Bancnotele care nu se vor mai putea folosi din septembrie 2022. Scapă de ele dacă le ai acasă

Începând cu luna septembrie 2022, anumite bancnote vor fi scoase din uz. Află care sunt acestea şi scapă de ele dacă şi tu le ai acasă.
Bancnotele care nu se vor mai putea folosi din septembrie 2022. Scapă de ele dacă le ai acasă

Bancnotele care nu se vor mai putea folosi din septembrie 2022. Lirele sterline, mai exact bancnotele de 20 și 50 de lire vor fi scoase din circulație. Actualmente, conform BBC, se mai află în circulație 19 miliarde de lire sterline în bancnote vechi, la nivel global. Cu toate acestea, după data de 30 septembrie 2022 aceste bancnote nu vor mai putea fi folosite.

De aceea, dacă ai economii în lire sterline, este recomandat să ai în vedere aceste informații. Bancnote foarte vechi se află în circulație în mai multe țări, dar treptat vor ajunge să nu mai fie bune.

Bancnotele care nu se vor mai putea folosi din septembrie 2022

Din luna septembrie, nu vor mai putea fi folosite bancnote de hârtie de 20 și de 50 de lire sterline. În anii trecuți au fost deja scoase din uz bancnotele de 5 lire și cele de 10 lire. Odată cu aceste informații, se mai specifică și faptul că, la ora actuală se mai află în circulație minim 105 milioane de lire sterline.

Asemenea țării noastre, și Marea Britanie își propune să schimbe banii de hârtie cu bancnote din polimer. Pentru a evita să fie falsificate, noile bancnote vor avea anumite specificații de securitate.

Conform băncii Angliei, cea mai nouă bancnotă de 50 de lire, din polimer a intrat pentru prima dată în circulație pe 23 iunie 2021. În acest timp, în martie 2018 au mai fost retrase din circulație bancnotele de 10 lire, iar în mai 2017 au fost scoase cele de 5 lire. Bancnotele vechi nu vor mai putea fi folosite pentru tranzacții. Pentru că nu mai au valoare, vor fi înlocuite de Banca Angliei.

Referitor la ce se va întâmpla cu bancnotele retrase, o purtătoare de cuvânt a băncii a explicat.

„Toate bancnotele autentice ale Băncii Angliei care au fost retrase din circulație își păstrează valoarea nominală pentru totdeauna”.

De asemenea, Banca a mai transmis că persoanele care mai dețin bancnote vechi, le pot duce la banca din Threadneedle Street. Acolo pot fi plătite într-un cont bancar sau prin cec. Pentru locuitorii din Marea Britanie, dacă au sume care valorează mai puțin de 50 de lire, acestea pot fi schimbate pentru cele polimerice.

De asemenea, bancnotele vechi pot fi schimbate acolo personal. Banca avertizează însă și de existența unor „cozi lungi și timpi de așteptare de până la o oră”. Banca Angliei mai transmite că, cea mai simplă modalitatea de a schimba bancnotele de 20 și de 50 de lire, poate fi prin intermediul unui cont bancar deținut în regatul Unit. Bancnotele pot fi depuse la banca aparținătoare.

 

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
În ce serial apare Lora?
6.9 145 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *