vlaicu duce mai departe munca începută la Visuri la cheie: „A fost un vis care a prins aripi”. Ce și-a propus să facă în fiecare an. EXCLUSIV

„A fost un vis care a plecat odată sau mai bine zis s-a îmbunătățit, a prins aripi, cu Visuri la cheie”

Arhitectul Ciprian Vlaicu a făcut parte din echipa „Visuri la cheie” (PRO TV), pentru câteva sezoane. După încheierea contractului, tânărul și-a dorit enorm să ducă mai departe dorința de a schimba viețile oamenilor nevoiași. Ciprian Vlaicu a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că în continuare construiește și renovează case pentru familiile greu încercate de viață, însă, pe lângă arhitectură, a dezvoltat tot soiul de activități, care nu au legătură cu profesia lui.

”Lucrez și în domeniul evenimentelor, lucrez și în publicitate, lucrez și arhitectură, fac și asociația”

După ce a schimbat destine cu ajutorul emisiunii „Visuri la cheie” (PRO TV), difuzată în fiecare miercuri la Pro Tv, Ciprian Vlaicu a simțit că este făcut pentru acest gen de voluntariat.

„A fost un vis care a plecat odată sau mai bine zis s-a îmbunătățit, a prins aripi, cu „Visuri la cheie”. Am făcut o asociație care face fapte bune pentru copii și anul acesta o să încercăm să facem o căsuță pentru o fetiță care are probleme de sănătate . Noi vrem să-i facem cadou această casă. Anul trecut am făcut pentru o familie cu 5 copii și cam ăsta este planul. În fiecare an să facem o căsuță pentru o familie sau poate chiar mai multe dacă reușim să ne organizăm bine. Avem noroc că ne caută oamenii, găsim tot felul de subiecte. În plus, tot felul de prieteni află povești și ne transmit. Mai avem și un site, se cheamă amazingunivers.ro”, ne-a povestit arhitectul, care anul trecut a construit o locuință pentru o bunică și cei patru nepoți pe care îi avea în grijă.

Între ce proiecte se împarte în momentul de față: „Ne dezvoltăm, încercăm să ne mărim”

După ce a văzut bucuria de pe fața copiilor, atunci când au scăpat de încăperea de chirpici în care locuiau, Ciprian Vlaicu face tot posibilul să strângă fonduri și voluntari pentru a construi și mai multe case pentru copii. Tocmai de aceea, pe lângă proiectele lui în construcții, tânărul s-a implicat în mai multe domenii de activitate.

„Cred că fac prea multe în momentul de față. Lucrez și în domeniul evenimentelor, lucrez și în publicitate, lucrez și arhitectură, fac și asociația. Nu știu ce mai fac. Dar reușesc să le organizez cumva, așa, ușor-ușor. A fost și pandemia, toată lumea a fost așa mai molcomă să spunem, s-au închis în case, dar e ok. Ne dezvoltăm, încercăm să ne mărim”, a mai spus fostul arhitect de la „Visuri la cheie”.

Ciprian Vlaicu
Ciprian Vlaicu, alături de o parte din echipa de la Visuri la cheie

„Prin liceu eram mâna dreaptă a unui DJ”

Faptul că a în clipa de față organizează petreceri nu este o coincidență. Înainte de toate, speră ca astfel să cunoască cât mai mulți oameni care să-l sprijine în proiectul dezvoltat alături de asociația lui, dar și pentru că s-a simțit mereu atras de această zonă.

„Organizez petreceri. Nu e chiar un domeniu nou de activitate pentru mine. Sunt într-o echipă care face asta de foarte mult timp. Eu sunt ultimul venit în echipa respectivă, dar este distractiv”, a mai povestit Ciprian Vlaicu, care ne-a mărturisit că era atras de petreceri încă din timpul liceului, însă pasiunea pentru arhitectură a fost mult mai mare decât cea de organizator de evenimente, așa că drumul lui a fost bine stabilit încă din copilărie.

„Mi-e frică să răspund că poate vede mama. Cred că de mic îmi plăcea să mă distrez. Prin liceu eram mâna dreaptă a unui DJ, prin facultate am fost în toate cluburile, am  crescut un pic cu Vama Veche și cluburile din București așa când s-au dezvoltat. După aceea a urmat o perioadă de pauză, am îmbătrânit, mai rar, mai ușor, dar, na, sunt acolo”, a povestit amuzat arhitectul.

Ciprian Vlaicu
Ciprian Vlaicu

„Urmăresc în continuare emisiunea”

Astfel că, nu există nici cea mai mică șansă să renunțe la cariera de arhitect. „Ca în arhitectură. Când am început eu eram cu o foaie și un creion și acum sunt pe calculator. Trebuie să te adaptezi, să evoluezi. Găsești ceva să-ți placă. Nu pot să zic că sunt foarte mare fan al noului stil muzical, dar când mergi în mașină spre șantier și auzi radio, asculți, și te trezești că le cânți acasă singur”, a mai declarat Ciprian, completând faptul că nu exclude nici ideea de a reveni pe micul ecran într-un proiect care să aibă legătură cu principalul lui domeniu de activitate.

„Sincer este în mintea mea perioada respectivă, m-am întâlnit cu colegii și povestim așa pentru că eu urmăresc în continuare emisiunea, sunt fanul lor. M-am gândit de vreo două-trei ori și la treaba asta, dar după aceea a venit pandemia, a fost așa puțin haos. Cine știe, poate o să fie vreo surpriză pe viitor”.

Video: Dorin Marinuș

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.