Azaleea Necula vorbește pentru prima dată de afecțiunea de care suferă. „E ceva foarte rău” EXCLUSIV VIDEO

Azaleea Necula: „Faptul că te doare capul e ceva grav pentru mine”

Mereu cu zâmbetul pe buze și cu o energie pozitivă, nimeni nu ar crede despre actrița Azaleea Necula că trăiește mereu cu spaimă în suflet. Nu pentru că ar avea vreun motiv anume, ci pentru că nu poate să-și controleze această stare. Azaleea Necula a dezvăluit în exclusivitate pentru EGO.ro că pe lângă faptul că este ipohondră, are și fobie de ace, ceea ce îi întărește mai mult starea de incertidudine.

Cu ce s-a confruntat Azaleea Necula de-a lungul timpului

Asemenea multor persoane, care din păcate ajung la cabinetul medicului după ce și-au pus singuri o sumedenie de diagnostice, Azaleea Necula a avut de-a lungul timpului tot felul de boli închipuite. Din fericire însă nu este la nivelul la care să se și trateze singură după ce își pune diagnosticul cu ajutorul internetului, ci apelează la specialiști. Așa a făcut și acum ceva vreme când s-a îmbolnăvit și a avut nevoie de tratament specializat.

„Am fost aproape legumă. Nu știu, m-a luat o gripă. De fapt am avut o bronșită acută, într-o formă foarte foarte gravă, dar mi-am revenit, sunt ok. Am stat pe antibiotic, am stat în casă, am bolit, dar totuși m-am bucurat de perioada aia pentru că am fost tot timpul în priză și faptul că am stat acasă mi-a dat așa libertatea să respir și să mă gândesc la ale mele. Am stat, m-am uitat la seriale, am citit”, ne-a povestit actrița.

„Sunt ipohondră și caut pe Google”

Asta însă nu înainte să caute simptomele pe internet și să-și pună singură nu unul, ci mai multe diagnostice.

„Nu sunt mândră de ceea ce zic acum, dar sunt genul care caută pe Google diagnostic. Nu faceți ca mine. Sunt ipohondră și caut pe Google, apoi văd că am boli grave și mă panichez. Faptul că te doare capul e ceva grav pentru mine. După care mă gândesc că trebuie să mă duc la doctor. Mă duc la medic și mă calmez”, a mai declarat Azaleea pentru EGO.ro, completând că nu o dată s-a întâmplat să ajungă la boli incurabile, doar pentru că a citit informații care nu veneau din partea specialiștilor.

„N-aveți idee ce diagnostic îmi pun. Doamne ferește. Mi-am închipuit că am cancer, toate astea rele. Și faptul că mă durea capul mă ducea că am cancer. Ceva rău. Sfătuiesc pe toată lumea să nu se uite pe internet. Mai rău îți faci. Nu e adevărat tot ce scrie acolo, mai ales că multe sunt scrise de toți anonimii, toți nepricepuții, iar noi luăm informațiile alea de bune”.

„Nu mi-am făcut cred că de vreo 3 ani analizele la sânge”

În ciuda faptului că ipohondria se manifestă prin teama ca anumite simptome minore sau senzații resimțite indică o boală gravă, prin consulturi medicale repetate, cercetări medicale obsesive sau discuții interminabile în legătură cu problemele medicale suspecte, Azaleea se confruntă și cu o teamă teribilă de ace, ceea ce îi induce o stare și mai mare de anxietate.

„Pentru că sunt ipohondră, tocmai de aceea mă duc și îmi fac analizele anual. Deși am fobie de ace. Anual îmi fac analizele uzuale, ginecologice, și așa mai departe, dar la sânge nu prea. Acum mi-a recomandat doctorul să fac analize și i-am zis că eu nu mă înțep, nu există, mie îmi e frică de mor. Nu mi-am făcut cred că de vreo 3 ani analizele la sânge. Am o fobie de ace și toate asistentele care îmi iau sânge îmi spun că la ele nu o să mă doară. Dar la mine nu este de durut, că nu mă doare, pur și simplu psihicul meu lucrează, eu mă gândesc la chestii, zic că sunt ok, dar când mă dau jos de pe scaun leșin de fiecare dată”, ne-a mai povestit Azaleea.

Actrița este conștientă de faptul că totul este pe fond psihic, însă nu a reușit până în momentul de față să depășească acest moment.

„Probabil o să-mi mai treacă frica asta după ce o să nasc primul copil. Ce poate fi mai rău? Cred, adică nu cred, 100% e psihicul de vină. Eu îmi imaginez cum curge sângele din vena mea și cum se duce. E ceva foarte rău ce îmi imaginez eu”, a mai declarar tânăra pentru EGO.ro completând că în momentul de față nici nu se pune problema să meargă într-un centru pentru a dona sânge. „Cum să stau 20 de minute să-mi ia cineva sânge? Păi mor 100%”.

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *