Bancnota din România care valorează o mică avere. Nu mai este în circulație, dar se vinde cu o sumă impresionantă

Suma amețitoare pe care o cere proprietarul.
Bancnota din România care valorează o mică avere. Nu mai este în circulație, dar se vinde cu o sumă impresionantă

Unele monede și bancnote scoase din uz îți pot aduce mici averi dacă le ai cumva păstrate prin casă. Este și cazul acestei bancnote românești care datează de la sfârșitul `90 și pe care o poți vinde chiar și  cu 150.000 de lei. Așadar, verifică atent toate filele cărților și locurile ascunse. Cine știe, poate te vei îmbogăți.

Bancnota din România care valorează o mică avere

Colecționarii sunt dispuși să plătească sume uriașe pentru unele monede și bancnote care prezintă anumite particularități ce le face extrem de rare. În ultimul timp, au apărut tot mai multe anunțuri pe site-urile de specialitate, iar în unele cazuri oamenii cer chiar și peste 100.000 de lei în schimbul unor astfel de bunuri.

Citește și: Cum arată moneda care valorează o mică avere. Se vinde cu 6000 de euro. S-ar putea să o ai în portofel

Tot ce îți rămâne de făcut este să cauți cu atenție prin dulapuri, cărți mai vechi sau alte locuri ascunse și să vezi dacă nu cumva ai o astfel de bancnotă sau monedă în casă care îți poate schimba viața.

Un anunț de pe OLX a devenit viral, după ce o femeie din Focșani a scos la vânzare o bancnotă veche de 5.000 de lei. Aceasta are chipul lui Lucian Blaga și face parte din emisiunea aferentă anului 1998, având seria 0020.

Persoana care vinde bancnota anunță potențialii cumpărători că aceasta este în stare perfectă și că nu a fost pusă în circulație. Femeia cere în schimbul bancnotei sale suma de 150.000 de lei.

„Bancnota veche 5000 lei Lucian Blaga, Série 0020. 150.000 de lei, prețul e negociabil. Această bancnotă a circulat, dar este într-o stare bună”, este mesajul care acompaniază anunțul de pe OLX.

Citește și: Moneda de 50 de lei care te poate face bogat. Valorează acum o mică avere

Moneda banală care valorează 50.000 de euro

O monedă banală, pe care este posibil să o ai și tu în casă, ar putea fi o adevărată mină de aur. Un alt român a scos recent la vânzare o astfel de monedă și cere în schimbul ei nu mai puțin de 50.000 de euro. Moneda în cauză este cea de 20 de eurocenți emisă în anul 1999.

Piesa a fost emisă în Spania, iar pe avers are ștanțat bustul scriitorului spaniol Miguel de Cervantes. Dar ce o face atât de specială? Ei bine, faptul că a fost ștanțată greșit atunci când a fost emisă. Mai exact, o bucată din marginea sa este mai îngroșată decât restul. Această particularitate se pare că îi crește semnificativ valoarea, iar colecționarii sunt dispuși să plătească bani frumoși pentru a o deține.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Adelina Pestrițu a îmbrăcat din nou rochia de mireasă, la 5 ani de la nuntă
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *