Bărbatul care stabilea ce suplimente lua Simona Halep. Noi detalii incredibile ies la iveală în scandalul de dopaj

Bărbatul care stabilea ce suplimente lua Simona Halep. Noi detalii incredibile ies la iveală în scandalul de dopaj

Bărbatul care stabilea ce suplimente lua Simona Halep. Preparatorul fizic al lui David Popovici, cel care a lucrat și cu Simona Halep în trecut, dar și cu alte nume importante din tenisul românesc, a explicat cum aplica fostul lider WTA schema de suplimente alimentare. Dragoș Luscan a dezvăluit cine era persoana care se ocupa de întreaga strategie pentru jucătoarea din Constanța.

Bărbatul care stabilea ce suplimente lua Simona Halep

Dragos Luscan este unul dintre cei mai apreciați profesioniști din sportul românesc. El a colaborat cu nume mari din sportul românesc și i s-a alăturat Simonei Halep în 2016. La insistențele lui Darren Cahill, Luscan a rupt colaborarea cu Horia Tecău și Florin Mergea, după ce aceștia au câștigat argintul olimpic la Rio de Janeiro 2016.

În momentul de față, preparatorul fizic lucrează cu unul dintre cei mai promițători tineri sportivi din întreaga lume, David Popovici, cel care la doar 17 ani a câștigat patru medalii de aur la Campionatele Mondiale și Europene de înot pentru seniori.

Dragoș Luscan a dezvăluit că un nutriționist străin, ales de Darren Cahill, îi concepea Simonei Halep schema ingerării suplimentelor alimentare, precum și dieta.

„Lucram cu băiatul respectiv. Băiatul respectiv se ocupa de strategia privind suplimentele. Simona s-a întâlnit cu el de câteva ori și, în rest, de la distanță” a mărturisit Luscan, care a aplicat cu Halep programul accelerat de creștere a forței fizice dorit insistent de Cahill.

Preparatorul fizic a dezvăluit cine se ocupa de aplicarea schemei privind suplimentele ingerate de Simona Halep.

„De partea de suplimente nutritive, la vremea respectivă, se ocupa domnul Daniel Dobre. Implementarea planului era făcută de către Simona, bineînțeles, pentru că ea trebuia să își aleagă, foarte bine, ce mănâncă în funcție de zona în care ne aflam, partea de pe glob unde eram prezenți în momentul respectiv”, a precizat Luscan pentru prosport.ro.

Sportivii care ingerează o doză mai mare de suplimente pot fi testați pozitiv?

Recent, Dragoș Luscan, absolvent al unui curs special anti-doping pentru a-l proteja pe David Popovici, a vorbit despre faptul că unele suplimente sunt produse într-o fabrică de medicamente, lucru care poate duce la o eventuală contaminare a sportivilor.

Preparatorul fizic a dezvăluit, de asemenea, că pot apărea și situații în care sportivul să fie testat pozitiv dacă ingerează o cantitate mai mare de suplimente.

„Există posibilitatea ca, uneori, să folosești anumite substanțe care nu sunt pe listă (n.r. celor interzise), dar, dacă le folosești într-o doză mai mare, ar putea apărea la controlul antidoping”, a declarat Dragos Luscan.

Simona Halep se pregătește alături de echipa sa de avocați pentru procesul în care încearcă să-și dovedească nevinovăția după ce a fost testată pozitiv la Roxadustat, la un control antidoping efectuat la US Open 2022.

Citește și: „Cum ar putea scăpa Simona Halep de acuzațiile de dopaj. Există o urmă de speranță, ce o poate salva

6.9 144 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.