Banana bread cu afine și tărâțe de ovăz. Fără zahăr - Ego.ro

Banana bread cu afine și tărâțe de ovăz. Fără zahăr

Scris de: Oana Matei

17 Jul. 2022

Banana bread cu afine și tărâțe de ovăz. Fără zahăr

Banana bread cu afine și tărâțe de ovăz. Îți prezentăm în acest material o rețetă fără zahăr. Ce faci cu bananele când se coc prea mult și devin negre? Banana bread! Pe cât de simplă de făcut, pe atât de gustoasă este. Pentru că aleg bananele foarte coapte, fiind foarte dulci, nu mai folosesc zahăr la această rețetă. Pentru copii, alături de o cană cu lapte, banana bread poate fi un mic dejun delicios si sănătos. Din compoziția de mai jos, uneori fac biscuiți, îi pun cu lingura in tavă, îi aplatizez si ies aproximativ 12 biscuiți delicioși.

Banana bread cu afine și tărâțe de ovăz. Rețeta fără zahăr

Ingredientele de bază sunt bananele și ouăle, poți înlocui făina cu tărâțe de ovăz, mixuri de făină de migdale, făină albă, poți adăuga pudră proteică, cacao, nuci, oricare alte fructe, etc. Este o rețetă versatilă și foarte practică.

Este una din cele mai ușoare rețete, practic, amesteci toate ingredientele și prăjitura e gata.

Ingrediente

  • 3 banane foarte bine coapte
  • 3 ouă
  • 100 gr tărâțe de ovăz
  • 150 gr făină
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr unt sau ulei
  • 100 gr afine, eu am avut congelate
Ingrediente banana bread- rețeta rapida
Ingrediente banana bread- rețeta rapida

Mod de preparare

1. Intr- un bol am bătut ouăle cu un tel.
2. Peste ouă, am pus bananele, pe care le-am zdrobit cu o furculița.
3. Untul, l-am topit la cuptorul cu microunde și l-am amestecat cu bananele si ouăle.
4. Am adăugat făina amestecată cu praful de copt și am amestecat bine toate ingredientele.
5. Peste afinele congelate am adăugat o lingură de făină rasă având grijă să fie complet acoperite. Dacă sunt proaspete, le poți pune direct în bol.
6. Cu o spatulă se amestecă bine tot mixul de banane.
7. Am turnat mixul de banane cu afine într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt.
8. Am pus tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30- 40 de minute.
9. La final, pentru a ști dacă este copt desertul, am făcut testul scobitoarei, se înfinge o scobitoare in mijlocul desertului, dacă este curată înseamnă ca desertul este gata.
10. Am lăsat să se răcească, in tavă și l-am feliat.

Beneficiile afinelor

  • Este bine cunoscut care sunt avantajele consumului de afine. Afinele conțin foarte mulți antioxidanți carotenoide ( luteină, zeaxantină, flavonoide resveratrol, quercitina), plus vitamine A,C,E vitamine din complexul B, minerale seleniu, zinc, fier. Pe lângă susținerea sănătății sistemului imunitar, mai contribuie la diminuarea grăsimii abdominale, scad colesterolul și trigliceridele.
  • Alte beneficii:  păstrează integritatea vederii
  • mențin sănătatea sistemului nervos central
  • ajută în ameliorarea constipației și a digestiei
  • contribuie la prevenirea cancerului de colon, ficat, ovarian
  • scad riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare

Astfel, consumați cât mai multe afine, atât de pădure cât și din cele de cultură, cel puțin o dată pe zi!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Pătruleasa nu spune ”nu” atunci când e vorba de întoarcerea în TV. Ce face acum, de când ”stă acasă”
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *