Asta trebuie să faci cu orhideea după ce nu mai are flori. Detaliul prețios de care să ții cont

Trucul dezvăluit de specialiștii în îngrijirea ppantelor.
Asta trebuie să faci cu orhideea după ce nu mai are flori. Detaliul prețios de care să ții cont

Orhideea este o plantă exotică plină de furmusețe, eleganță și culoare. Este una dintre cele mai răspândite dintre familiie de plante superioare, având peste 30.000 de specii și peste 200.000 de hibrizi. Ea poate fi regăsită în natură, dar adesea este crescută și în ghiveci. Mulți se întreabă însă ce pot face după perioada de înflorire pentru ca planta lor să continue să înflorească din abudență și pe viitor. Iată care este secretul.

Asta trebuie să faci cu orhideea după ce nu mai are flori

Orhideele sunt plante spectaculoase, care oferă eleganță spațiilor în care se găsesc. Fac flori delicate și extrem de frumoase, care pot fi de diferite culori, inclusiv roz, galben roșu și chiar albastru sau verde.

În România, nu există magazin de bricolaj sau florărie în care să nu găsești orhidee. Acestea sunt extrem de apreciate de iubitorii de plante. Însă chiar dacă orhideele sunt foarte răspândite, mulți renunță la aceste flori la câteva luni de la cumpărare, după ce florile s-au ofilit, întrucât consideră că sunt greu de îngrijit.

Citește și: Trucul pentru ca orhideele tale să înflorească frumos pe tot parcursul anului. Cu ce trebuie să le uzi de fapt, amestecul uimitor

Orhideea este cunoscută pentru longevitatea florilor sale. Dacă sunt îngrijite corespunzător, acestea pot rezista chiar și două săptămâni.

După ce se usucă florile, tija orhideei se poate îngălbeni, dar nu se întâmplă întotdeauna acest lucru. În unele cazuri, aceasta poate rămâne verde. Însă indifrent dacă se îngălbenesc sau nu, specialiștii recomandă tăierea tijelor după ofilirea florilor.

La ce înălțime trebuie tăiată tija orhideei

Planta are nevoie de o perioadă de repaus pentru a se putea regenera, astfel încât să înceapă din nou să înflorească. Potrivit specialiștilor, tijele orhideelor se taie la 1 – 1,5 cm deasupra celui de-al treilea sau al patrulea nod, la o înălțime de cel mult 20-30 cm.

În cazul în care tija a început să se ofilească, atunci ea poate fi tăiată mai jos de porțiunea uscată, păstrând totuși 3-4 noduri.

Pentru ca tăietura să nu se usuce prea mult, aceasta poate fi protejată acoperind-o cu ceară. Se folosește o lumânare și se toarnă câte o picătură de ceară topită pe fiecare tăietură. În acest mod, ceara nu va permite umidității din tijă să se evapore.

Uscarea tijei nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare. După ce tija este tăiată, orhideea are nevoie de o perioadă de odihnă, așa că este important să nu o fertilizezi imediat.

În cazul plantelor cumpărate din comerț, se recomandă ca cel puțin șase luni să fie lăsată fără fertilizatori, întrucât acest lucru s-a realizat în magazin pentru a înflori abundent.

Pentru fertilizarea orhideelor se folosește orice fel de îngrășământ pentru creștere frunzelor și rădăcinilor. Una dintre cele mai bune metode de a întări rădăcina acestei plante este folosirea unui îngrășământ organic pe bază de drojdie. Intră aici și află cât de simplu se face.

Ce trebuie să faci după uscarea florilor

După ce florile s-au ofilit, este important să asiguri plantei un mediu umed. Așa că tot ceea ce trebuie să faci este să le stropești mai des. De asemenea, în jurul acestora poți așeza câteva vase cu apă. Dacă aerul este prea uscat în casă, este nevoie chiar și de un umidificator pentru asifurarea umidității plantei.

Specialiștii nu recomandă mutarea orhideelor dintr-un ghiveci în altul, chiar dacă poate părea că plantele nu mai au spațiu pentru a se dezvolta. Acest lucru reprezintă un motiv în plus de stres pentru plantă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce înțelegere au făcut Cristi Borcea și Valentina Pelinel
8.5 77 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Scandalul momentului! Ce s-a aflat despre MILIONARUL pe care Halep îl iubeşte. Este îngrozitor pentru...
INCREDIBIL! Primele imagini cu noul iubit al Simonei Halep! E un milionar cu 25 de...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Scandal în Paradis: Jennifer Lopez și Ben Affleck la un Pas de Divorț?
Meghan Markle și Prințul Harry Strălucesc în Prima Lor Vizită Oficială în Nigeria
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Carmen Grebenișan și Alex Militaru, discuții despre partaj după anunțul divorțului. Ce a dezvăluit vedeta:...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *