Bărbatul care o poate ajuta pe Simona Halep în scandalul dopajului. Este singura ei speranță

Simona Halep ar avea o echipă de avocați
Bărbatul care o poate ajuta pe Simona Halep în scandalul dopajului. Este singura ei speranță

Simona Halep se luptă să își dovedească nevinovăția în scandalul de dopaj, după ce i-a fost găsită în sânge substanța Roxadustat.  Nu este singură, ci a angajat câțiva avocați, însă cel mai tare s-a baza pe unul dintre ei. Cine este bărbatul care o poate ajuta pe Simona Halep în scandalul dopajului?

Simona Halep ar fi angajat mai mulți avocați pentru a-și dovedi nevinovăția

Simona Halep ar avea mai mulți avocați care să o ajute să își dovedească nevinovăția. În prezent sportiva este în România, iar cel mai mult timp și-l petrece la telefon vorbind cu avocații. În funcție de anchetă Simona Halep ar putea scăpa de suspendare sau ar putea fi suspendată aproximativ patru ani.

Bărbatul care o poate ajuta pe Simona Halep în scandalul dopajului

Potrivit orangesport.ro, unul dintre avocații Simonei Halep este avocat la Uniunea Europeană și a făcut parte din echipa care a lucrat la legea antidopingului.

Ce spune medicul Dana Safta despre cum ar fi ajuns substanța interzisă în corpul Simonei Halep

Medicul ORL Dana Safta, la care Simona Halep merge de câțiva ani și cu care se consultă atunci când primește vreun tratament, a declarat ce consideră că s-ar fi putut întâmpla.

“Ipotezele Danei Safta (perfect articulate si asumate ca medic, nu ca prietena) sunt următoarele:

– probele au fost contaminate la laboratorul unde a fost efectuat testul

– suplimentele de recuperare pe care le-a băut in timpul meciului au fost contaminate in fabrica in care au fost produse (si lotul poate fi verificat)

Dana Safta nu a exclus nici ca cineva sa-i fi pus ceva in mâncare Simonei, precizând însă ca e greu de crezut ca acel cineva ar fi putut s-o dușmănească atât de tare încât să facă asta”, a scris Oana Zamfir pe rețelele de socializare după discuția cu medical Dana Safta.

De asemenea, medicul Dana Safta a dezvăluit și care sunt cele două pastile pe care Simona Halep le ia zilnic. Este vorba de Euthyrox 50mcg și o pastilă anticoncepțională. Fratele celebrei sportive a declarat că în ultimii șase ani Simona Halep a făcut 106 teste anti-doping.

Simona Halep riscă 4 ani de suspendare

Agenția Națională Antidoping a transmis că Roxudastat este o substanță nespecifică, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni. Dacă se va dovedi încălcarea intenționată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de 4 ani.

Testul pozitiv de la New York, de la US Open, nu a fost efectuat de reprezentanții WADA, ci de o firmă privată. Ulterior, testul din România a ieșit negativ. Rămâne de văzut ce va stabili ancheta.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
8.1 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *