Bărbații slăbesc mai ușor decât femeile. Care este motivul

Dacă femeile se vor confrunta cu bărbații, într-o competiție pentru pierderea greutății, vor avea parte de o realitate dură

Scris de: Dana Cazacu

17 Feb. 2022

Bărbații slăbesc mai ușor decât femeile. Care este motivul

Mulți oameni cred că, atunci când vine vorba de pierderea în greutate, bărbații au un avantaj. Oamenii de știință spun că modul în care este construit corpul bărbaților și chiar locul în care depozitează grăsimea îi ajută să slăbească mai ușor decât femeile. Așadar, dacă femeile se vor confrunta cu bărbații, într-o competiție pentru pierderea greutății, vor avea parte de o realitate dură. Iată de ce bărbații slăbesc mai ușor decât femeile. Care este motivul.

Motivul pentru care bărbații slăbesc mai ușor decât femeile

Pentru mulți, pierderea în greutate implică numeroase schimbări durabile în ceea ce privește obiceiurile alimentare și de exerciții fizice. Poate dura mult timp și există adesea ocolișuri pe parcurs. De asemenea, poate fi mai ușor pentru unii oameni decât pentru alții.

Bărbații au tendința de a avea mai mulă masă musculară, care arde mai multe calorii decât grăsimea corporală, chiar și în timpul odihnei. Când bărbații și femeile reduc același număr de calorii, bărbații pierd de obicei mai multă greutate, dar pe termen scurt. Și programele de slăbit accentuează de cele mai multe ori această diferență. Când bărbații și femeile încep simultan programe de exerciții fizice, bărbații au tendința de a pierde grăsime corporală, în timp ce multe femei nu reușesc.

De ce slăbesc bărbații mai ușor decât femeile

Dacă ești bărbat, poți mulțumi testosteronului pe care îl ai și estrogenului suplimentar pe care nu îl ai, pentru avantajul de a pierde în greutate.

În medie, femeile au între șase și 11 procente mai multă grăsime corporală decât bărbații, o adaptare evolutivă presupusă pentru a ajuta în timpul sarcinii. De la pubertate și până la menopauză, femeile mențin o medie mai mare de grăsime corporală decât bărbații. Și asta chiar și atunci când consumă mai puține calorii.

Adevăratul motiv pentru care slăbesc bărbații mai repede decât femeile

Este important să ne amintim că „grăsime” nu înseamnă „nesănătos”. Femeile au depozite de grăsime mai mari, dar face parte din fiziologia lor. Așadar, nu este vorba de o greutate în plus.

Dacă o femeie are cu 11% mai multă grăsime corporală decât un bărbat, nu înseamnă că este cu 11% mai „grasă”. O femeie în perfectă formă fizică va deține în continuare cu șase până la 11 procente mai multă grăsime corporală decât un bărbat în perfectă formă fizică.

Bărbații slăbesc mai repede decât femeile – adevăratul motiv

Și femeile au avantaje legate de greutate. Ele au tendința de a purta mai multă grăsime corporală pe coapse și pe spate, având așa-numita formă de „pară”. Aceste locuri sunt mult mai sănătoase pentru a menține greutatea decât în jurul mijlocului. În plus, în timp ce femeile se pricep mai bine la stocarea grăsimilor, ele tind să ardă mai multă grăsime corporală în timpul exercițiilor fizice decât bărbații. Grăsimea pe care femeile o pierd cel mai greu este cea mai puțin dăunătoare pentru sănătate.

Până la urmă, a da jos kilograme este o muncă grea pentru femei și bărbați. Și, într-adevăr, totul se reduce la asta: oricine poate pierde în greutate, nu contează ce sex are. Trebuie doar să vrea cu adevărat să o facă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *