Așa prepari cel mai bun sos pentru paste pe care l-ai mâncat vreodată. Ingredientul de aur pe care îl folosesc italienii

Ai nevoie de doar trei ingrediente
Așa prepari cel mai bun sos pentru paste pe care l-ai mâncat vreodată. Ingredientul de aur pe care îl folosesc italienii

Celebra autoare de cărți de bucate Marcella Hazan a dezvăluit rețeta celui mai bun sos de paste. Este nevoie de doar trei ingrediente și în scurt timp te vei putea bucura de un preparat delicios.

Așa prepari cel mai bun sos pentru paste pe care l-ai mâncat vreodată

Specialiștii spun mereu că mai puțin înseamnă, de fapt, mai mult. Această regulă este valabilă și în bucătărie atunci când vine vorba de gătit. Decât o mulțime de ingrediente din care niciunul nu iese în evidență, mai bine câteva simple și cu multă savoare pentru un fel de mâncare delicios.

Marcella Hazan susține că sosurile pentru diferite feluri de mâncare nu au nevoie de multe condimente sau ierburi aromatice. Potrivit ei este nevoie de doar trei ingrediente: roșii, ceapă și mult unt. Una dintre cele mai iubite rețete ale ei este considerată a fi cea pentru cel mai bun sos de paste din lume. Este o rețetă simplă, care poate fi pregătită chiar și de un bucătar începător. Totul durează mai puțin de o oră.

„Marcella a fost un geniu în bucătărie. Când a creat acest sos, s-a gândit: de ce să toc ceapa? O voi pune așa cum e și o voi lăsa acolo. Va aromatiza sosul exact cât trebuie. La final o scot și în sos se va simți doar aroma“, susține soțul Marcellei Hazan.

Rețetă sos de paste

Ingrediente: 800 de grame de roșii din conservă, în suc propriu, o ceapă albă curățată și tăiată în jumătate, 80 de grame de unt și sare în funcție de preferințe.

Cum se prepară: se pun toate ingredientele într-o oală mai mare și se așază pe foc mediu, fără să aibă capac deasupra. Se amestecă din când în când, iar la final se scot jumătățile de ceapă. Acest sos poate fi servit cu pastele preferate.

Trucul care te ajută ca pastele să nu se lipească între ele

Fie că alegi să prepari spaghete, spirale, penne sau orice alt tip de paste, fierberea lor poate fi o provocare. Pentru ca pastele să nu se lipească între ele, trebuie să ții cont de câteva lucruri. În primul rând alege paste de calitate, de la producători renumiți. Chiar dacă sunt puțin mai scumpe, acestea nu se vor lipi între ele și nici nu se vor sfărâma atunci când sunt puse la fiert. Acestea trebuie puse la fiert atunci când apa dă în clocot, nu de la început. De asemenea, au nevoie de o cantitate destul de mare de apă pentru a avea loc să fiarbă și a nu se lipi. Proporțiile corecte sunt: la un litru de apă care fierbe se adaugă 10 grame de sare și 100 de grame de paste. Se amestecă din când în când, pe măsură ce fierb.

9.6 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.